Chiang Mai: Afscheid van het al het paradijs op naar een stad waar ratten en kakkerlakken koning zijn.

 

 

 

imageMonniken nemen even pauze

Na heerlijke dagen aan strand werd het toch echt tijd om afscheid te nemen van Koh Lanta. Uitgerust en een stuk bruiner ( al hangen de vellen er nu al bij) ging onze tocht richting Chaing Mai in het noorden van Thailand beginnen.

Net op tijd voor de taxi ( hoe krijgen we dit toch voor elkaar) werden onze backpacks op het dak gegooid om vervolgens scheurend over de hobbels te rijden waarbij wij angstig achterom keken of onze bagage ook op de plek van bestemming zou aankomen ( ik denk dat onze chauffeur niet goed in de gaten had dat ik maanden aan het bij elkaar winkelen van de kleding in mijn backpack had besteed en dat kleding met alleen maar olifantenprint toch niet echt mijn ding is) Eenmaal op weg naar de pier kwamen we er al snel achter dat onze tocht er toch iets anders zou uitzien als verwacht. We gingen niet per boot naar het vaste land maar de taxi zou ons het hele weg brengen en zo gingen we een stuk of 4x met taxi op en af de ferry waarbij we voor alle andere auto’s mochten doordat een medepassagier slecht kon rekenen en anders zijn vlucht zou missen ( dankjewel meneer die om 9 uur aan het bier zat) .

Na een paar uur op het vliegveld te hebben gezeten ( klein inschattingsfoutje van mij) mochten we inchecken. Aangezien onze backpacks op de heen weg 12 ( errug trots hierop) en 13,9 ( van Guido, stiekem had ik hem wat zwaardere items gegeven haha) waren hadden we tickets met maximaal 15 kilo bagage per persoon geboekt, eenmaal bij het inchecken bleek dat ik 14,5 kilo had en Guido zelfs 17… Serieus hoe was dat nou weer mogelijk? ( denk dat Guido toch stiekem een hondje mee had genomen of had ik dat misschien gedaan?) De meneer aan de balie keek bedenkelijk naar het aantal kilo’s maar zei gelukkig niks! Twee a drie uur later kwamen we in ons nieuwe onderkomen in Chiang Mai aan waar we er al snel achter kwamen dat deet en een klamboe onmisbaar waren . Vooral in dit hostel aangezien er ongeveer 8 muggen ( Van Guido mag ik geen neefjes meer zeggen haha) , drie salamanders en 100 rode mieren je gezelschap hielden op de wc. Daarnaast was ook onze lakenzak een goed idee ( iemand had ooit gedacht anders maken we de lakens lekker van kriebelig wol waar je niet goed kan zien of er wel of geen vlekken op zitten).

image

De volgende dag besloten we de stad te verkennen en uiteraard een paar tempels te bezoeken aangezien die hier op elke hoek van de straat zitten. Bij een van deze tempels maakte we een nieuwe allerbeste vriend ( tenminste dat dachten we) die ons op onze kaart alle mooiste plekken liet zien, dit wist hij omdat hij hier zelf 3x eerder was geweest en nu weer kwam vanwege een promotie bij Bangkok Airways waar hij manager was geworden. Wij feliciteerden hem waarna hij later in het gesprek opeens zei dat hij kok was ( hier begonnen de alarmbellen bij Guido al te rinkelen maar zo goedgelovig als ik ben had ik niks door). Hij kon ons een goed boekingsbedrijf aanbevelen waar hij altijd met zijn familie heen ging ( die toevallig ook nog eens de eigenaars van grootste resorts in  Phuket waren) maar we moesten wel opschieten want WE gaan bijna sluiten zei hij….. ( en daar met die ene fout bleek hij toch niet onze nieuwe beste vriend te zijn). Na een korte stop bij het boekingsbedrijf waar de mevrouw aan de balie ook al iets te veel van ons wist, wisten we het zeker dit was de aardigste verkoop strategie ooit en we waren er bijna ingetuind (verder waren alle tips gelukkig wel heel goed ). Deze strategie bleek later vaker voor te komen aangezien een andere ‘rijke’ Thai ook al goed bedoeld advies wilde geven waarbij hij naast een hoop tips de beste kostuummaker wist.

imageDe eerste gespotte rat, er zouden nog vele volgen

Naast tempels heeft Chiang Mai ook leuke avond markten die ik natuurlijk niet over kon slaan! En voor het eerst in 3,5 week zag ik leuke kleding en dan bedoel ik niet zo’n vreemde harem broek maar echt leuke topjes en wees eerlijk voor €3,50 kan je dit toch niet laten liggen ?! ( nee wees maar niet bang mensen thuis de oude shopper in mij is ook in Thailand gewoon aanwezig!) Op de weg naar de markt waren we al een paar merkwaardige ratten standbeelden tegen gekomen waarbij de reden van deze standbeelden ons op de terug weg helaas al snel duidelijk werd… Zo blij als een kind liep ik met mijn nieuwe top door de straten waar ik opeens mijn verstand verloor en zo hop mijn nieuwe topje in de prullenbak wierp. Guido daarentegen was gelukkig wel scherp en zei uuuh Lot?! Waar is je tasje? Dus daar stond ik mijn nieuwe shirtje uit een Thaise prullenbak te vissen, waarbij het zakje al was opgewarmd door al het andere afval… ( pleziertje deze keer voor Guido die het heel grappig vond) Gelukkig gebeurde het volgende pas daarna… Want drie stappen verder lagen een stuk of 6 vuilniszakken waar wij blijkbaar iets te dicht langsliepen aangezien er een stuk of 10 ratten uit kwamen zetten ( Usain Bolt kon tippen aan het sprintje wat ik vervolgens trok!) De rest van de weg terug bleek dat dit geen uitzondering was en ook kakkerlakken volop aanwezig waren. Sindsdien vermijd ik grote hopen vuilniszakken, putten en andere eventuele schuilplaatsen van ongedierte, oftewel ik loop lekker midden op straat haha. Gelukkig heeft Chiang Mai ook veel moois te bieden, daar over in de volgende post meer!

Hieronder nog meer foto’s van Chiang Mai! ( Guido was ook mee maar die is op de één of andere manier deze dagen niet echt op de foto gegaan, in de volgende post daarentegen zal je veel van hem zien!!)

image imageimage image image image image

Posted in AZIË, THAILAND and tagged , , , , , , , , , .

17 Comments

 1. Leuk! Die bovenste foto vd tempels, die met die olifanten, daar sliepen wij achtee. Leuk om weer te zien 🙂 Grappig dat je zoveel ongedierte tegen komt. Dat kan ik me niet meer herinneren van Chiang Mai haha. Miss verkeerde seizoen? 😉 Veel plezier nog!

  • Haha wat toevallig! Ja echt veel meer dan op alle andere plekken waar we tot nu toe zijn geweest! Misschien zaten jullie net in een andere periode dat het toen minder was haha! Dankjewel jullie ook!

 2. Oh, oh, oh… Wát zul je daar gegriezeld hebben van al die ratten.. Brrrr.. Ik krijg er zelfs kippevel van! Maar weer een mooi blog lieverd. Veel plezier nog ! Dikke kus aan jullie! Mama

 3. Je moet maar zo denken er is genoeg voedsel op straat de ratten laten je wel met rust en kakkerlakken doen niets het is alleen het idee. Veel plezier daar in het noorden

 4. We lachen dat het een lieve lust is om jullie verhalen. Wij zouden soms wel een vlo willen zijn om mee te reizen, zo leuk.!!!!!
  Fijn dat we Guido de volgende keer weer op de foto zien, maar we weten gelukkig dat hij er wel bij is. ha ha.
  Liefs van Jan en Margreet

 5. Heerlijk genoten van dit verhaal, Wel bah bah hoor met die ratten en ongedierte..
  Wanneer je op de foto klikt waar die rat op staat krijg je een heel ander foto te zien. Een kraam met eten . Leuke foto’s Kleurtje staat jullie overigens goed! 😉

  knuffxx en boks

  John

  • Ja vies he!! We wennen er wel al een beetje aan maar bij ratten lukt dat niet echt haha!
   Wat vreemd, ik zal er naar kijken dat is niet de bedoeling haha!
   Dankjewel!!

   Liefs Lotte en Guido

 6. Jemig, wat een boel ongedierte… ik kan me dat helemaal niet herinneren van die regio, maar misschien is het iets met juiste plek en juiste moment. Mooie foto’s, ziet er super uit!

  • Ja vies hé! We hebben dat ook echt nog nergens anders gezien tot nu toe, gelukkig! We zijn op dit moment in Pai en daar hebben we er gelukkig helemaal geen last van! Dankjewel!!

 7. Dus ratten had ik nodig om je bij Soesterduinen de volle 5 minuten af te laten maken met hardlopen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *