Categories
AZIË MYANMAR

Een prachtige boottocht naar een slaperig stadje met fantastische tempels, Mawlamyine!

image
Na een aantal leuke dagen in Hpa-An moest er weer verder worden gereisd en dus besloten we per boot naar het volgende stadje, Mawlamyine te reizen. De boottocht zou ongeveer 2 uur duren ( altijd tijd hier boven optellen hebben we al geleerd, haha) en zou volgens de plaatjes super goed en veilig zijn (safety first stond er in de dikke letters, grappenmakers).

De volgende dag werden opgehaald door onze nieuwe beste vriend, de tuktuk chauffeur die ons de dag ervoor ook overal naar toe had gebracht en reden voor een ritje van 5 minuten naar ‘de haven’. Ik ben bang dat je het geen haven mag noemen als er geen echte steiger is en twee bootjes liggen maar goed maakt niet uit! Omdat er ook geen echte weg naar de boot was klommen we over de rotsen met onze backpacks naar beneden (omdat de tuktuk chauffeur mij heeeeeel aardig vond tilde hij mijn tas, wat echt geen overbodige luxe was aangezien het evenwicht op mijn slippers houden best lastig was met nog twee daypacks aan mijn armen.) Na wat geklim naar beneden was daar dan ‘de boot’… Het verrotste bootje wat we tot nu toe hadden gezien, haha. Gelukkig bleek hij een foutje te maken en was het een bootje net iets verder op. Ook deze kwam totaal niet overeen met het plaatje (aangezien hier een boot met stoeltjes en met over elk stoeltje een zwemvest was weergeven en deze boot toch echt alleen planken aan weerszijden had om op het en zeker geen zwemvesten, maar ja we kunnen zwemmen dus dat moest goed komen) maar het zag er tenminste niet uit of het elk moment kon gaan zinken.

imageOnze kapitein!

Onze chauffeur kwam na een poosje ook aangewandeld (gaat nooit lekker efficiënt hier) waarna hij de open motor aan slingerde, op het dak ging staan en daar stuurde! De boottocht was echt fantastisch! We kwamen langs kleine dorpjes waar mensen langs de waterkant leefden en alle kindjes enthousiast vanuit het water naar ons zwaaiden, zo lief! Onderweg zagen we verder het prachtige landschap, mensen die van alles en nog wat vervoerden op hun boot en een hoop pagoda’s! De boottocht duurde uiteraard 3, 5 uur maar dat maakte zeker niet uit vanwege het mooie uitzicht!

imageHelp!!

Eenmaal aangekomen in Mawlamyine, namen we samen met een andere toerist op de boot een taxi naar een hotel dat ons eerder was aanbevolen. Dit hotel was super fijn maar wel wat aan de dure kant dus besloten we vanuit daar voor de volgende nachten een andere slaapplek te zoeken. Omdat we een beetje uitgekeken waren op rijst, rijst en nog meer rijst, besloten we een Westers restaurant op te zoeken. We vonden er één die volgens Tripadvisor erg goed was maar wel wat prijzig. Na een blik op de kaart waarna bleek dat ze kip burgers hadden was ik om en had ik besloten dat het sowieso het geld waard was aangezien ik geen rijst meer kon zien! Aangekomen bij het hotel waar het restaurant zich bevond bleek al snel dat dit net even ‘iets’ anders was als onze normale backpackers dinertjes…. Een medewerker met witte handschoentjes leide ons naar onze tafel die zich bevond in een privé hokje, mooi aangekleed en zelfs met een kaarsje ( klinkt normaal maar na alle plastic stoeltjes is dit zo romantisch dat je bijna smelt, haha) Na een stuk of drie menukaarten gekregen te hebben werd ons verteld dat we op de aanwezige BEL moesten drukken als we de bediening nodig hadden…. akward! Uiteraard wilde ik net alsof doen voor een fotomomentje toen ik er uiteraard wel perongeluk op sloeg… zie de foto voor mijn gezicht toen haha! Gelukkig moffelde ik het geluid snel weg! Omdat ze zelfs wijn op de kaart hadden, een ‘echte’ Sauvignon, moest deze uiteraard besteld worden na twee maanden geen wijn te hebben gezien/gedronken. Ik bestelde de lekkere kip burger erbij (super chique, i know) en wat wil een mens nog meer! De wijn kwam en werd op een hele bijzondere manier geserveerd… Namelijk door het eerst in een hele ongezellige maatbeker ( gewoon zo één uit de keuken) te gieten en vervolgens in je glas te doen. Beetje bijzonder maar we konden zeker geen ruzie maken dat de één meer had als de ander. De kip burger en het vlees van Guido kwam dus aanvallen! De wijn bleek echt niet te weg te krijgen te zijn, zo zuur schenken ze het zelfs niet in de kroeg maar omdat wij bikkels zijn dronken we het uiteraard wel helemaal op. ( denk dat niemand het ooit besteld en het er al 20 jaar stond ofzo) Het eten was daarentegen wel heerlijk!

imageKyaik than lan paya

De volgende dag kwamen we na wat wandelen er al snel achter dat in Mawlamyine maar weinig te beleven was. Na een lange wandeling langs de rivier kwamen we aan bij een super chaotische markt en besloten we een tuktuk chauffeur te vinden om ons mooiste highligts van de stad te laten zien. Omdat ik inmiddels in de gaten had dat het communiceren met chauffeurs vaak onmogelijk is, had ik zelf drie tempels opgezocht met de naam en een plaatje zodat ze ons hier naar toe konden brengen. Na een half uur, vier extra mensen die erbij werden geroepen en Google Translate begreep onze chauffeur ons en bracht hij ons naar de eerste plek, een replica van de gouden rots die we later in het echt zouden bezoeken maar hier ook erg indrukwekkend zou moeten zijn. Kilometers reed de tuktuk ons uit het centrum en toen we bijna dachten dat we overvallen zouden worden kwamen we aan bij DE toeristische attractie. Bleek alleen dat je hier of 2 uur omhoog en vervolgens weer naar beneden kon lopen of met een vrachtwagen die je dan met een stuk of 30 mensen kon delen. Dit laatste wilden wij uiteraard doen maar na een half uur waren we nog steeds de enige toeristen dus besloten we maar verder te gaan ( je kan ook te ver gaan in 40 graden). De volgende plek bleek het gelukkig wel meer dan waard te zijn. We kwamen bij een prachtige tempel die van binnen helemaal versierd was met glas. Het mooiste was dat we hier helemaal alleen waren en de tempel een prachtig uitzicht over de stad gaf. Maar nog veel leuker was dat ik drie hele lieve puppy’s in een nisje van de tempel vond, beste van de hele dag!! Na veel gespeel en een achtervolging op de trappen van de tempel moest ik van Guido afscheid van de puppy’s nemen ( nog steeds vergeef ik hem dit niet) . De volgende tempel bleek net zo mooi te zijnj. Deze had een prachtige versierde brug waarbij je ook hier over de hele stad kon uitkijken. Daarnaast bezat deze brug de enige lift in heel Mawlamyine haha! Onze goede tuktuk chauffeur wachtte overal netjes op ons, had totaal geen haast en bracht ons vervolgens terug naar het hotel. Nou ja niet ons hotel aangezien hij daar nog nooit van gehoord had maar het luxe hotel waar we eerder hadden gegeten. Hij bleek niet helemaal begrepen te hebben dat we daar niet sliepen maar wel vanaf daar terug wilden lopen aangezien hij ons voor de deur afzetten, waarna al het personeel met de witte handschoentjes ons wilde helpen en wij snel afdropen richting ons eigen hotel. Omdat we in de middag ergens gezellig wat hadden gedronken besloten we daar ook wat te eten. Dit bleek een grote fout van ons te zijn aangezien Guido zodra we opstonden super buikpijn had…

imageOnderweg naar ‘de shoppingmall’!

De volgende dag was Guido nog steeds ziek dus besloot ik te doen wat ik goed kan, winkelen! Er zou namelijk een shoppingmall zijn verder op dus ik kon mijn geluk niet op. Aangekomen bij ‘de shoppingmall’ bleek dit al snel een hele grote markt te zijn, verspreid over meerdere verdiepingen. Maar goed dat maakte niet uit, ook leuk! Als enige toerist had ik uiteraard mega veel aanspraak maar leuke kleding was weinig tot niet aanwezig. Omdat ik natuurlijk wel zeker wilde zijn dat ik niks over het hoofd zag besloot ik alle winkeltjes te bezoeken en was ik alsnog een paar uur zoet. Guido bleek een beetje opgeknapt te zijn en dus besloten we maar voor veilig eten te gaan, pizza! Na blij een fijne pizza te hebben uitgekozen kwamen ze, zoals hier dat heel vaak gebeurd, onee pizza, ondanks dat dit onze halve kaart is, die hebben we niet… Nou ja dan maar wat anders wat gelukkig goed bleek te vallen!

Aangezien Mawlamyine niet veel voorstelde pakten we de volgende de dag de bus naar Kyaiktiyo waar we de gouden rots zouden bezoeken, deze is erg belangrijk voor Birmese mensen dus ook wij gingen hiernaar toe! In de volgende blog hier meer over!

imageZwaaien naar de locals!imageBoottocht vanuit Hpa-animageBlije kindjes!imageKyaik than lan payaimageUitzicht over Kyaik than lan payaimageLieve nieuwe vriendjes!imageDeze sturen we op!imageOok bij de tempel wordt van alles in de brand gestoken!imageUitzicht over MawlamyineimageMooie versierde tempel!

12 replies on “Een prachtige boottocht naar een slaperig stadje met fantastische tempels, Mawlamyine!”

Bedankt weer Lotte en Guido. Heb weer heerlijk meegenoten. Vol verwachting kijk ik uit naar your next adventure. ?

Knufffxxx en boks

Nou Nou, wat een mooie en interessante belevenissen allemaal. Jullie moeten wel enorm genieten van alle indrukken die jullie opdoen en wat een leuke foto,s. Wij genieten mee , daar kunnen jullie van op aan. Blijf maar leuke berichten sturen.
Groeten van Opa en Oma uit Soest

Dankjulliewel!!
We genieten zeker heel erg en hebben het super naar onze zin! Ik probeer snel wat meer blogs achter elkaar te plaatsen!!

Liefs Lotte en Guido

Hallo lieverds! Weer mooie avonturen beleefd, haha… Vooral die wijn… Ik had je gezicht wel willen zien!! Gelukkig dat Guido weer opgeknapt is( cola en chips, jouw beproefde recept gegeven???). Enne…’t hondje is niet aangekomen hoor.. Zó jammer vindt Bobbie..?. Zie weer uit naar jullie volgende blog! Fijne tijd, en dikke kus voor jullie beiden.
Mama.

Hee mama!!
Hahaha ja, stomme bel! Ja dat probeer ik op iedereen uit dat recept maar volgens mij werkt het bij mij het beste haha.
Aa jammer misschien komt hij nog en anders stuur ik wel een andere! Anders is het ook zo sneu..

Dikke kus!

Leuk weer jullie verhaal te lezen! Er is veel te zien en beleven in Myanmar, maar je komt steeds voor verrassingen! Fantastisch om mee te maken, dat de mensen zo oprecht vriendelijk zijn! Wat maken jullie veel mee!

Ja, er is zeker veel te zien en te beleven hoor! We waren laatst in Bagan daar plaats ik snel een blog over en dat was zo prachtig!!
Zo vriendelijk als de mensen hier zijn hebben we in Thailand nog niet meegemaakt, echt geweldig!

Liefs Lotte en Guido

Hallo lieverdjes,

Wat een avonturen weer, wat een prachtig en bijzonder land. Prachtige foto’s allemaal.
vooral de foto van de vrouwelijke monniken, die jullie stuurden vond ik zo bijzonder.
Kijk alweer uit naar het volgende avontuur.

Dikke kus voor allebei van Lil

Hee!?

Ja echt zo mooi dit land daar blijven we ons maar over verbazen! De mensen zijn ook zo aardig!
Ja leuk he die nonnen!

Dikke kus Guido en Lotte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *