motor Vietnam Ho Chi Minh

Wij hebben in Vietnam een motor gekocht! Ook bezochten we het mooie Ho Chi Minh.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, wij hebben in Vietnam een motor gekocht! Dan denk je misschien maar Lotte, je wil nooit in Nederland op je eigen scooter rijden?! Die tijd is nu voorbij! (al moet ik toegeven dat Guido rijd).

Na alle gave verhalen van andere backpackers te hebben gehoord over het motorrijden van zuid naar noord Vietnam, waren we om. Dit moesten wij ook doen! Van andere backpackers hoorden we over een betrouwbaar bedrijf. Bij dit bedrijf koop je een motor voor 1000 dollar waarna ze hem in het noorden voor 800 dollar terug kopen (excl. transport van 40 dollar, helm van 15 dollar en versturen van backpack voor 15 dollar). We waren om, we gingen het doen en als alles goed zou zijn, bij dit bedrijf! Ook Erick en Kirsten (travelaar) waren enthousiast, dus we besloten met z’n vieren een kijkje te nemen! Het bedrijf bleek uiteraard niet op de aangegeven locatie van Google Maps te zitten, maar we hadden geluk! Het wazig om ons heen kijken, trok een jongen aan die bij Tigit (het bedrijf) bleek te werken. Hij begeleide ons naar het daadwerkelijk bedrijf waar de eigenaar een Australiër bleek te zijn! Na een korte instructie rit konden Guido en Erick een aantal keer oefenen (blijkt toch net iets anders te zijn dan scooter rijden, je moet namelijk schakelen!). We besloten het te doen, alles zag er goed uit! Nog even een leuk kleurtje uitzoeken en we konden er tegen aan. Wij besloten voor een wit exemplaar met nog maar 12.500 kilometers te kiezen. Eenmaal in het  ‘kantoor’ (appartement van de eigenaar)  zochten we geschikte helmen (enige integraal helmen van heel Vietnam denk ik). Dit bleek nog een beste klus aangezien ik blijkbaar een mini hoofd heb (zou je niet verwachten aangezien mijn hoofd bij mijn geboorte een punt had,  allemaal goed gekomen haha!). Na het contract goed te hebben doorgelezen (alle mechanische defecten en check-ups worden gratis door Honda uitgevoerd i.v.m. garantie), tekenden  we. De Honda Blade was van ons!!

motor Vietnam Ho Chi Minh 2Onze nieuwe aanwinsten!

Omdat we eerst nog wat meer van Ho Chi Minh wilden zien, besloten we de motor achter te laten en een aantal dagen later pas te vertrekken voor onze road trip van 1700 km! Onze nieuwe reisgenoten bleken al snel goed te zijn voor ons culinaire gehalte! Waar wij al snel kiezen voor een restaurant wat er misschien wat westers uit ziet en waar we in ieder geval de kaart kunnen lezen, kiezen zij voor lokaal en eventueel onleesbaar! Erg leuk voor ons, en tot nu toe nog lekker ook! (en aangezien het hier spotgoedkoop is, kan je altijd nog een tweede gerecht nemen mocht het niet lekker zijn!). Onze lunch bestond uit het lokale gerecht Banh Mi (met inderdaad alleen Vietnamese kaart) wat een baguette bleek te zijn waar je sla, tomaat, komkommer en een gezellig pannetje met een gebakken ei bij kreeg! Dit ging de goede kant op, waarom waren we ook maar weer terug houdend?(wij gaan dit zeker in het vervolg ook doen) Na deze ervaring durfden we het wel aan om Erick en Kirsten ook het avond eten te laten kiezen. Dit was zelfs nog beter! We bestelden namelijk een bbq waarbij we drie verschillende soorten geit (ja, serieus geit) kregen om zelf te bakken (net bbqen als thuis maar dan zonder aioli waar ik echt zo naar verlang). Onze serveerster zat met grote ogen naar ons te kijken, blijkbaar knoeiden we echt maar wat aan. Al snel kwam ze naar ons toe om te vertellen dat het toch echt de bedoeling was om de saus (we hadden geen idee dat dit überhaupt saus was) op de soort van kroepoek (wat wij apart aten) te doen en vervolgens daar een stukje gebakken geit op te leggen. De combinatie bleek inderdaad fantastisch! Ondanks dat ik een aantal keer het vlees naast de bbq had gegooid, en de soort van boontjes had laten verkolen, was de maaltijd super geslaagd! Dit laatste komt door de genen van mijn lieftallige ouders. Beide zijn hier zo slecht in, dat ze het vroeger een keer hebben gepresteerd om de gehele maaltijd of op de grond, of in de bqq, te gooien waardoor we een volledig nieuw vleespakket moesten kopen. Maar gezellig was het altijd wel! (tegenwoordig is Guido de kok en genieten wij van onze drankjes).

motor Vietnam Ho Chi Minh 3Zelf knoeien met de bbq!

De volgende dag bezochten we de ‘echte’ Notre Dame van Ho Chi Minh. Deze bleek toch net iets minder spectaculair te zijn dan in Parijs en na 5 minuten besloten we maar lekker te gaan lunchen in een streetfood markt. Hier vonden we overheerlijke loempia’s en de lekkerste stokjes ooit. (stokjes met een saus van soja saus! Dit is als enorme zout liefhebster echt de beste combo ooit. Om je een beeld te geven ik doe zout op alles, inclusief frikandellen, een barbaar ben ik..)

motor Vietnam Ho Chi Minh 4De Notre Dame van Ho Chi Minh

Aangezien er ook wat bekeken moest worden bezochten we ’s middags de Cu Chi Tunnels. Dit is een ondergrondse tunnelstelsel van 250 km, waar mensen jaren onder de grond hebben geleefd (in de tijd van de Vietcong). Aangekomen bij de bus bleken we een schoolreisje te hebben geboekt, haha. Samen met nog 50 jongeren zaten we in de bus waarbij een gids alles over de geschiedenis vertelde. Deze Filipijnse gids bleek destijds zelf ook te hebben gevochten onder de Amerikanen, tegen Vietnam. Dit gaf het verhaal een persoonlijke touch. Na een busrit van 2 uur kwamen we aan bij de tunnels. We zouden volgens onze gids een jungle trekking doen (waarbij het zweet mij al uitbrak, aangezien we slippers aan hadden) maar dit bleek gelukkig gewoon door het bos wandelen. De tunnels waren voornamelijk gaten in de grond maar de boobytraps en het verhaal maakte de trip interessant! Het meest bijzondere was, dat je ook daadwerkelijk in een tunnel kon. Deze tunnel was wel iets verbreed zodat toeristen er ook daadwerkelijk in pasten, maar het bleef absurt klein! Na 5 meter was er een opstopping in de tunnel (onze groepsgenoten gaven het een extra belevenis door niet door te lopen. Mocht opzich wel achterwege gelaten worden aangezien je diep onder de grond, op je hurken zat)  Na 6 meter zagen we een uitgang waar we graag gebruik van maakten. (claustrofobie wordt gemakkelijk opgewekt in deze tunnel). Bizar gewoon, dat mensen jaren op deze manieren geleefd hebben! Erg effectief was het overigens wel aangezien de Amerikanen op deze manier moeilijk konden aanvallen! Je kunt immers niet iemand doodschieten als je niet weet waar ze zijn!

motor Vietnam Ho Chi Minh 5Wij passen zelfs maar net in de verbrede tunnels

Na de tunnels hadden we mega honger en dus besloten we voor een nieuw lokaal avontuur te gaan, namelijk Hot Pot. Deze keer samen met Erick, Kirsten en twee Fransozen die zij eerder hadden ontmoet, super gezellig! De Hot Pot bleek een pan te zijn met daarin groenten, vis, garnalen, witte vleesballen en noodles! (klinkt eng maar valt mee, haha!) Ook hier mochten we weer heerlijk zelf koken. Deze keer bleken we het niet veel beter te doen ,en al snel stond er iemand bij ons om uitleg te geven, top! (persoonlijk denk ik dat ze het misschien wel gewoon niet aan kunnen zien haha). Ook deze maaltijd bleek weer prima al vonden we de bbq toch net iets beter! ’S Avonds zochten we DE uitgaansstraat van Ho Chi Minh op. Dit bleek een aftreksel van Koh San Road te zijn inclusief vuur spuwers maar nu met verkeer wat dwars door de staten reed. Al snel vonden we een cocktailbar waar we de rest van de avond gezellig doorbrachten.

Na een aantal dagen vroeg op te zijn gestaan vanwege het ontbijt wat inclusief de overnachting was, besloten we ons zelf wat meer slaap te gunnen (daarnaast was het ontbijt ook niet echt bijzonder). Dit bleek een goed idee nadat we een overheerlijk ontbijt bij de bakker hadden gehaald. Heerlijk verse pizza broodjes, broodjes met worstjes, een croque monsieur, een warm broodje met een gekookt eitje en een croissant met ham, kaas en kip (Ja, dit aten Guido en ik met zijn beiden allemaal op!) Na een rustige ochtend bezochten we in de middag het War Museum waar de oorlog tussen Amerika en de Vietcong werd weergegeven. Ook dit, was weer interessant al kregen we soms het gevoel dat het niet erg objectief werd verteld. Op zich kan je ze hier ook niet echt op aankijken, na wat er allemaal is gebeurd. Zo zagen wat de chemische aanvallen niet alleen met de oorlogsslachtoffers heeft gedaan, maar ook nog met de vele generaties daarna, vreselijk.. Verder zagen we vele indrukwekkende foto’s (waaronder de beroemde foto: napalm girl).

motor Vietnam Ho Chi Minh 6 motor Vietnam Ho Chi Minh 7
Ook in Nederland werd volop geprotesteerd tegen de oorlog in Vietnam

Na deze trip besloten we het grootste winkelcentrum aan te doen, maar deze bleek al snel super ver weg te zitten.  Daarom legden we snel ons gewijzigde plan aan de taxi chauffeur voor, die uiteraard de weg niet kende (je bent Aziatische taxichauffeur of je bent het niet, haha). Gelukkig kon Erick hem de weg wijzen d.m.v. Google Maps. Hier was al snel de volgende teleurstelling, geen winkelcentrum haha. Maar gelukkig vonden we wel een restaurantje om weer een Bahn Mi te eten. Deze keer was deze alleen zo heet, dat ik maar snel een chocolade croissant bestelde om mijn tranen mee te deppen. Na de lunch vonden we wel een aantal winkelcentra maar allen zonder ‘normale’ winkels en al helemaal geen arcade hal, huilen.

’S Avonds besloten we lekker uit te rusten voor ons eerste motor avontuur! We zullen namelijk acht uur afleggen op onze nieuw aanwinst! Ook benieuwd naar onze ervaringen? Blijf ons dan volgen!

Maar nu eerst nog wat foto’s van onze avonturen in Ho Chi Minh!

motor Vietnam Ho Chi Minh 8 Het uitzicht vanaf Tigit Motorbikes, niet verkeerd!motor Vietnam Ho Chi Minh 9 De enorme stad Ho Chi Minhmotor Vietnam Ho Chi Minh 10 Motoren zijn genoeg aanwezig in Ho Chi Minh, zoals te zien op de achtergrond!motor Vietnam Ho Chi Minh 11 Het war museummotor Vietnam Ho Chi Minh 12 Ook Guido ging beginnen aan de claustrofobische tunnelsmotor Vietnam Ho Chi Minh 13 Ook ik moest er aan gelovenimage Schuilplaats voor de Vietcong

Posted in AZIË, VIETNAM and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

14 Comments

  • Hahaha ja dat gaat zeker nog steeds goed! Denk dat wij jullie maar om advies moeten vragen als we straks niet meer samen reizen, haha! Gelukkig!

 1. Echt leuk dat jullie nu samen reizen. Zo doe je toch weer andere dingen dan als je met z’n tweeën zal doen. Ik ben benieuwd naar de verhalen op de motor.?

  • Ja, is ook echt super gezellig! Ja dat is zeker waar, zo eten we nog eens anders! Dat is zeker goed voor mij haha! Ik plaats snel een nieuwe blog daarover!!

   Dikke kus Lotte

 2. Hallo kinderen

  Wat jullie allemaal niet leren op jullie reis: bbq en, motorrijden en gelukkig! van andere,lokale, gerechten genieten. Geeft een heel nieuwe dimensie aan de reis. Mooie foto’s weer hoor jongens. En voorzichtig op de motor hoor! Petje af, wat een begin van een biker carriere, een reis van 1700 km. Petje af voor jullie moed. Veel plezier kus papa❤️

  • Hee papa!

   Haha ja echt he, als we terug komen kunnen we van alles! Dat is zeker waar dus zullen we zonder Erick en Kirsten ook vaker doen! Dat doen we zeker hoor! We rijden heel voorzichtig en langzaam!

   Dankjewel!!

   Dikke kus Lotte

 3. Wat een gaaf avontuur, ik had het al op de website van Travelaar gelezen. Ik hoorde alleen van het weekend van iemand die komende maand naar Vietnam vertrekt over dat dit onverzekerd zou zijn, in het geval je een ongeluk zou krijgen (waar we natuurlijk niet vanuit gaan!), weten jullie hoe dit zit? Het lijkt mij nl ook wel wat, maar zou het in het geval het onverzekerd is niet doen met onze kids.

  • Hi Yvonne!

   Ja, het is echt zo gaaf! Leuk dat je de blog van Travelaar ook volgt, erg gezellig om met hun te reizen!
   Het klopt inderdaad dat je onverzekerd bent. Wij hebben geen motorrijbewijs maar ook al hadden we deze, dan was die hier helaas niet geldig. Je moet echt een Vietnamees rijbewijs hebben om motor te rijden want dus geen enkele toerist heeft. Nee dat kan ik me heel goed voorstellen, dat is met kinderen toch net even wat anders! De reis zelf is prachtig! Ik weet niet of het voor kinderen heel leuk is omdat je toch al gauw tussen de 6 en 8 uur op de motor zit, maar jullie kinderen zijn volgens mij al wel heel wat gewend!:) Je kan ook een korter stuk doen zoals bijvoorbeeld alleen de top gear route, misschien is dat wat?

   Groetjes Lotte

 4. Wat een indrukken allemaal. Maar goed dat jullie/jij alles opschrijft zodat er later een boek wordt uitgegeven,, anders is het allemaal niet te onthouden. Ons dus niet overhoren als je weer terug bent. Maar dat duurt nog. Verder genieten lieverds, want dat doen jullie en dat spat ervan af.

  • Hee Jan en Margreet!

   Ja het is echt een avontuur, zo gaaf! Ja dat is zeker goed, anders konden we het ook allemaal niet onthouden! Hahaha dat komt goed!

   Heel veel liefs Guido en Lotte

 5. Чтобы сервере фото онлайн дозволительно разместить изображения (графические файлы) в форматах JPG, JPEG, GIF, PNG, BMP, TIF, NUGATORY DEVIATION размером не более 5000×4000 точек и 8 Мбайт.

  Выговор: изображения фото онлайн в форматах BMP, TIF, BARRICADE преобразуются в величина JPG.

  Срок хранения изображений не ограничен. Изображения хранятся прежде тех пор, покуда они используются, а удаляются елееле в черепок случае, если в ход 24 месяцев к ним не происходит ни одного обращения.

 6. Как подготовить свой Вольво к зиме?
  Не за горами наступление зимы. Внезапно настанут холода, выпадет снег, день станет коротким. И тут важно успеть подготовить автомобиль к эксплуатации в таких погодных условиях.
  Давайте теперь более подробно рассмотрим те вещи, на которые стоит обратить особое внимание при подготовке автомобиля в зиме…
  1. Шины
  Шины условно можно разделить на 2 типа – летние и зимние (всесезонные мы сейчас не рассматриваем – они не для нашего климата). Данные типы шин отличаются по рисунку, конструкции и составу.
  В зимних шинах используется специальный состав резины, благодаря чему она остается мягкой при отрицательных температурах и позволяет колесу цепляться за дорожное покрытие. Именно поэтому зимой необходимо использовать зимние шины. Шиномонтаж — профессионально!
  Зимние шины также бывают шипованные и не шипованные. Какие выбрать?
  Рис.1 Не шипованная шина
  Не шипованные шины больше подходят тем, кто большую часть времени ездит по городу, где мало снега, льда. Такие покрышки менее шумные и лучше тормозят на чистом асфальте, но хуже на льду.
  Рис. 2 Шипованная шина
  Шипы больше подходят тем, кому приходится выезжать из мегаполиса. За городом, как известно, температуры ниже, снега больше и часто дороги покрыты льдом. В таких условиях шипы обеспечивают более уверенное управление автомобилем. Но они более шумные и хуже тормозят на сухом асфальте.
  2. Подвеска + сход/развал
  Процедуру замены шин с летних на зимние актуально дополнять также проверкой под-вески и по её итогам регулировкой углов установки колес. Необходимо сразу сделать развал схождение колес.
  5 главных причин «почему это нужно сделать?»:
  зимой особенно важно быть уверенным в исправности ходовой части автомобиля
  правильные регулировки колес позволят Вам уменьшить износ резины (а она стоит не дешево)
  улучшится управляемость автомобиля за счет правильного положения колес относи-тельно дороги
  позволит Вам снизить расход топлива за счет меньшего сопротивления качению колеса
  позволит Вам сэкономить время на незапланированный визит в сервис в случае непредвиденной поломки
  3. Аккумуляторная батарея
  Одним из ключевых моментов в зимнем запуске двигателя является состояние аккумуляторной батареи.
  Наверное, каждый из нас в своей жизни сталкивался с ситуацией, когда морозным зим-ним утром ты идешь к своему автомобилю с мыслями о предстоящих делах. Садишься в него, вставляешь ключ в замок зажигания, поворачиваешь и… в ответ тишина или какие-нибудь невнятные признаки жизни. И ты начинаешь понимать, что все сейчас пойдет не так, как ты планировал. Знакомо??
  Так вот, чтобы не попадать в подобную ситуацию, лучше проверить АКБ перед зимой и при необходимости заменить.
  4.Технические жидкости
  Важное значение зимой имеет качество и уровни технических жидкостей. К ним относятся:
  масло в двигателе
  масло в трансмиссии
  масло системы гидроусилителя
  тормозная жидкость Volvo
  стеклоомывающая жидкость
  Чтобы избежать неприятностей перед зимой, следует проверить и при необходимости заменить данные жидкости. Стоимость их замены, как правило, несравнима с ремонтом узла, в котором жидкость работает.
  Если у Вас дизельный двигатель ОСОБОЕ ВНИМАНИЕ стоит обратить на топливо, которое Вы заливаете – оно должно быть зимнее. Иначе не избежать поломок с топливной аппаратурой, ремонт которой весьма дорог. Если вы не уверены, что солярка зимняя, то лучше добавить при заправке антигель.
  5. Кузов
  В зимний период кузов автомобиля подвергается воздействию снега, песка, дорожных реагентов и даже соли. Все это повреждает поверхность лакокрасочного покрытия (ЛКП), на нем появляются царапины, автомобиль перестает блестеть.
  Нанесение защитной полироли позволяет гораздо лучше сохранить ЛКП автомобиля за счет создания дополнительного защитного слоя. Кузов меньше пачкается, царапается и меньше портится от реагентов.
  Также следует уделить внимание уплотнителям дверных проемов. При отрицательных температурах они становятся менее эластичными, двери начинают закрываться более жестко, а иногда уплотнители и вовсе примерзают и дверь невозможно открыть.
  Чтобы этого не происходило, необходимо обрабатывать уплотнители специальными со-ставами с содержанием силикона. После обработки уплотнители становятся мягкими, двери легко закрываются и не примерзают после мойки.
  6. Щетки стеклоочистителя
  Щетки стеклоочистителя также играют важную роль при эксплуатации автомобиля зимой. В зимний период нам гораздо чаще приходится пользоваться дворниками, потому что на стекло попадает снег, реагенты, песок.
  Если щетки износились, то они плохо очищают лобовое стекло, царапают его поверхность, ухудшая обзор. Не стоит забывать, что зимой на улице темнеет гораздо раньше, чем летом.
  Управление автомобилем с изношенными дворниками может негативно сказаться на безопасности движения. Лучше обезопасить себя и заменить их перед зимой.Cтанция технического обслуживания (СТО) “СААБ-ВОЛЬВО”в Киеве

 7. best male enhancement maxisize cream reviews
  best male enlargement cream maxisize
  best topical male enhancement cream maxisize
  cost of maxisize
  do male enhancement maxisize creams work
  does maxisize gel work
  enhancement cream maxisize
  how to apply maxisize
  how to use maxisize
  male maxisize
  max size cream reviews
  max size gel
  max size male enhancement penis maxisize
  maxi size cream
  maxi size gel
  maxisize
  maxisize action
  maxisize application
  maxisize buy
  maxisize components
  maxisize composition
  maxisize cost
  maxisize cream
  maxisize customer reviews
  maxisize effect
  maxisize enhancement cream
  maxisize feedback
  maxisize fraud
  maxisize gel synthetic science labs
  maxisize how to buy
  maxisize ingredients
  maxisize instruction
  maxisize instructions for use
  maxisize male enhance
  maxisize male enhancement
  maxisize male enhancement formula cream review
  maxisize order
  maxisize price
  maxisize purchase
  maxisize reviews
  maxisize reviews from customers
  maxisize reviews from real customers
  maxisize scam
  maxisize where to buy
  maxsize cream
  maxsize cream male enhancement
  maxsize ingredients
  maxsize male enhancement cream
  maxsize male enhancement gel review
  maxsize penis male enhancement maxisize pills review
  maxsize review
  maxsize reviews
  penis enhancement cream maxisize
  penis enlargement maxisize
  science lab maxisize
  science lab maxisize gel stamina
  too shy to buy maxisize
  what is the best male penis enhancement cream maxisize
  where can I buy maxisize
  anwendung maxisize
  creme maxisize
  erfahrungen mit maxisize
  funktioniert maxisize
  krem maxisize
  max size cream erfahrungen
  max size kaufen
  maxi apotheke
  maxi size
  maxi size bestellen
  maxi size cream
  maxi size cream amazon
  maxi size cream anwendung
  maxi size cream erfahrungen
  maxi size cream kaufen
  maxi size creme
  maxi size erfahrung
  maxi size erfahrungen
  maxi size forum
  maxi size gel
  maxi size in deutschland
  maxi size kaufen
  maxi size penisvergroserung
  maxi size photo
  maxi size preis
  maxi size salbe
  maxi size test
  maxi size wikipedia
  maxisize
  maxisize anleitung
  maxisize anwendung
  maxisize apotheke
  maxisize berichte
  maxisize berlin
  maxisize bestellen
  Maxisize bestellung
  Maxisize betriebsvorschriften
  maxisize betrug
  maxisize bewertung
  Maxisize bewertungen von echten kunden
  maxisize cream
  maxisize crema
  maxisize creme
  maxisize creme bestellen
  maxisize creme erfahrung
  maxisize creme erfahrungen
  maxisize creme erfahrungsberichte
  maxisize creme forum
  maxisize creme kaufen
  maxisize creme test
  maxisize de
  maxisize ebay
  Maxisize effekt
  maxisize erfahrung
  maxisize erfahrung forum
  maxisize erfahrungen
  maxisize erfahrungsberichte
  Maxisize erstehen
  maxisize fake
  maxisize forum
  Maxisize gebrauchsanweisung
  maxisize gel
  maxisize gel erfahrungen
  maxisize germany
  maxisize gute frage
  maxisize how to use
  Maxisize instruktion
  maxisize kaufen
  maxisize kaufen apotheke
  Maxisize kaufer bewertungen
  Maxisize komponenten
  Maxisize kosten
  maxisize krem
  maxisize krem
  maxisize krem opinie
  maxisize krem velemenyek
  maxisize krema
  maxisize krema forum
  maxisize kreme
  Maxisize kritik
  Maxisize kunden bewertungen
  Maxisize kundenrezensionen
  maxisize nebenwirkungen
  maxisize opinie
  maxisize pareri
  maxisize penis
  maxisize penis bewerten
  maxisize penis creme
  maxisize penis wachstum
  maxisize peniscreme
  maxisize penisvergro?erung kosten
  Maxisize preis
  maxisize price
  maxisize pro erfahrungen
  maxisize review
  maxisize serios
  Maxisize suchtig
  maxisize test
  maxisize testberichte
  maxisize velemeny
  maxisize verarsche
  maxisize wahrheit
  maxisize wie anwendung
  Maxisize wie man
  Maxisize wie zu kaufen
  Maxisize wirkung
  Maxisize wo kaufen
  Maxisize zusammensetzung
  maxisize-pro
  maxisizer
  maxsize creme
  maxsize creme forum
  maxsize creme test
  was ist maxisize
  was kostet maxisize eine penisverlangerung
  was taugt maxisize
  wo kann man maxisize kaufen
  maxi size cream
  maxi size gel
  maxi size cream
  maxi size gel
  maxi size gel χρηση
  maxi size κρεμα
  maxi size παρενεργειες
  maximize μεταφραση
  maxisize
  maxisize cream
  maxisize epimikinsi peous
  maxisize gel
  maxisize greece
  maxisize krema
  maxisize pws na megalwsei to peos
  maxisize turbo max blue peos
  maxisize turbo max blue ελλαδα
  maxisize turbo max blue συστατικα
  maxisize turbo max blue τιμη
  maxisize αλοιφη για ερεθισμο πεους
  maxisize αξιολογήσεις
  maxisize αυξηση πεους
  maxisize δομή
  maxisize δυνατη στυση
  maxisize εξαπάτηση
  maxisize εξαρτήματα
  maxisize επίδραση
  maxisize επιμηκυνση πεους
  maxisize επιμηκυνση πεους prin kai meta
  maxisize επιμηκυνση πεους κοστος
  maxisize επιμηκυνση πεους τιμη
  maxisize επιμηκυνση πεους χωρις χειρουργειο
  maxisize εφαρμογή
  maxisize η πιο μεγαλη πουτσα
  maxisize κόστος
  maxisize κρεμα
  maxisize κρεμα maxisize
  maxisize κρεμα επιμηκυνσης πεους
  maxisize κριτικές για πραγματικούς πελάτες
  maxisize κριτικές πελατών
  maxisize μασαζ πεους
  maxisize μεγαλοι πουτσοι
  maxisize μεγαλωμα πεους
  maxisize μεγεθος πεους ελλαδα
  maxisize μεγεθυνση πεους κοστος
  maxisize μεγεθυνση πεους φυσικα
  maxisize μεγενθυση πεους
  maxisize μεγενθυση πεους χαπια
  maxisize μεγενθυτης πεους
  maxisize οδηγίες
  maxisize Οδηγίες Χρήσης
  maxisize παραγγελία
  maxisize παραγγελία,
  maxisize παρενεργειες
  maxisize παχος πεους
  maxisize πού να αγοράσετε
  maxisize προμηθευτείτε
  maxisize προμηθευτείτε,
  maxisize πως μεγαλωνει το παχος του πεους
  maxisize πώς να αγοράσει
  maxisize πώς να εφαρμόσει
  maxisize πώς να χρησιμοποιήσει
  maxisize τεραστιο πεος
  maxisize τεστοστερονη αυξηση πεους
  maxisize τιμή
  maxisize τιμη χρυσης
  maxisize τριαιθανολαμίνη
  maxisize τσουξιμο πεους
  maxisize τσουξιμο στο κεφαλι του πεους
  maxisize τσουξιμο στο πεους
  tamaño pene maxisize
  beast gel maxisize
  come si usa maxsize
  come si usa un lubrificante maxisize
  come usare maxisize
  crema erezione maxisize
  crema idratante pene maxisize
  crema maxi size
  crema maxisize
  crema maxisize come si usa
  crema maxisize funziona
  crema maxisize per glande
  crema maxsize
  crema sesso maxisize
  creme per erezione maxisize in farmacia
  gel lubricant for sex maxisize
  gel maxisize
  gel maxisize erezione farmacia
  la crema maxisize
  lubrificante per pene maxisize
  max size
  max size come si usa
  max size funziona
  max size in farmacia
  maxi size
  maxi size cream
  maxi size funziona
  maxi size funziona davvero
  maxi size gel
  maxi size in farmacia
  maxi size italia
  maxi size non funziona
  maxi size opinioni
  maxi size photo dimensions
  maxi size truffa
  maxisize
  maxisize acquistare
  maxisize acquisto
  maxisize applicata
  maxisize applicazione
  maxisize azione
  maxisize come acquistare
  maxisize come dilatare i vasi sanguigni
  maxisize come lubrificare il pene
  maxisize come si usa
  maxisize come usare
  maxisize come usare bene il pene
  maxisize commenti
  maxisize commissione
  maxisize componenti
  maxisize Composizione
  maxisize costo
  maxisize crema
  maxisize crema aumento pene
  maxisize crema si trova in farmacia
  maxisize dove acquistare
  maxisize dove si compra
  maxisize effetti collaterali
  maxisize effetto
  maxisize erezione enorme
  maxisize erezione più lunga
  maxisize estensore penieno funziona
  maxisize falso
  maxisize frode
  maxisize funziona
  maxisize funziona davvero
  maxisize funziona?
  maxisize garcinia cambogia funziona o no
  maxisize gel
  maxisize istruzione
  maxisize istruzioni
  maxisize non funziona
  maxisize opinioni
  maxisize opinioni clienti reali
  maxisize ordine
  maxisize pene attori porno
  maxisize prezzo
  maxisize recensioni
  maxisize truffa
  maxisize valutazione
  maxisize vasi sanguigni pene
  maxosize
  maxosize avis
  maxsize crema
  maxsize crema funziona
  maxsize crema opinioni
  maxsize crema xl
  maxsize dove si compra
  maxsize forum
  maxsize funziona
  maxsize recensioni
  mega erezione maxisize
  membro enorme maxisize
  pomata maxisize erezione
  pomata per erezione maxisize in farmacia
  recensione maxisize
  ce este maxisize penisul
  crema erectie maxisize
  crema marirea penisului maxisize
  crema maxi size
  crema maxisize
  crema maxisize farmacia
  crema maxisize marire penis
  crema maxisize pentru marirea penisului
  crema maxisize pentru penis
  crema maxisize review
  crema penis
  creme pentru penis
  cum sa imi maresc penisul maxisize
  cum se aplica maxisize gel
  despre maxisize creme
  gel maxisize
  gel maxisize marire penis
  gel maxisize pentru marirea penisului
  gel maxisize price
  l-arginina efecte maxisize
  max size gel
  maxi size crema
  maxi size gel
  maxi size pret
  maxisize
  maxisize crema
  maxisize crema mod de utilizare
  maxisize creme
  maxisize creme marire penis
  maxisize creme pentru marirea penisului
  maxisize cum imi maresc penisul
  maxisize gel
  maxisize gel comanda
  maxisize gel farmacie
  maxisize gel forum
  maxisize gel reactii adverse
  maxisize gel utilizare
  maxisize pareri
  maxisize pret
  maxisize prospect
  maxisize unguent
  maxsize crema
  pareri maxisize penisul
  penis tare maxisize
  poze cu maxisize
  pret maxisize crema
  como se aplica maxisize
  composicion maxisize del pene
  comprar maxisize
  crema maxisize
  crema maxisize para agrandar el pené
  crema maxisize para ereccion farmacia
  crema para agrandar el pene maxisize
  crema para alargar el miembro maxisize
  cremas para agrandar el pene maxisize
  donde comprar maxisize
  efecto calor maxisize
  efecto gel maxisize
  funciona maxisize gel
  gel de maxisize comprar
  gel lubricante maxisize
  lubricante maxisize
  lubricante maxisize precio
  max size crema
  maxi size
  maxi size gel
  maxi size gel photo
  maxi size opiniones
  maxisize
  maxisize accion
  maxisize adquirir
  maxisize aplicacion
  maxisize comentarios
  maxisize como comprar
  maxisize como se aplica
  maxisize como usar
  maxisize componentes
  maxisize composicion
  maxisize comprar
  maxisize coste
  maxisize costo
  maxisize cream
  maxisize de compradores
  maxisize donde comprar
  maxisize efecto
  maxisize encargo
  maxisize engano
  maxisize español
  maxisize estafa
  maxisize fraude
  maxisize gel
  maxisize gel comentarios
  maxisize gel como aplicar
  maxisize gel comprar
  maxisize gel crema
  maxisize gel funciona
  maxisize gel how to use
  maxisize gel opinion
  maxisize gel opiniones
  maxisize gel precio
  maxisize gel review
  maxisize ingredientes
  maxisize instruccion de uso
  maxisize instrucciones
  maxisize lubricante
  maxisize opinion
  maxisize opiniones
  maxisize opiniones de clientes reales
  maxisize ordenar
  maxisize precio
  maxisize timo
  maxsize crema
  maxsize funciona
  opiniones maxisize
  tamaño pene maxisize
  cách mát xa dương vật maxisize
  cách tăng kích thước dương vat maxisize
  chu vi duong vat maxisize
  chuyện vo chong maxisize gel
  co may loai duong vat maxisize
  cream maxisize có tốt không
  đánh giá maxisize
  độ dài duong vật maxisize
  dương vật dài bao nhiêu maxisize gel
  gel maxisize
  gel maxisize gia bao nhieu
  kem bôi maxisize
  kich cơ dương vât maxisize
  kich thuoc duong vat viet nam
  mát xa dương vật maxisize
  matxa dương vật maxisize
  maxisize mua o dau
  maxisize cach do kich thuoc duong vat
  maxisize cach dung
  maxisize cach massage duong vat
  maxisize cach tang kich thuoc duong vat
  maxisize cách tăng kích thước dương vật
  maxisize cấu tạo của dương vât
  maxisize chi dan
  maxisize có tốt không
  maxisize cream cách massage dương vật
  maxisize cream của quý đàn ông việt nam dài bao nhiêu
  maxisize dat mua
  maxisize độ dài dương vật
  maxisize don hang
  maxisize duong vat 12cm co ngan khong
  maxisize feedback
  maxisize gel
  maxisize gel là gì
  maxisize gia
  maxisize gia bao nhieu
  maxisize huong dan
  maxisize kich thuoc be boi
  maxisize la gi
  maxisize làm thế nào để tăng kích thước dương vật
  maxisize lua loc
  maxisize mua
  maxisize mua the nao
  maxisize penis lừa đảo
  maxisize phan hoi
  maxisize phan hoi tu nguoi tieu dung
  maxisize phan ung
  maxisize su dung the nao
  maxisize tac dong
  maxisize tăng chiều dài dương vật
  maxisize tăng kích thước dương vât tại nhà
  maxisize thanh phan
  maxisize thuoc lam duong vat to ra
  maxisize thuoc lam tang duong vat
  maxisize thuoc lam tang kich co duong vat
  maxisize thuoc lam tang kich thuoc duong vat
  maxisize thuoc tang duong vat
  maxisize thuoc tang kich thuoc duong vat
  maxisize tieu thu
  tang chieu dai duong vat maxisize
  tang duong vat maxisize
  thuoc boi duong vat maxisize
  thuốc làm dài dương vật maxisize
  thuoc tang chieu dai duong vat maxisize

 8. Перечень товаров Красивый фартук для кухни своими руками женской одежды из Китая по-настоящему огромный. Для вы не потерялись в этом океане товаров, нарочно для вашего удобства, мы разработали систему фильтров, которая сделает поиск нужной вам кладь легким и приятным. Вы можете выбрать подкатегорию, воспользоваться фильтрами: качество, доза, предмет, вид, рисунок ткани; отсортировать суд выдачи сообразно цене и рейтингу продавца – и сталкиваться именно то, что вам нужно.
  Разве подобрать величина
  В нашем магазине одежды Красивый фартук для кухни своими руками ради женщин представлен обширный размерный степень: платье больших размеров (недосуг 4-5 XL) и белье самых маленьких размеров (XS и XXS). Быть покупке одежды после китайского производителя, бедствовать непременно учитывать степень размерных сеток поставщиков. “S” величина не постоянно может неутомимый привычному нам размеру “S”, сколько мы приобретаем в обычном магазине. Ради того, дабы не ошибиться с выбором размера, читайте информацию о размерной сетке конкретной модели. Прочитать ее дозволено кликнув дабы малиновую кнопку “Информация о товаре”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *