Categories
AZIË VIETNAM

Motorreis door Vietnam: Deel één!

We zijn officieel begonnen! Na onze leuke tijd in Ho Chi Minh, hebben we op 31 mei onze motoren opgehaald en is onze motorreis door Vietnam van start gegaan!

Motorreis door Vietnam- Ho Chi Minh, waarom heb je zoveel motoren?

Uiteraard hadden we super veel zin om te beginnen, maar spannend was het wel om in deze mega stad van start te gaan. Hier telt het aantal inwoners namelijk 7,5 miljoen, waarbij er in totaal 7,4 miljoen motoren zijn. Oftewel, grote chaos! Gelukkig ging iemand van Tigit motorbikes een stukje met ons mee. Hij zorgde ervoor dat wij heelhuids het centrum verlieten, wat een service. De chaos op de weg was net zo erg als verwacht, wat was ik blij dat ik niet reed! Gelukkig bleek iedereen op de één of andere manier om elkaar heen te manoeuvreren en elkaar goed in de gaten te houden. Guido bleek voldoende zelfvertrouwen te hebben en zo zoefden we zonder problemen tussen al het andere verkeer door, mijn held. (toegegeven ik heb heel veel schreeuwende aanwijzingen gegeven zoals: pas op een bus, gat, motor!! Remmen en vooral niet inhalen!! Deze waren overigens totaal niet nodig maar zo voelde het op dat moment wel, haha En ja, ik mag nog steeds achterop…)

Motorreis door Vietnam 2

Op naar Bao Loc!

Eenmaal onderweg, kwamen we er al snel achter dat we toch niet op de meest handige manier hadden ingepakt. Zo zat de backpack op de buddy waardoor deze er zijn geheel af moest met tanken, maar waren we ook even vergeten dat we midden in het regenseizoen rijden.. Toen het toch echt dreigde los te barsten, zat er niks anders op dan te stoppen. De day- backpacks stopten we in de regenhoezen en hesen onszelf in de meest on charmante en lompe poncho’s. (even voor jullie beeldvorming: de poncho’s zijn super lang waarbij alle Aziaten de achterkant hiervan over de persoon achterop draperen. Super handig aangezien je dan dus niks meer ziet, deze poncho’s zijn namelijk niet doorzichtig, haha. Dit ging mij net even iets te ver dus ook ik trok mijn paarse gewaad aan.) Avontuur noemen we dat maar haha! Onderweg zagen we al snel waarom we voor een motorreis door Vietnam hadden gekozen! Om ons heen verschenen, rivieren met dorpjes daarop gebouwd, maar ook enorme stenen die vanuit het niets verschenen! Al snel merkten we dat ons lichaam nog wat moest wennen aan deze manier van reizen. Na een aantal uur hadden we zoveel last van onze kont dat geen enkele positie nog comfortabel was! Gelukkig waren er vele weg restaurantjes waar wij dan ook dankbaar gebruik van maakten! Na acht uurtjes rijden kwamen we aan in Bao loc, halleluja! Wat waren wij blij om in te checken in het fijne hotel dat we hadden gevonden! Aangezien we allemaal kapot waren van het rijden (je zal wel denken, Lotte je zit toch gewoon achterop en doet niks? Op zich waar, behalve dat ik nogal de drang voel om alles op zo’n 300 meter afstand op te noemen, gewoon voor de zekerheid…) gingen we snel wat eten waarna iedereen gelijk zijn bed in dook!

motorreis door Vietnam 3

Da Lat, hier komen we!

Na een goede nachtrust waarbij we wakker werden met het meest prachtige uitzicht (de ochtendzon die scheen op de wolken die in bergen hingen) vonden we dat het tijd was voor een goed ontbijt! De vorige avond hadden we een paar leuke cafeetjes ontdekt waar we besloten te ontbijten. Uiteraard, stond dit niet op de kaart maar ach, dan bel je toch gewoon iemand? Er is altijd wel een neef/oom/zus die tijd heeft om ergens broodjes te scoren/smeren, haha! En zo, kregen wij een broodje met Ei en wat zure groenten (mochten wel thuis zijn gebleven van mij).

Hierna stapten we weer op de scooter voor een wat korte rit, namelijk vijf uurtjes! Deze keer besloten we iets warmere kleding aan te trekken aangezien het in de bergen op de scooter gewoon koud was! Zo gek na alle hitte die we hebben meegemaakt! Dit keer aangekleed in een lange broek, long sleeve en vest ging ik er tegen aan! Onderweg zagen we de meest prachtige uitzichten vanaf de bergen. We stopten dan ook regelmatig om wat mooie foto’s te schieten en te genieten van het fantastische uitzicht! Guido kreeg het schakelen gelukkig steeds beter onder de knie waardoor ook de kopstoten deze reis wat afnamen (grapje Guido, haha)! Naast de mooie uitzichten zagen we een enorme stuwdam en een prachtig meer! En nog veel beter… ik maakte een nieuwe beste vriend! Namelijk een hele lieve (en vieze) puppy waar ik uiteraard geen afscheid van kon nemen! (ook deze is onderweg naar Nederland)

motorreis door Vietnam 4

Sorry meneer politie agent!

Ondanks dat de eigenaresse van Tigit ons duidelijk had verteld dat we niet op de ‘oranje’ wegen op Google maps mochten komen, presteerden we dit uiteraard wel… (niet onze schuld vind ik) Dit doordat ze in Vietnam niet van logica houden, haha. Zo reden we op een een weg voor motoren, die vanuit het niets opeens stopte en overging in een grind weg. Omdat tegen het verkeer in rijden ons ook niet zo’n verstandige oplossing leek, besloten we het grind pad te volgen. Deze kwam opeens uit op de snelweg die we eerder probeerde te vermijden. Nou ja, het was meant to be besloten we maar. Daarnaast was deze weg super goed en ook nog eens rustig. Na een paar minuten kwamen we een tegenligger tegen die zwaaide met zijn armen en ook iemand langs de kant van de weg zwaaide naar ons. Vriendelijke mensen misschien? Nou ja, op zich wel haha. Helaas bleek dat ze toch geen vrienden wilden worden maar duidelijk probeerden te maken dat we politie zouden gaan tegenkomen, oeps.

Helaas bleek na een paar meter bleek dat deze mensen ons toch echt duidelijk wilden maken dat we politie zouden gaan tegenkomen, oeps! Al snel zagen we een politie agent die ons halt riep. Uiteraard zetten wij keurig onze motor aan de kant van de weg waarbij we vlug de sleutel uit het slot haalden (we waren gewaarschuwd dat ze deze afpakken zodat een eventuele boete wordt betaald.) Vervolgens deden we onze zonnebril af, en toen gebeurde het! De beste meneer zag dat we westers waren en liet ons zonder ook maar één woord, met een armgebaar verder gaan! Halleluja! (we hadden al vernomen dat bijna niemand Engels spreekt en zo wel, je altijd moet doen alsof je gek. Hierdoor weten ze niet wat ze moeten doen en hoef je niks te betalen. Deze tactiek ga ik zeker in Nederland ook uitvoeren). Daar gingen we, verder op de snelweg! Na een volgende weg vol gaten, file en nog meer gaten kwamen we aan in Da Lat! Hier vonden we super luxe hotel voor nog geen 13 euro! Onze kamer had een zithoek met nep open haard, fijne badkamer, heerlijke bedden en balkon aangrenzend aan het balkon van Erick en Kirsten! Omdat we allemaal super gaar waren besloten we s’avonds lekker op ons fijne balkon te genieten onder het genot van wat drankjes en lekkere dingen. Na wat spelletjes, hadden we echt geen zin meer om uit eten te gaan en dus besloten we pizza te bestellen. Guido had pech, hij had verloren met het laatste spelletje en moest dus de pizza telefonisch bestellen (een hele opgave aangezien de helft van de mensen alleen, heel slecht of geen Engels spreekt) Na alles te hebben gespeld (waarbij Guido de H aanduide met Hungry) was onze pizza er snel, haha!

De mooiste watervallen tot nu toe!

De volgende dag spraken we af met Alexis en Paulien ( de fransozen) om de watervallen in de omgeving te bezoeken. Na een prima ontbijtje, (in begrepen in ons hotel) stapten we op de motor voor ons volgende avontuur! Na een rit van een uurtje kwamen we aan bij de olifanten waterval. Deze waterval was immens, zo groot! Uiteraard was het niet zo dat je gemakkelijk naar beneden kon wandelen, nee er moest geklauterd worden!(de één iets charmanter als de ander, zal wel niet nodig zijn om uit te leggen in welke categorie ik viel)We grepen ons vast aan de relingen, glibberden naar beneden en sprongen weer omhoog( nou ja, sprongen.. ik kroop grote gedeelten, waardoor ik er uit zag als het grote blubber monster, maar dat terzijde) Eenmaal beneden aangekomen hadden we een fantastisch uitzicht op de grootste waterval die ik ooit had gezien! Helaas moest er ook weer terug geklauterd worden waarbij ik uiteraard midden in een enorme plas ging zitten tijdens één van mijn niet zo charmante manoeuvres!

motorreis door Vietnam 5

De volgende waterval die gepland stond was de Pongour waterval, dus daar gingen we! We bleken een iet wat toeristische route te hebben gekozen vol hobbels en grote koeien die we moesten omzeilen. Deze waterval bleek iets wandelvriendelijker, en na 5 minuten wandelen stonden we onderaan nog een prachtigere waterval. Ook deze was enorm, maar nu veel subtieler! Aangezien de lucht al snel donker werd (stom regenseizoen, dit stond niet op het internet) gingen we snel wat eten. Omdat we nog wat tijd over hadden leek het ons leuk om de kabelbaan te bezoeken en dus stapten we weer op onze vriend. Al snel kwam het water met bakken uit de hemel en kon geen poncho ons meer redden. We waren tot op het bot verkleumd en besloten maar naar het winkelcentrum te gaan, opzoek naar goede regenkleding. Dit was er uiteraard niet maar gelukkig wel warme patat, kipnuggets en kaassticks haha. Na deze maaltijd dropen we af richting onze fijne hotelkamer met hete douche!

Mottorreis door Vietnam 6

Voor nu was dit het eerste gedeelte van onze motorreis door Vietnam, maar uiteraard komt er nog veel meer! Zo bezoeken we Nha Trang (het vakantieoord van de Russen) en nemen we de nachttrein! Benieuwd naar het vervolg van onze motorreis door Vietnam? Blijf onze blog dan goed in de gaten houden want er volgt snel meer!

Hieronder nog meer foto’s van onze mooie motorreis door Vietnam!

Mottorreis door Vietnam 7 Mottorreis door Vietnam 8 Mottorreis door Vietnam 9 Mottorreis door Vietnam 10 Mottorreis door Vietnam 11 Mottorreis door Vietnam 12 Mottorreis door Vietnam 12 Mottorreis door Vietnam 13 Mottorreis door Vietnam 14 Mottorreis door Vietnam 15 Mottorreis door Vietnam 16  Mottorreis door Vietnam 17 Mottorreis door Vietnam 18

 

 

18 replies on “Motorreis door Vietnam: Deel één!”

Hallo Lotte en Guido
Mooi verslag! En mooie foto’s!
Nou ja dat kan ook bijna niet anders een mooi land geeft mooie foto’s
Ben voorzichtig en knuffels voor jullie allemaal
Groeten
(Erick’s moeder)

Hallo Rianne!

Dankjewel!! Vietnam is echt super mooi dan is het makkelijk haha!
Maar Thailand is ook super, dus daar gaan jullie het met z’n allen echt heel leuk hebben!

Dat doen we!!

Groetjes van Guido en Lotte

Hallo lieverds! Och wat heb ik gelachen om dit hilarische blog! Ik zie het helemaal voor me, opndie motor, en jij als mrs Bucket ( van de serie) aanwijzingen geven!! Arme Guido! En dan die kopstoten, en regenponcho’s… Hahahaha.. Maar fijn dat Guido het rijden zo goed afgaat! Held! Een hele goede reis samen, en voorzichtig met z’n allen! Groetjes aan iedereen. Dikke kus, mama.

Hee mama!

Hahaha ja zo gaat het ook echt!! Guido is het helaas niet altijd mij eens, maar goed aan wie dat ligt laten we maar even in het midden haha! Ja die regenponcho’s slaan ook helemaal nergens op, ze zijn zo dun en ze flapperen heel hard in de wind!!

Ja heel fijn dat Guido dat zo goed kan! Hoef ik gelukkig niet haha!

Dankjewel, doen we!!

Dikke kus Lotte

Hallo jongens. Wat weer een mooi verhaal en prachtige foto’s. En wat een reis zijn jullie aan het maken. Petje af voor Guido die jullie veilig door de chaos daar voert! Het is niet de meest comfortabele manier van reizen maar wat zie je veel onderweg en Guido ziet het niet alleen maar krijgt er nog tekst bij ook! Twee zien meer dan een denk je waarschijnlijk Lotte. Veel plezier verder en doe rustig aan. Dikke kus papa.

Hee papa!!

Dankjewel!!

Ja Guido is echt de beste chauffeur ooit! In Nederland moet hij in het vervolg maar scooter rijden in plaats van ik haha! Nee dat is zeker waar maar het is zoveel gaver als met de bus. Val ik ook niet zo snel in slaap haha!
Ja zo denk ik inderdaad haha, al is Guido het daar niet altijd mee eens. Vooral niet als hij de enorme bus ook wel ziet haha!

Dankjewel!!

Dikke kus Lotte

Wat leuk om dit verhaal te lezen, samen de reis met Kirsten en Erick gemaakt wn twee hele andere verhalen prachtig.

peter en Geja ( oom en tante van Kirsten)

Lotte Lotte nog aan toe wat hebben jullie weer v eel beleeft en wat laat je ons mee genieten. Het is net of ik met je mee reis, ik blijf lachen. Wat weer een prachtige foto’s. Ik heb wel een vraagje. Ik keek de foto’s even terug en toen kwam ik weer dat hondje tegen waar je helema a l weg v a n was. Waar is dat beestje gebleven? Dat hoor ik vast nog wel van je.
We wensen jullie veel plezier en laat ons lekker mee genieten. Dank daarvoor trouwens
Groetjes Jaap en Anja

Hallo Jaap en Anja!

Ja we maken echt zoveel mee! Leuk om te horen dat jullie zo met ons meegenieten! Ik probeer alles zo goed mogelijk op papier te zetten, leuk om te horen dat dat ook lukt!
Haha ja die wilde ik graag naar papa en mama opsturen maar dat mocht helaas niet, flauw hé?

Dankjulliewel!

Liefs Guido en Lotte

Hallo lieverdjes, wat een prachtig verhaal weer! Gelukkig doet de motor het prima!
Wat is Vietnam een prachtig land, met vooral die watervallen. Adembenemend mooi.
Wanneer komen de puppy,s aan op Schiphol? Wij zorgen wel zolang voor ze.
Goede en veilige reis verder, op naar het volgende avontuur!
Dikke knuffel

Dankjewel!! Ja gelukkig wel haha, vooral met al die bergen die we trotseren zijn we heel blij dat hij goed werkt!
Vietnam is voor ons ook echt het mooiste land qua natuur waar we tot nu toe zijn geweest! Alles is zo groen en levendig!
Haha de puppy’s komen zo snel mogelijk! Ik ben wel bang dat we ze niet meer terug krijgen als jullie zo eenmaal hebben, zo lief!!

Dankjewel!!

Dikke kus Guido en Lotte

Ook wij genieten met jullie mee met het bekijken en bewonderen van al deze foto,s en ook van al jullie leuke verhalen.We zijn al benieuwd naar de volgende reeks.
Geniet maar van al deze indrukken, maar dat zullen jullie zeker doen. Groeten o en O

Super leuk om te horen! We hebben het echt zo naar onze zin in Vietnam! Het land is echt fantastisch, het eten lekker en de mensen super aardig!

We plaatsen snel weer iets nieuws!

Liefs Guido en Lotte

Hoi Lotte en Guido, wat een superleuk verhaal hebben jullie weer!
En prachtige foto’s van Vietnam, dat staat ook nog op mijn verlanglijstje !
Veel plezier en ik lees graag mee met jullie volgende avontuur.

Hi Wilma!

Dankjewel!!

Vietnam is echt een aanrader! Voor ons is dit qua natuur het mooiste land tot nu toe. Ook is het lokale eten erg lekker en zijn de mensen super lief! Als we Vietnam helemaal hebben gezien zal ik ook een blog schrijven over de leukste plekken, misschien heb je er wat aan!

Dankjewel!!

Groetjes Guido en Lotte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *