Categories
AZIË THAILAND Uncategorized

Alweer een maand van huis! Een terug blik op de eerste maand van onze wereldreis!

Na jarenlang sparen en dromen was het eindelijk zover onze wereldreis ging beginnen! We hadden onze tassen ingepakt en na het afscheid van onze lieve familie stapten we op het vliegtuig naar Bangkok. Hier zouden we kilometers lopen en genieten van de drukste stad waar we tot nu toe zijn geweest. Een stad waar je met geen goed fatsoen kan oversteken, overal eten op straat te koop is maar ook mooie rustige parken zijn waar je lekker kan chillen en genieten van het uitzicht over het water. Ondanks dat het een stad is waar je zeker aan moet wennen is het een fantastische plek. Zo vonden wij vooral Chinatown een plek die we iedereen kunnen aanraden, heerlijk om je onder de locals te begeven en alle gekke dingen te zien die ze daar verkopen. Ook de floating market, ook al is deze zo toeristisch, moet je zeker niet overslaan!

Vanuit Bangkok maakten we onze eerste trip, we gingen per V.I.P. bus naar Phuket. Deze bus is net zo luxe als het klinkt maar ook de locals reizen met deze bus. Zo zat naast onze backpack lekker een kip te wachten op zijn eind bestemming ( al was deze vast anders dan die van ons haha) . Eenmaal aangekomen in Phuket hadden we daar het mooiste hostel tot nu toe, een heerlijke kamer met airco en een eigen balkonnetje. Wat nog veel beter was, eindelijk waren we bij de zee! Phuket bleek niet echt aan onze verwachtingen te voldoen met het over toeristische strand maar het nabij gelegen Tri Trang Beach waar ik een klein olifantje heb gevoerd wel! Super blauw water en een super mooi uitzicht. Overigens kwam ik hier er achter dat in Thailand niet alles te belopen is, vooral niet dwars door de bergen met (nog) geen conditie en 35 graden. Het uitgaansleven van Phuket bleek wel echt over de top te zijn! De barren hadden meer weg van kermis attracties en overal waren paaldanseressen ( die niet bewogen maar goed).

Omdat we toch opzoek waren naar iets rustigers gingen we naar Koh Phi Phi. Dit bleek al snel niet rustig te zijn maar juist mega veel uitgaan. Hier hebben we dan ook de nodige drankjes ( lees; buckets) gedronken, dansjes op het strand gedaan en gezien hoe een hoop toeristen knock-out gingen in de ring bij ons hostel. Ook boekten we hier een super leuke snorkel tour waarbij we naar verschillende stranden gingen zo ook een strand met allemaal aapjes! ( hier werd Guido overigens bijna aangevallen haha). We kunnen iedereen zo’n tour aanraden want je ziet heel veel in een korte tijd en het is heerlijk om te zwemmen in dit blauwe water tussen de mooie vissen!

Na Koh Phi Phi gingen we naar Koh Lanta, de mooiste plek waar we tot nu toe zijn geweest. Op dit eiland was de sfeer zo goed, iedereen was aan het genieten! Na de eerste paar dagen in onze eigen bungalow te hebben genoten( waar Guido vrienden werd met een kakkerlak die op zijn hoofd viel) besloten we meer naar het backpackers gebied te trekken waar we heel primitief sliepen ( zonder ramen en deuren) maar ook een super gezellige tijd hadden met andere backpackers ( lees; drankspelletjes en samen genieten op het strand). Naast al het genieten waren we ook erg actief in Koh Lanta, zo liepen we heel veel ( mede doordat we verdwaald waren maar goed dat ter zijde) en maakten we onze eerste scooter rit! Heerlijk racen ( in mijn geval heel langzaam) langs alle mooie stranden en naar het National park waar we nog meer liepen maar ook allemaal lieve aapjes zagen!

A55A0085

Na al het genieten besloten we naar het noorden te trekken, namelijk Chiang Mai. Hier gingen we per vliegtuig heen ( luxe!) aangezien de reis anders erg lang zou zijn. Eenmaal aangekomen in Chiang Mai kwamen we er achter dat hier heel veel ongedierte was zoals ratten, kakkerlakken en heel veel muggen. Dit laatste bleek achteraf erg jammer te zijn aangezien ik hier Dengue op liep en 7 dagen in het ziekenhuis doorbracht. Ook hadden we erg naar ons zin in Chiang Mai. Zo kon Guido trainen met een personal trainer en brachten we ( alleen Guido) een bezoekje aan de uitgebreidste kapper ooit waar Guido 1,5 uur later een goed kapsel en een hoofdmassage rijker was! Ook had ik het erg naar mijn zin en wat er veel gewinkeld ( onder het mom van ja ik hallo ik heb het toch verdiend ik kom net uit het ziekenhuis!?) maar gingen we ook helemaal los op de arcade verdieping van de shopping mall. De omgeving van Chiang Mai bleek ook erg leuk. Zo gingen we per scooter naar Doi Suthep, waar we vele mooie uitzichten zagen maar eerder ook de tempel bezochten. Als laatste zagen we hier de grootste markt ooit die zoveel straten bedekte dat we het einde niet zagen! Ook maakten we mee hoe de Thaise mensen feest vieren, zo was er naast ons hostel een tempel waar meerdere dagen feest werd gevierd door spelletjes te spelen maar ook heel veel muziek te maken met een stuk of 30 kleding wissels van de zangeres en werd er op straat heeel hard karaoke gezongen!

Nu een maand later kunnen we zeggen dat we wel een beetje gewend aan het reizen zijn! We genieten van alles om ons heen en willen zeker nog lang niet naar huis ( sorry pap en mam). Onze plannen en route wijzigt ongeveer elke dag en als onze kamer niet meer netjes is ( door ons zelf) gaan we lekker ergens anders naar toe, heerlijk!

12 replies on “Alweer een maand van huis! Een terug blik op de eerste maand van onze wereldreis!”

Hallo Lotte en Guido
Leuke samenvatting van jullie reis aangevuld met de filmpjes. Niks sorry ben blij dat jullie het zo naar je zin hebben. Veel plezier verder kus papa❤️

Wauw … een maand alweer! Tijd vliegt zeg. Leuke samenvatting Lotte!
Mooi dat jullie genieten. Blijf dat doen en let op elkaar.

Knuffxxx en boks

Weer geweldig beschrijving van jullie belevenissen. Heerlijk dat we zo mee kunnen genieten.
Geniet vooral volop nu het kan.
Lotte ben je weer helemaal opgeknapt of nog last van naweeën.
Jongens tot het volgende schrijfwerk, kijk er al naar uit
Groetjes Jaap en Anja

Dankjulliewel!!
Het gaat weer helemaal goed met mij, heb gelukkig nergens meer last van doordat we in Pai ook lekker hebben kunnen uitrusten, dat was erg fijn!

Groetjes Lotte en Guido

Wat doe je dan enorm veel in zo’n maand he?! Ben je inmiddels weer helemaal opgeknapt van de knokkelkoorts? Ben benieuwd waar jullie de komende maand naartoe gaan! Veel plezier. 🙂

Ja als ik terug kijk hebben we echt zoveel gezien en gedaan de afgelopen maand, zo gaaf!
Ik ben gelukkig weer helemaal opgeknapt! Heb lekker uitgerust en nu heb ik gelukkig nergens meer last van dus we kunnen weer lekker genieten!
We zijn nu net aangekomen in Myanmar! We zijn heel benieuwd hoe het hier gaat zijn, of het ook lastiger is qua reizen. We hebben er in iedergeval heel veel zin in!
Dankjewel!!?

Wij konden toch fantastische turnen vroeger XD… Leuk geschreven! Je hebt trouwens bij sommige foto’s een datum staan van 8/8/2014, foutje denk ik :p

Hahaha ja echt wel!? Dankjewel!!
Ja klopt ik ben er nog niet achter hoe ik dat op de onderwatercamera aangepast krijg, oeps haha ga er toch maar eens naar kijken!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *