De wereldreis is begonnen! We zijn in Bangkok!

image3Prachtig uitzicht over het water in Bangkok

Na lang wachten was het dinsdag eindelijk zo ver! Onze wereldreis ging beginnen met de eerste vlucht naar Bangkok! Na eerst bij Guido thuis met zijn allen een taartje te hebben gegeten moesten we er toch echt aan geloven en gingen we naar Schiphol. Uiteraard viel het afscheid zwaar want hoe neem je nou afscheid voor een jaar? ( gelukkig voor mij had ik een vooruitziende blik waardoor ik mezelf van de panda look heb gered door na het afscheid pas mascara op te doen haha). En na een stuk of 100 keer te hebben gezwaaid gingen we door de douane waarna uiteraard mijn halve daypack leeg gehaald werd en ze het gingen testen op sporen van iets. Super leuk als je met de meeste precisie je daypack hebt ingepakt en één scheve sok de hele indeling al verpest, maar goed we mochten door!

Eenmaal in het vliegtuig kwamen de kriebels wel een beetje want nu ging het toch echt beginnen! Wij dachten super slim onze stoelen te hebben uitgekozen via internet met een prachtig plekje aan het raam maar dit bleek precies aan de vleugel te zitten, doei uitzicht! Dit mocht uiteraard de pret niet drukken en gebeurde overigens na de overstap weer ( laat ons dus nooit een plek uitzoeken want skills hiervoor schijnen wij niet te bezitten  haha) Gelukkig zaten wij wel naast andere gezellige Nederlandse backpackers die we vervolgens in Bangkok nog 2 x zijn tegengekomen ( serieus zo’n grote stad het lijkt Leek wel!!)

image2

Tempel vlakbij de Koh San Road
image1 (1)

De beroemde Koh San Road

Na de overstap in Doha kwamen we aan in Bangkok! Gelukkig wisten we van onze buurjongens in het vliegtuig wat de taxi ongeveer moest kosten en na zo’n 45 minuten en tien euro verder kwamen we bij ons hostel Penpark Place. Een super schoon hostel met fijne bedden! Na onze backpacks te hebben gedropt ( ik denk serieus dat ik nu al spierballen hier van heb gekregen) gingen we het centrum in, op naar de Koh San Road! Deze hadden we gemist maar waren wel in ander gezellig steegje waar het eerste biertje en Watermeloen drankje zijn gedronken. Hierna nog even door de stad gezwerft waarna we een korte powernap hebben gedaan om vervolgens iets te gaan eten op de echte Koh San Road. We hadden gelezen over een ford in de buurt dus na een korte stop met een prachtig uitzicht over het water gingen we eten. Nou toen begon het pas echt want ik, totaal geen liefhebber van Aziatisch eten, moest er aan geloven! Dus ik bestelde Pad Thai aangezien ik hier zoveel goede verhalen over had gehoord en eerlijk is eerlijk het was best oké! Guido had iets van droge rijst zonder smaak dus volgende keer iets anders haha! ( overigens schrijf ik dit zonder buikgriep dus dit gaat goed!!).

image6

Gezellig met onze buurjongens uit het vliegtuig

Na het eten maakten we een rondje over de Koh San Road onderweg naar ons bed maar hier kwamen we voor de tweede keer onze Nederlandse buurjongens uit het vliegtuig tegen! Dus er moest bier gedronken worden! ( ja ook ik aangezien wijn niet te krijgen is voor een ‘normale’ prijs, al is dit als nog maar 4 euro hoor) Na een avondje poolen en bier drinken hebben we heerlijk geslapen in ons hostel en zijn we nu klaar voor een nieuwe dag! ( Guido trouwens niet die heeft een megaaa jetlag)

Posted in AZIË, THAILAND and tagged , , , , , , , .

14 Comments

 1. Hallo globetrotters, blij dat jullie een voorspoedige start hebben gehad en ik hoop dat jullie veel spannende en leuke avonturen gaan beleven.
  Papa
  P.s een ford is een automerk.?

  • Hee papa! Hahaha oeps foutje van mij! ( van ford:P ). Ja alles is helemaal goed gegaan! Dat gaat helemaal goed komen! Vandaag ook weer veel gezien en nog meer gelopen haha:)

 2. Hoi Lotte en Guido,

  Hahaha leuk geschreven Lotte! Moest echt lachen om sommige stukjes haha.
  Fijn dat jullie start goed verlopen is en dat je deze hebt gedeeld. Ik kijk uit naar je volgende blog. Heel veel plezier en succes. Stay healthy u2.

  Knuffxxx en boks.

 3. Wat een belevenissen al in zon korte tijd, geniet er vooral veel van! Ben benieuwd naar al jullie mooie avonturen!

  Groetjes, Essine

 4. Hoi globetrotters! Leuk blog, vooral dat stukje over je day-pack… Och arme meid… Zoveel werk er aan besteed…???. Maar goed… Jullie zijn er! Fijn om te lezen dat hostel goed is, en al leuke mensen ontmoet zelfs! Bierrrrrr… Het wordt nog wel wat met jou!? .Hé, veel plezier nog, en een dikke kus van mij voor jullie!? mama.

  • Hee mama! Haha ja echt hé niet te doen toch, ze had geen idee hoeveel bloed zweet en tranen ik daar in heb gestopt! Haha ja joh als ik thuis kom wil ik alleen nog maar bier haha:p Nee hoor denk het niet:p Dankjewel mama! Dikke kus

 5. Hallo lieverdjes, wat een mooi begin! Al mooi cultureel gedaan, heel goed.
  Ik ben benieuwd naar jullie volgende bestemming.
  Heel veel plezier samen., liefs van mams

  • Ja we vinden het ook echt zo gaaf!! Haha ja snap ik! Ik ben nog beetje aan het experimenteren wat ik het lekkerst vind is zoooo veel te kiezen!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *