Categories
Uncategorized

10x geld besparen tijdens het reizen

Ben jij ook gek op reizen, maar heb jij net zoals ik geen oneindig budget? Dan moet je soms helaas besparen tijdens het reizen. Niet getreurd je hoeft niet je eigen tent mee te zeulen en ook water en droog brood staan niet boven aan dit lijstje! Je kunt gewoon nog genieten van je reis door af en toe een beetje op te letten. Benieuwd hoe je dit doet? Lees dan snel verder!

1. Kies voor lokaal eten!- geld besparen tijdens het reizen

Wil je niet te veel geld uitgeven aan basis behoeften, kies er dan voor om regelmatig lokaal te eten! Hierdoor zal je namelijk geld besparen tijdens het reizen! Naast dat het vaak erg lekker is, is het ook nog eens erg gezond. Je zult hoogstwaarschijnlijk niet in het meest luxe restaurant zitten, maar juist tussen de lokale bevolking waardoor je de mensen en cultuur beter leert kennen! Hoewel ik zelf deze manier van besparen niet altijd de gemakkelijkste vindt omdat wij veel in Azië reizen en laat ik nou net geen fan van Aziatisch eten zijn, vind ik de restaurantjes, de sfeer en de lokale bevolking altijd de factoren die het voor mij het allemaal waard maken. Ik bedoel Westers eten kan je altijd nog wel doen, en afwisselen mag gelukkig ook haha! Daarnaast is geld besparen tijdens het reizen ook altijd erg fijn!

2. Kies ervoor een scooter te huren en je eigen tour te ondernemen!

Wanneer je tijdens het reizen op je budget wilt letten en daarnaast het niet leuk vindt om met 30 andere mensen op dezelfde toeristische plek te zijn, dan is het huren van een scooter de perfecte manier om geld te besparen tijdens het reizen. Op deze manier kan je alle bezienswaardigheden bezoeken die juist jou interesseren en niet toevallig op de tour planning staan. Daarnaast kan je op het tijdstip gaan dat jij uitkiest waardoor je de kans op vele andere toeristen kunt verkleinen. Probeer ook vooral van de vaste routes af te wijken en een ander weggetje in te rijden om te kijken wat daar te ontdekken valt. Loop gewoon door daar waar de andere toeristen stoppen! Zo vonden wij verlaten en prachtige rijstvelden in Ubud waar nou net geen enkele toerist was en je dus ook prachtige plaatjes kon schieten.

Houd er wel rekening mee wanneer je kiest voor het huren van een scooter je in veel gevallen niet verzekerd bent. Je moet namelijk in het bezit zijn van een Nederlands motorrijbewijs. De scooters in veel Aziatische landen hebben een stuk meer pk’s dan toegestaan is met een Nederlands scooter rijbewijs. Als er dus wat gebeurd ben jij de gene die de kosten moet betalen. Maak dus de overweging of dit de manier is waarop jij geld wil besparen tijdens het reizen.

3. Zoek uit wat iets hoort te kosten in een land

Wees niet bang, de kans is groot dat je als toerist al snel te veel betaald. Want laten we eerlijk zijn, in veel Aziatische landen hebben de lokale bewoners gewoon een veel lager salaris waardoor het voor ons al snel goedkoop lijkt. Wanneer je net zoals ons op een budget zit is het toch goed om je te verdiepen wat je ongeveer hoort te betalen. Op andere blogs, websites etc. kun je vinden wat de prijs van eten en drinken maar ook attracties zijn. Indien je dit niet gedaan hebt kun ook gewoon afdingen en kijken hoever je komt. Vaak is het zo dat ze sowieso al meer dan de helft te veel vragen, dus kijk of jij de helft van de prijs realistisch vind en noem dit als je bedrag. Gaat de verkoper niet mee dan loop je gewoon weg en probeer je het bij een volgende. Je zult er snel achter komen hoe ver je kunt gaan en wat je dus voor een bepaald item hoort te betalen. Op deze manier betaal je de juiste prijs en kun je ook besparen tijdens het reizen.

4. Ga buiten het hoogseizoen

Dit is uiteraard een gemakkelijke, waar veel mensen van te voren aan denken. Wanneer je in het hoogseizoen gaat is de vraag vanuit toeristen groter en dus is de kans groot dat je een stuk meer betaald dan wanneer je buiten het hoogseizoen reist. Uiteraard is het niet voor iedereen mogelijk om dit te doen, maar zowel ga hier dan zeker voor! De accommodaties hebben veel meer plek, zullen daardoor gemakkelijker onderhandelen en daarnaast is het bij de bekende bezienswaardigheden een stukje rustiger! Kijk van te voren wel goed naar het klimaat van het land waar je naar toe wilt gaan. Het is niet prettig wanneer je verlangt naar een zonvakantie maar je opeens midden in het regenseizoen blijkt te zitten.

5. Ga niet naar de toeristische winkels maar ga naar de straat verkopers/ standjes

Wanneer je probeert te besparen tijdens het reizen is het verstandig van de lokale winkelier te kopen. Naast dat je het deze mensen uiteraard ook gunt, is de kans op een goede prijs groter. Wanneer je bijvoorbeeld wat snacks, water maar ook zonnebrand en Deet wilt hebben, ben je hier vaak goedkoper uit dan bij een toeristische winkel. Dit zal uiteraard per gebied en land verschillen maar zeker goed om even te vergelijken.

6. Reis over land

Heb je naast een budget, voldoende tijd en vind je het geen probleem om af en toe wat langer te wachten of de iets meer avontuurlijke kant van het reizen op te zoeken? Pak dan niet het vliegtuig, maar kies er voor om over land te reizen. Naast dat dit een goede manier is om geld te besparen tijdens het reizen, zul je meer van het land zien en reis je samen met de lokale bevolking. Een kip die naast jou backpack in het ruim zit is toch een veel leuker verhaal dan een ijskoud vliegtuig met weinig beenruimte? Bij het reizen van de ene naar de andere bestemming is het ook niet nodig om de toeristische bus bij een van de standjes langs de weg te boeken, ga gewoon naar het busstation en vraag welke bus je moet hebben. Gegarandeerd dat de prijs een stuk lager is, je onderweg het één en ander meemaakt en je onderweg veel ziet. Snel is het daarentegen niet altijd dus heb je weinig tijd dan kan het een overweging zijn iets meer te betalen en sneller op de plaats van bestemming te zijn.

7. Neem de nachtbus

Oké, ik moet toegeven, dit is over het algemeen niet mijn eerste keuze bij het kiezen van een transportmiddel. De nachtbus staat namelijk gelijk aan een gebroken koude nacht waarbij je de volgende dag gaar bent. Daarentegen is het een perfecte manier om af en toe te reizen wanneer je niet al te veel tijd hebt en wel op je budget wilt letten.  Nachtbussen hebben over het algemeen een goede prijs, sommigen hebben erg goede service waardoor je zo comfortabel mogelijk de nacht doorbrengt, en je bespaard op een overnachting!

8. Bespaar op je accommodatie

Wanneer je op een bepaald budget probeert te blijven, is een van de dingen waar je veel op kunt besparen de overnachting. Uiteraard hangt het af van het gene waar jij je prettig bij voelt, maar wanneer je niet te veel geld hieraan uit wilt geven is het kiezen van een simpele kamer vaak een geschikte optie. Dit betekend uiteraard niet dat je ergens achteraf in een dorm moet gaan slapen! Kies bijvoorbeeld niet altijd voor een hotel maar loop eens de wijken achter de meest bekende straat in en bezoek de guesthouses daar. Deze worden vaak door een familie gerund, zijn erg schoon en je zit daarnaast midden in het lokale leven. Wanneer je het tevens niet erg vindt om met koud water te douchen en (vaak) zonder airco te slapen zijn deze accommodaties erg geschikt! Uiteraard kan je deze opties ook bij een hotel aangeven waardoor je een goedkopere kamer krijgt. Wanneer je tevens niet van te voren boekt maar op de dag zelf naar een kamer op zoek gaat is de kans veel groter dat je korting kunt krijgen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een website als Agoda om te kijken welke accommodaties nog beschikbaar zijn en welke een goede beoordeling krijgen. Doordat de kans op inloop redelijk klein staat of online al korting of kan je deze aan de balie krijgen.

9. Bepaal wat jij belangrijk vindt tijdens je reis en dus geld aan uit wilt geven.

Bijna iedereen gaat met een ander doel op reis en wil daarom geld aan andere dingen uitgeven. De één heeft misschien het hele jaar had gewerkt, wil de hele dag op het strand liggen met een luxere kamer waar de ander wellicht van lange trekkingen houd en weer de ander gewoon lekker cocktails wil drinken. Daarom is het goed om over na te denken wat jij tijdens je reis wilt doen. Wil je juist lekker de natuur intrekken en gave trips maken, dan is het wellicht niet verstandig elke avond je budget uit te geven aan stappen. Wil je dit wel, is het ook prima maar houdt er dan rekening mee dat je misschien minder van het land ziet en juist de gave feesten bezoekt. Wanneer je bepaald wat voor jou het belangrijkste is, zal je het meeste uit je budget en reis halen! En uiteraard kun je ook na een avontuurlijke dag een lekker biertje drinken!

10. Bepaal een dagbudget

De laatste en eigenlijk voor ons één van de beste werkende maatregelen, bepaal een dagbudget! Wil je bijvoorbeeld met z’n tweeën ongeveer 60 euro per dag kwijt zijn? Houd dan gedurende de dag je uitgaven bij. Hierdoor kan je gemakkelijk de afweging maken wat je wel en niet belangrijk vindt. Misschien heb je af en toe een dag dat het goedkoper is omdat je voornamelijk lekker bij het strand hebt gelegen, maar zal je je ook een keer niet fit voelen waardoor je liever een luxere kamer hebt! Het klinkt als veel werk om het bij te houden, maar het wordt snel een routine en je zult daardoor een goed overzicht hebben!

Hebben jullie nog goede tips om geld te besparen tijdens het reizen? We horen het graag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *