Categories
AZIË THAILAND

Happy New Year!! Wij vierden Songkran in Chiang Mai!

image

Na heerlijke dagen in Pai stond Songkran, het Thaise nieuwjaar bijna voor de deur. Wat zou gaan betekenen? Een waterfeest en dat drie dagen lang! Om er zeker van te zijn (tenminste dat dachten wij) dat we droog in ons hostel aan zouden komen gingen we de dag voor Songkran terug naar Chiang Mai. Al snel bleek dat het ze al aan het ‘oefenen’ waren voor de dagen daarna! Eerst werd onze minivan meerdere keren nat gegooid maar toen de taxi chauffeur zei dat hij niet naar het oude gedeelte van Chiang Mai ( waar wij zaten) wilde gaan wisten we het zeker… We zouden nooit droog aankomen maar juist het mikpunt worden met onze backpacks. Dus regenhoezen om de tassen en gaan! Na een chauffeur te hebben gevonden die ons wel naar ons hostel wilde brengen bleek al snel dat de andere man niet had overdreven. Wij als toeristen in de rode open taxi kregen emmers vol met ijswater over ons heen! Vervolgens moesten we nog 5 minuten lopen door een straat waar ze aan beide kanten klaar stonden met waterpistolen, van top tot teen doorweekt kwamen we aan in het hostel! Uiteraard waren wij na onze spullen te hebben gedropt klaar voor payback! Dus kochten we de beste Supersoakers die we konden vinden! Guido gingen voor het grootste exemplaar met de hardste straal en ik voor hello kitty waarbij deze gevuld met water op m’n rug zat en een lief pistooltje er aan vast( super angstaanjagend). We waren 25 euro verder maar zo blij als kleine kinderen haha! Overal langs de weg stonden grote bakken met water om je waterpistool of emmer te vullen (de één iets schoner dan de ander aangezien een groot gedeelte rechtstreeks uit het vieze kanaal kwam) dus na dit te hebben gedaan gingen we terug naar de straat waar we werden aangevallen, revenge!!!

image

Super angstaanjagend!

De volgende dag ging het echt beginnen dus we waren er al vroeg bij, zodat we niks zouden missen. Rond half 11 hadden we het ontbijt al achter de kiezen en een stuk of 20 mensen doorweekt! Bij de tha pea gate in het oosten zou het erg groots moeten zijn dus gingen we gewapend daar heen. Onderweg kregen we liters ijskoud water ( het is de traditie dat je een klein beetje over je nek of schouder krijgt maar een grooste gedeelte gooit gewoon een hele emmer ijswater over je heen) over ons heen.

image

Aanvallen!

Bij de gate was het mega druk, vooral op de weg die er aan vast zat. Van beide kanten stonden super veel mensen in de aanslag met hun ‘wapens’ om het verkeer wat er tussen door reed te bekogelen met water. Het verkeer was hier goed op voorbereid, zo waren er pick-up auto’s waar in het midden een grote ton met ijswater stond en een stuk of 8 mensen klaar zaten met emmers of waterpistolen om de mensen langs de kant aan te vallen. Maar ook waren er scooters waar vaders met hun kinderen opzaten om iedereen nat te maken en het allerleukst waren de rode taxi’s of tuktuks waar de aanwezige toeristen volledige werden aangevallen ( lees ze werden tegen gehouden en de dichte raampjes werden opengetrokken om iedereen zo nat mogelijk te maken). Na een hele dag drijfnat te zijn geweest en volledig uitgeput van al het schieten konden we niet geloven dat dit nog drie dagen zou duren! Onderweg hadden we gezellige Nederlanders en vrienden van hun ontmoet waar we de hele dag mee optrokken en s’avonds gezellig wat gingen eten en drinken. ( gelukkig houd het s’avonds redelijk op zodat je ook even normaal kan gaan eten)image

Beste poolparty ooit!!

De tweede dag begonnen we vol goede moed weer met geladen pistolen waarbij we na de eerste bocht alweer doorweekt waren. Ook deze dag trokken we op met Anne en Sam ( de Nederlanders die we hadden ontmoet) maar kwamen we zelfs op straat Jacob, David en Emma tegen uit Pai! ( die ons overigens genadeloos aanvielen haha). Halverwege de middag waren we wel een beetje klaar met schieten en dit bleek goed uit te komen want er was een poolparty! Net op tijd kwamen we aan want we waren de laatste vier die binnen mochten. Eenmaal binnen kon ik begrijpen waarom; het was één groot feest ( zo’n poolparty uit een Amerikaanse film) waarbij je over de hoofden kon lopen. In het midden van het zwembad was een bamboe balk neer gezet waar mensen overheen probeerde te lopen naar de overkant ( waarbij iedereen deze mensen met Supersoakers aanviel) of elkaar van af probeerden te boksen. De nodige drankjes werden gedronken, ik was de beste Supersoaker ( had die van Guido gestolen) ooit oftewel het beste feestje ooit!!

image

Goed voorbereid!

Dag drie (na het nodige uitslapen) brak aan dus rond het einde van de middag gingen we ook deze dag weer met onze waterpistolen de straat op. Eerlijk is eerlijk drie dagen dit doen is gewoon zwaar en na weer een stuk of 30 harde stralen in onze oren en ogen te hebben gehad waren we er klaar mee. We schuilden veilig in een kroeg met mohito en bier om de rest van de mensen de laatste dag nog los zien te gaan waar we later ontmoette met David en Emma. Samen met hun bezochten we de night bazaar en eindigden op een rooftop bar met uitzicht over de stad! Na deze laatste dag konden we zeker zeggen dat onze Songkran mega geslaagd was!!

image

Rooftopbar

Omdat we na deze drie dagen feesten onze weg zouden vervolgen naar Myanmar besloten we één rustdag te nemen voor we vertrokken. Omdat onze beide slippers ( huilen) verdwenen waren we na de poolparty en we op gescheept zaten met goedkope namaakzooi ( van iemand anders die nu waarschijnlijk die van ons bezit) gingen we naar het winkel centrum. Dit bleek echt een superluxe winkelcentrum te zijn, maar gelukkig hadden we wel nieuwe slippers! Boven kwamen we er achter dat we voor een tientje met z’n tweeën inclusief eten en drinken naar Jungle Book konden gaan, dus dit lieten we op deze luie dag niet aan ons voorbij gaan! Iets anders als in Nederland is dit overigens wel… Zou kwam er voorafgaand aan de film in beeld dat iedereen moest gaan staan als respect voor het volkslied. Na dit de eerste keer tijdens de sunday walking market mee te hebben gemaakt, waarbij iedereen stopt wat hij doet en als een soort van zombie blijft staan waar hij staat, wisten we wat ons te doen stond. Deze keer ging alleen net een stapje verder er werden een stuk of 10 foto’s van de koning getoond waarbij deze omringt was door al zijn honden ( stuk of 6) die ook nog eens aangekleed waren… We konden onze lach bijna niet inhouden zoiets kan je toch niet serieus nemen? Zie je het al voor je dat Willem Alexander een hele fotoshoot met alleen maar honden doet en het volk dwingt om daar naar te kijken… Bijzondere ervaring haha! Na een super leuke film deden we ook nog even de arcade hall aan waar mensen volledig los gingen op de apparaten. Zo waren er jongens die in hun eentje perfecte scores haalden op het dansen op een dansmat en er dan ook echt volledig voor gingen andere hadden handschoentjes aan en stonden het zweet van hun voorhoofd te vegen tijdens het drummen.

De volgende dag moesten we vroeg op aangezien onze bus om half 9 zou vertrekken en er iets mis was gegaan met onze tickets voor de bus ( blijkbaar had je ze ergens moeten uitprinten maar dat hadden wij even gemist). Eenmaal aangekomen op het busstation moesten we een nummertje trekken (halleluja waren we nu een keertje vroeg) en ook hier liet iedereen alles uit zijn handen vallen toen het volkslied werd afgespeeld. Nu op weg naar Myanmar, waar het reizen een stuk pittiger zal worden maar het land nog authentiek is! Helaas is het internet hier heel slecht dus meerdere foto’s en filmpjes hebben jullie nog tegoed! Hierbij de laatste foto’s die ik wel online kreeg!

imageimage

10 replies on “Happy New Year!! Wij vierden Songkran in Chiang Mai!”

Weer een mooi geschreven verhaal lieverd. Blij dat je weer bent opgedroogd ? En veel plezier in Myanmar.

Dankjewel papa! Haha ja gelukkig wel, helaas hebben ze ons in Myanmar ook nog even te pakken gehad maar we hebben het overleefd!

Dankjewel!!

Kus Lotte

Leuk hoor en heel veel plezier in Myanmar is een zeer mooi land ga zeker het meer op en ga fietsen

Dankjewel!!
We merken inderdaad dat het echt een prachtig land is, zelfs in het droge seizoen! De natuur is zo mooi met alle bergen en geweldige uitzichten! We gaan zeker naar het meer toe!

Weer een leuk blog lieverd! Zó maf van dat volkslied, ik zie ons al opstaan bij de ‘ladiesnight’ het volkslied zingen.. Bizar! Ik heb wel een vraagje, waar heb je die schattige ‘Hello Kitty’ supersoaker gelaten, nu het allemaal voorbij is??? Ik vond ‘m zó leuk?? Nou lieverds, veel plezier in inmiddels Birma, kijk uit naar je volgende blog. Dikke kus voor julllie. Mama.

Dankje mama!!
Haha ja echt vreemd he! Kunnen we wel een keer uitproberen?!
Mijn hello kitty pistool heb in aan het allerliefste kleine kindje ooit gegeven! Dus die heeft een goed tehuis gevonden haha!

Dankjewel!!

Dikke kus Lotte

Gaafff Lotte wat heerlijk om iedere keer je blog te lezen wat maken jullie een hoop mooie dingen mee wat een ervaring ….lekker blijven genieten..x

Dankjewel Bianca! We maken echt zoveel leuke dingen mee hier, hebben het super naar onze zin!
Dat doen we zeker!

Liefs Lotte en Guido

Voor ons is het echt een zondagochtend pleziertje om alle verhalen te lezen, foto’s te kijken en vooral te lachen om alle verhalen. We zijn blij dat de camera al het water ook heeft overleefd en dat jullie nog maar foto’s mogen maken. Kus van ons,

Wat leuk om te horen dat jullie er elke zondag naar kijken!!
Ja we hadden de camera die we van jullie hebben gekregen maar thuis gelaten en de onderwatercamera meegenomen!

Kus Lotte en Guido

Comments are closed.