Knokkelkoorts in Chiang Mai

IMG_8779

Dat reizen niet alleen leuke kanten kent kwamen we helaas al vroeg op ons avontuur achter.

Na een paar leuke dagen in Chiang Mai in een niet al te best hostel besloten we ons zelf te verhuizen naar een beter maar vooral schoner hostel iets verderop. Met ons hele hebben en houden installeerden we ons op onze nieuwe kamer waarna ik me niet zo lekker voelde. Ik dacht ach het zou wel die 40 kilometer zijn die we over twee dagen hebben gelopen en misschien gewoon een beetje oververmoeid. Maar na drie dagen met enorme hoofdpijn besloten we toch maar naar het ziekenhuis te gaan waar helaas bleek dat ik Dengue had. Ik dacht echt SERIEUS?! Ik ben overal tegen ingeënt, een stuk of 30 keer bij de ggd geweest ( waar ze mij alle vaccinaties hebben aangesmeerd maar dengue informatie ho maar) en pas altijd goed op en nu dit?! Maar er was niks aan te doen en ik moest blijven in het ziekenhuis.

imageimage
Mooiste kamer tot nu toe

Na een hele hoop tranen ( Ik had nog nooit in het ziekenhuis geslapen- om jullie een beeld te geven in Nederland had ik een keer een ontstoken teennagel en toen ik er achter kwam dat ze dit zonder verdoving zouden weghalen heb ik me omgedraaid en ben ik weer gezellig met paps en mams mee naar huis gegaan) kreeg ik de mooiste kamer ooit. Mijn ziekenhuis kamer was mooier dan waar we de afgelopen 3,5 week hadden geslapen en met airco, wat wil je als backpacker nog meer? ( behalve weer naar buiten dan) Voor ontbijt, lunch en diner was er een menukaart om uit te kiezen, ze hielpen met onze VISA en Guido mocht dag en nacht blijven gelukkig. Omdat er geen medicijn is voor Dengue zat er niks anders op dan uitzieken wat inhield dat ik aan het infuus kwam en de eerste dagen vooral sliep. De zusters waren gelukkig super lief al hebben ze een vreemde manier van gerust stellen… Eerst zeggen ze ja je bloedwaarden die mogen echt niet onder de 100.000 komen dat is heel gevaarlijk en wanneer het zo ver is komt er snel een nieuwe grens van 20.000 zodat je niet gelijk helemaal in stort van de zenuwen haha. Nadat de Dengue mij de eerste paar dagen het leven had zuur gemaakt besloot het dus ook mijn bloedwaarden lekker laag te houden waardoor ik bedrust kreeg en ik zelfs om te plassen assistentie moest zodat ik niet zou vallen. Dit laatste resulteerde in dat ik alles maar dan ook echt alles aan Guido moest vragen die gelukkig nog steeds naast mij zit en mij niet ’s nachts met een kussen heeft proberen te laten stikken haha!

Vandaag zijn mijn waarden gelukkig weer gestegen waardoor ik geen bloedtransfusie hoef ( volgens Guido was ik dan 1/10 Thais geworden haha) en als het goed is mag ik morgen na 7 dagen eindelijk weer uit het ziekenhuis! Met 2 sterke flessen DEET en een olifanten broek kan ik straks alle muggen aan en gaan we weer verder!

Posted in AZIË, THAILAND, Uncategorized and tagged , , , , , , , .

36 Comments

 1. Jeetje wat een pech, beterschap en laten we hopen dat dit de eerste en laatste keer was in dit luxe oort!

 2. Hallo Lotte en Guido

  Ja dat was wel schrikken niet alleen voor jullie maar ook voor ons als ouders 10.000 kilometer verder op. Gelukkig was er whatsapp zodat we wel op dehoogte bleven van wat er gebeurde. En gelukkig was Guido er om voor je zorgen en te steunen wat ik heel geruststellend. Nu maar weer de zon in op reis en blijf gezond. Kus Pap

  • Hee papa!

   Ja dat was echt super schrikken maar gelukkig is het allemaal goed afgelopen! Was ook echt heel blij dat Guido elke dag bij mij mocht blijven, hij heeft mij zo goed geholpen! We hebben het nu weer erg naar onze zin gelukkig!

   Kus Lotte

 3. Hallo lieverdjes,
  Wat een akelige tijd heh! Al was het wel de mooiste kamer tot nu toe, met een keuzemenu en een luxe badkamer, zei Guido.
  Nu lekker verder met jullie mooie reis, met een rugzak vol met deet ( past dat er nog wel in? )
  Wij zijn heel blij, dat het zo goed is afgelopen! Veel plezier verder samen!
  Dikke kus uit Soest

  • Heee!!

   Ja was echt super vervelend maar gelukkig door de goede zorgen van Guido viel het allemaal mee!! Het was echt de mooiste kamer tot nu toe haha, had ik echt niet verwacht! We hebben de beste DEET die er is dus dat gaat helemaal goed komen, het past echt nog maar net in onze tas!

   Dankjewel! We hebben het weer erg naar onze zin!

   Heel veel liefs Lotte en Guido

 4. Ach lieverd toch. Is dat een soort van buikgriep. Heelveel sterkte en gauw opknappen hoor. Rustig aan even
  Grotjes van ons

  • Het was een muggenbeet waardoor je koorts kreeg in combinatie met hele erg hoofdpijnen en misselijkheid, de mug prikt overdag maar dat wist ik helaas niet! Gelukkig is dat nu allemaal achter de rug en voel ik me een stuk beter!!

   Liefs Lotte en Guido!

 5. Jeetje, wat schrikken Lotte! Muggen zijn de stomste dieren die er zijn! Ik heb het gelukkig nog nooit gehad (klopt af), maar ben er wel altijd een beetje bang voor. Rustig aan de komende tijd! Liefs

  • Ja echt zo vervelend, goed insmeren dus!! Echt de stomste dieren inderdaad haha! Ja snap ik maar zolang je je overdag goed insmeert is de kans veel kleiner hoor! Gaat nu gelukkig veel beter en we hebben het weer erg naar onze zin! Las dat het met jou buik ook weer wat beter ging gelukkig!

   Liefs Lotte

 6. Ach jee, dat is echt superbalen. Een kennis kreeg ook in Noord-Thailand Dengue, het zal toch echt een serieus risico zijn daar dan. Hoewel wij er ook een hele tijd geweest zijn en dus niks opgelopen. Je hebt gewoon pech gehad. Balen! Hopelijk ben je snel helemaal de ouden en kunnen jullie de reis voortzetten!

  • Helaas is het inderdaad een groot risico! Wij wisten ook niet dat de mug alleen overdag stak en smeerden ons juist s’avonds in dus daar zijn we fout gegaan! Ben gelukkig weer bijna helemaal de oude en hebben het weer erg naar onze zin!

 7. Halleluja!! Je mag er weer uit!! Niet alleen jij bent opgelucht, maar ook wij, en alle lieve mensen die hier met je meeleefden. Nu maar weer verder met je droom-reis, samen met je lieve Guido, die volgens mij niet van je zijde is geweken, en al je traantjes heeft gedroogd! Een topper die Guido!!! Dank je wel Guido voor al je goede zorgen! En gewoon nu als een malle die Deet insmeren.., en inderdaad… Een leuke Thaise broek.. Ah joh.. Alles staat jou toch??? Dikke kus mama.

  • Jaaaaaa fijn hé mam! Gelukkig gaat alles nu veel beter, scheelt voor jullie ook weer hoeven jullie je daar geen zorgen meer over te maken! We hebben het weer erg naar onze zin! Gelukkig heeft Guido heel goed voor mij gezorgd en gaat alles nu veel beter! Haha ja die broek heb ik maar of ik hem zo leuk vindt daar ben ik nog niet over uit…

   Dikke kus Lotte

 8. Fijn om te horen dat het beter met je gaat Lotte en dat Guido bij je kon blijven. Hij heeft goed voor je gezorgd! Fijne tijd en blijven smeren.
  gr. Ellen

  • Ja het gaat gelukkig weer een stuk beter! We hebben een hele goede DEET gekocht en smeren heel veel dus dat moet goed komen nu! Was inderdaad heel fijn dat Guido mocht blijven, hij heeft echt heeel goed voor mij gezorgd dus dat was heel lief!

   Liefs Lotte en Guido

 9. Ah Lotte ongeloofelijk dit..maar wat fijn dat het weer beter met je gaat pfff…volgende foto.s graag weer mooie plaatjes…en geen ziekenhuisbed….?

  • Ja echt super vervelend maar het gaat nu alweer veel beter gelukkig en we hebben het weer erg naar onze zin! Nee dat zal niet meer voorkomen hoop ik haha! Heb net een nieuwe blog geschreven over alle leuke dingen die we hebben gedaan in Chiang Mai!

   Liefs Lotte en Guido

 10. Oh, oh, oh wat maken we toch allemaal niet mee. Maar gelukkig loopt alles weer goed af en krijgt het een happy end samen met Guido.

  Rust nog lekker even uit en dan weer verder lieve schatten.

  • Ja echt wel he! Gelukkig gaat het allemaal weer een stuk beter en is het allemaal goed gekomen! Was blij dat Guido elke dag bij mij kon blijven en we nu weer lekker samen verder kunnen reizen!

   Liefs Lotte en Guido

 11. Verdorie Lotte, wat een toestand. Hoop dat jullie
  Je reis vanaf nu zonder al te grote problemen kunnen vervolgen.
  Ook beter voor je moeder ;-)…

  • Het was heel vervelend maar ik voel me al bijna weer de oude gelukkig! We hebben het weer erg naar onze zin gelukkig! Haha ja dat is inderdaad veel beter voor mijn moeder!!

 12. Lieve Guido en Lotte,
  Wat fijn dat je weer een beetje bent opgeknapt! Het is natuurlijk supervervelend dat je op reis ziek wordt, zo ver van huis. Hopelijk pakken jullie vanaf nu de draad weer op! We kijken uit naar een verslag van jullie volgende reiservaringen!
  Groetjes van ons

  • Bedankt voor jullie lieve berichtje! Het gaat een stuk beter ik voel me al bijna weer de oude dus dat us erg fijn! Ik was heel blij dat we in een goed ziekenhuis waren waar ze goed Engels spraken, dat scheelde wel! We hebben het inmiddels weer erg naar onze zin en zijn op dit moment in Pai!

   Liefs Lotte en Guido

 13. He lief wat een nare ervaring, gelukkig datbguido bij je mocht blijven. Gelukkig ben je nu weer herstellende en hopelijk weer gauw aan gesterkt zodat jullie je reis kunnen her vatten. Hartelijke groeten en rustig aan hoor

  • Ja was echt een nare ervaring maar gelukkig is het allemaal goed gekomen, was blij dat ik een fijn ziekenhuis was waar ze goed Engels spraken! Alles gaat nu een stuk beter en we genieten weer erg van onze reis!

   Liefs Lotte en Guido

 14. Bah… pechvogeltje. Inmiddels ben je alweer opgeknapt en heb je het ziekenhuis mogen verlaten. Fijn en leuk om te merken dat ondanks de situatie je humor in je verhaal blijft! hahaha Take it easy en Guido…. extra lief zijn mattie! knufxxx en boks

  • Ja echt wel he! Gelukkig gaat het nu een stuk beter en zijn we zelfs al verder gereisd naar Pai! Guido is heeel lief geweest dus dat was heel fijn haha!!

   Liefs Lotte en Guido

 15. Opa en Oma
  April 8 2016 ochtend Na verschillende appjes en gesprekjes begint Lotte toch weer de oude nog jonge Lotte weer lekker op te knappen . Guido en thaise verpleegsters kunnen er wat van. Nu lekker uitrusten en weer hard aan het werk samen. Groeten o en o

  • Ik ben inderdaad heel goed verzorgd door Guido en de Thaise verpleegsters!! Gaat gelukkig een stuk beter en we doen weer heel veel leuke dingen!

   Liefs Lotte en Guido

 16. Wanneer je 1/10 Thais was geworden had je wel heeeeele mooie halfbloedjes als kindjes gekregen 😉 Maar serieus fijn dat jullie nu weer helemaal check zijn en gewoon verder kunnen met het avontuur.

  x Mariette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *