Categories
AZIË VIETNAM

Wij hebben in Vietnam een motor gekocht! Ook bezochten we het mooie Ho Chi Minh.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, wij hebben in Vietnam een motor gekocht! Dan denk je misschien maar Lotte, je wil nooit in Nederland op je eigen scooter rijden?! Die tijd is nu voorbij! (al moet ik toegeven dat Guido rijd).

Na alle gave verhalen van andere backpackers te hebben gehoord over het motorrijden van zuid naar noord Vietnam, waren we om. Dit moesten wij ook doen! Van andere backpackers hoorden we over een betrouwbaar bedrijf. Bij dit bedrijf koop je een motor voor 1000 dollar waarna ze hem in het noorden voor 800 dollar terug kopen (excl. transport van 40 dollar, helm van 15 dollar en versturen van backpack voor 15 dollar). We waren om, we gingen het doen en als alles goed zou zijn, bij dit bedrijf! Ook Erick en Kirsten (travelaar) waren enthousiast, dus we besloten met z’n vieren een kijkje te nemen! Het bedrijf bleek uiteraard niet op de aangegeven locatie van Google Maps te zitten, maar we hadden geluk! Het wazig om ons heen kijken, trok een jongen aan die bij Tigit (het bedrijf) bleek te werken. Hij begeleide ons naar het daadwerkelijk bedrijf waar de eigenaar een Australiër bleek te zijn! Na een korte instructie rit konden Guido en Erick een aantal keer oefenen (blijkt toch net iets anders te zijn dan scooter rijden, je moet namelijk schakelen!). We besloten het te doen, alles zag er goed uit! Nog even een leuk kleurtje uitzoeken en we konden er tegen aan. Wij besloten voor een wit exemplaar met nog maar 12.500 kilometers te kiezen. Eenmaal in het  ‘kantoor’ (appartement van de eigenaar)  zochten we geschikte helmen (enige integraal helmen van heel Vietnam denk ik). Dit bleek nog een beste klus aangezien ik blijkbaar een mini hoofd heb (zou je niet verwachten aangezien mijn hoofd bij mijn geboorte een punt had,  allemaal goed gekomen haha!). Na het contract goed te hebben doorgelezen (alle mechanische defecten en check-ups worden gratis door Honda uitgevoerd i.v.m. garantie), tekenden  we. De Honda Blade was van ons!!

motor Vietnam Ho Chi Minh 2Onze nieuwe aanwinsten!

Omdat we eerst nog wat meer van Ho Chi Minh wilden zien, besloten we de motor achter te laten en een aantal dagen later pas te vertrekken voor onze road trip van 1700 km! Onze nieuwe reisgenoten bleken al snel goed te zijn voor ons culinaire gehalte! Waar wij al snel kiezen voor een restaurant wat er misschien wat westers uit ziet en waar we in ieder geval de kaart kunnen lezen, kiezen zij voor lokaal en eventueel onleesbaar! Erg leuk voor ons, en tot nu toe nog lekker ook! (en aangezien het hier spotgoedkoop is, kan je altijd nog een tweede gerecht nemen mocht het niet lekker zijn!). Onze lunch bestond uit het lokale gerecht Banh Mi (met inderdaad alleen Vietnamese kaart) wat een baguette bleek te zijn waar je sla, tomaat, komkommer en een gezellig pannetje met een gebakken ei bij kreeg! Dit ging de goede kant op, waarom waren we ook maar weer terug houdend?(wij gaan dit zeker in het vervolg ook doen) Na deze ervaring durfden we het wel aan om Erick en Kirsten ook het avond eten te laten kiezen. Dit was zelfs nog beter! We bestelden namelijk een bbq waarbij we drie verschillende soorten geit (ja, serieus geit) kregen om zelf te bakken (net bbqen als thuis maar dan zonder aioli waar ik echt zo naar verlang). Onze serveerster zat met grote ogen naar ons te kijken, blijkbaar knoeiden we echt maar wat aan. Al snel kwam ze naar ons toe om te vertellen dat het toch echt de bedoeling was om de saus (we hadden geen idee dat dit überhaupt saus was) op de soort van kroepoek (wat wij apart aten) te doen en vervolgens daar een stukje gebakken geit op te leggen. De combinatie bleek inderdaad fantastisch! Ondanks dat ik een aantal keer het vlees naast de bbq had gegooid, en de soort van boontjes had laten verkolen, was de maaltijd super geslaagd! Dit laatste komt door de genen van mijn lieftallige ouders. Beide zijn hier zo slecht in, dat ze het vroeger een keer hebben gepresteerd om de gehele maaltijd of op de grond, of in de bqq, te gooien waardoor we een volledig nieuw vleespakket moesten kopen. Maar gezellig was het altijd wel! (tegenwoordig is Guido de kok en genieten wij van onze drankjes).

motor Vietnam Ho Chi Minh 3Zelf knoeien met de bbq!

De volgende dag bezochten we de ‘echte’ Notre Dame van Ho Chi Minh. Deze bleek toch net iets minder spectaculair te zijn dan in Parijs en na 5 minuten besloten we maar lekker te gaan lunchen in een streetfood markt. Hier vonden we overheerlijke loempia’s en de lekkerste stokjes ooit. (stokjes met een saus van soja saus! Dit is als enorme zout liefhebster echt de beste combo ooit. Om je een beeld te geven ik doe zout op alles, inclusief frikandellen, een barbaar ben ik..)

motor Vietnam Ho Chi Minh 4De Notre Dame van Ho Chi Minh

Aangezien er ook wat bekeken moest worden bezochten we ’s middags de Cu Chi Tunnels. Dit is een ondergrondse tunnelstelsel van 250 km, waar mensen jaren onder de grond hebben geleefd (in de tijd van de Vietcong). Aangekomen bij de bus bleken we een schoolreisje te hebben geboekt, haha. Samen met nog 50 jongeren zaten we in de bus waarbij een gids alles over de geschiedenis vertelde. Deze Filipijnse gids bleek destijds zelf ook te hebben gevochten onder de Amerikanen, tegen Vietnam. Dit gaf het verhaal een persoonlijke touch. Na een busrit van 2 uur kwamen we aan bij de tunnels. We zouden volgens onze gids een jungle trekking doen (waarbij het zweet mij al uitbrak, aangezien we slippers aan hadden) maar dit bleek gelukkig gewoon door het bos wandelen. De tunnels waren voornamelijk gaten in de grond maar de boobytraps en het verhaal maakte de trip interessant! Het meest bijzondere was, dat je ook daadwerkelijk in een tunnel kon. Deze tunnel was wel iets verbreed zodat toeristen er ook daadwerkelijk in pasten, maar het bleef absurt klein! Na 5 meter was er een opstopping in de tunnel (onze groepsgenoten gaven het een extra belevenis door niet door te lopen. Mocht opzich wel achterwege gelaten worden aangezien je diep onder de grond, op je hurken zat)  Na 6 meter zagen we een uitgang waar we graag gebruik van maakten. (claustrofobie wordt gemakkelijk opgewekt in deze tunnel). Bizar gewoon, dat mensen jaren op deze manieren geleefd hebben! Erg effectief was het overigens wel aangezien de Amerikanen op deze manier moeilijk konden aanvallen! Je kunt immers niet iemand doodschieten als je niet weet waar ze zijn!

motor Vietnam Ho Chi Minh 5Wij passen zelfs maar net in de verbrede tunnels

Na de tunnels hadden we mega honger en dus besloten we voor een nieuw lokaal avontuur te gaan, namelijk Hot Pot. Deze keer samen met Erick, Kirsten en twee Fransozen die zij eerder hadden ontmoet, super gezellig! De Hot Pot bleek een pan te zijn met daarin groenten, vis, garnalen, witte vleesballen en noodles! (klinkt eng maar valt mee, haha!) Ook hier mochten we weer heerlijk zelf koken. Deze keer bleken we het niet veel beter te doen ,en al snel stond er iemand bij ons om uitleg te geven, top! (persoonlijk denk ik dat ze het misschien wel gewoon niet aan kunnen zien haha). Ook deze maaltijd bleek weer prima al vonden we de bbq toch net iets beter! ’S Avonds zochten we DE uitgaansstraat van Ho Chi Minh op. Dit bleek een aftreksel van Koh San Road te zijn inclusief vuur spuwers maar nu met verkeer wat dwars door de staten reed. Al snel vonden we een cocktailbar waar we de rest van de avond gezellig doorbrachten.

Na een aantal dagen vroeg op te zijn gestaan vanwege het ontbijt wat inclusief de overnachting was, besloten we ons zelf wat meer slaap te gunnen (daarnaast was het ontbijt ook niet echt bijzonder). Dit bleek een goed idee nadat we een overheerlijk ontbijt bij de bakker hadden gehaald. Heerlijk verse pizza broodjes, broodjes met worstjes, een croque monsieur, een warm broodje met een gekookt eitje en een croissant met ham, kaas en kip (Ja, dit aten Guido en ik met zijn beiden allemaal op!) Na een rustige ochtend bezochten we in de middag het War Museum waar de oorlog tussen Amerika en de Vietcong werd weergegeven. Ook dit, was weer interessant al kregen we soms het gevoel dat het niet erg objectief werd verteld. Op zich kan je ze hier ook niet echt op aankijken, na wat er allemaal is gebeurd. Zo zagen wat de chemische aanvallen niet alleen met de oorlogsslachtoffers heeft gedaan, maar ook nog met de vele generaties daarna, vreselijk.. Verder zagen we vele indrukwekkende foto’s (waaronder de beroemde foto: napalm girl).

motor Vietnam Ho Chi Minh 6 motor Vietnam Ho Chi Minh 7
Ook in Nederland werd volop geprotesteerd tegen de oorlog in Vietnam

Na deze trip besloten we het grootste winkelcentrum aan te doen, maar deze bleek al snel super ver weg te zitten.  Daarom legden we snel ons gewijzigde plan aan de taxi chauffeur voor, die uiteraard de weg niet kende (je bent Aziatische taxichauffeur of je bent het niet, haha). Gelukkig kon Erick hem de weg wijzen d.m.v. Google Maps. Hier was al snel de volgende teleurstelling, geen winkelcentrum haha. Maar gelukkig vonden we wel een restaurantje om weer een Bahn Mi te eten. Deze keer was deze alleen zo heet, dat ik maar snel een chocolade croissant bestelde om mijn tranen mee te deppen. Na de lunch vonden we wel een aantal winkelcentra maar allen zonder ‘normale’ winkels en al helemaal geen arcade hal, huilen.

’S Avonds besloten we lekker uit te rusten voor ons eerste motor avontuur! We zullen namelijk acht uur afleggen op onze nieuw aanwinst! Ook benieuwd naar onze ervaringen? Blijf ons dan volgen!

Maar nu eerst nog wat foto’s van onze avonturen in Ho Chi Minh!

motor Vietnam Ho Chi Minh 8 Het uitzicht vanaf Tigit Motorbikes, niet verkeerd!motor Vietnam Ho Chi Minh 9 De enorme stad Ho Chi Minhmotor Vietnam Ho Chi Minh 10 Motoren zijn genoeg aanwezig in Ho Chi Minh, zoals te zien op de achtergrond!motor Vietnam Ho Chi Minh 11 Het war museummotor Vietnam Ho Chi Minh 12 Ook Guido ging beginnen aan de claustrofobische tunnelsmotor Vietnam Ho Chi Minh 13 Ook ik moest er aan gelovenimage Schuilplaats voor de Vietcong

14 replies on “Wij hebben in Vietnam een motor gekocht! Ook bezochten we het mooie Ho Chi Minh.”

Hahaha ja dat gaat zeker nog steeds goed! Denk dat wij jullie maar om advies moeten vragen als we straks niet meer samen reizen, haha! Gelukkig!

Echt leuk dat jullie nu samen reizen. Zo doe je toch weer andere dingen dan als je met z’n tweeën zal doen. Ik ben benieuwd naar de verhalen op de motor.?

Ja, is ook echt super gezellig! Ja dat is zeker waar, zo eten we nog eens anders! Dat is zeker goed voor mij haha! Ik plaats snel een nieuwe blog daarover!!

Dikke kus Lotte

Hallo kinderen

Wat jullie allemaal niet leren op jullie reis: bbq en, motorrijden en gelukkig! van andere,lokale, gerechten genieten. Geeft een heel nieuwe dimensie aan de reis. Mooie foto’s weer hoor jongens. En voorzichtig op de motor hoor! Petje af, wat een begin van een biker carriere, een reis van 1700 km. Petje af voor jullie moed. Veel plezier kus papa❤️

Hee papa!

Haha ja echt he, als we terug komen kunnen we van alles! Dat is zeker waar dus zullen we zonder Erick en Kirsten ook vaker doen! Dat doen we zeker hoor! We rijden heel voorzichtig en langzaam!

Dankjewel!!

Dikke kus Lotte

Wat een gaaf avontuur, ik had het al op de website van Travelaar gelezen. Ik hoorde alleen van het weekend van iemand die komende maand naar Vietnam vertrekt over dat dit onverzekerd zou zijn, in het geval je een ongeluk zou krijgen (waar we natuurlijk niet vanuit gaan!), weten jullie hoe dit zit? Het lijkt mij nl ook wel wat, maar zou het in het geval het onverzekerd is niet doen met onze kids.

Hi Yvonne!

Ja, het is echt zo gaaf! Leuk dat je de blog van Travelaar ook volgt, erg gezellig om met hun te reizen!
Het klopt inderdaad dat je onverzekerd bent. Wij hebben geen motorrijbewijs maar ook al hadden we deze, dan was die hier helaas niet geldig. Je moet echt een Vietnamees rijbewijs hebben om motor te rijden want dus geen enkele toerist heeft. Nee dat kan ik me heel goed voorstellen, dat is met kinderen toch net even wat anders! De reis zelf is prachtig! Ik weet niet of het voor kinderen heel leuk is omdat je toch al gauw tussen de 6 en 8 uur op de motor zit, maar jullie kinderen zijn volgens mij al wel heel wat gewend!:) Je kan ook een korter stuk doen zoals bijvoorbeeld alleen de top gear route, misschien is dat wat?

Groetjes Lotte

Wat een indrukken allemaal. Maar goed dat jullie/jij alles opschrijft zodat er later een boek wordt uitgegeven,, anders is het allemaal niet te onthouden. Ons dus niet overhoren als je weer terug bent. Maar dat duurt nog. Verder genieten lieverds, want dat doen jullie en dat spat ervan af.

Hee Jan en Margreet!

Ja het is echt een avontuur, zo gaaf! Ja dat is zeker goed, anders konden we het ook allemaal niet onthouden! Hahaha dat komt goed!

Heel veel liefs Guido en Lotte

Чтобы сервере фото онлайн дозволительно разместить изображения (графические файлы) в форматах JPG, JPEG, GIF, PNG, BMP, TIF, NUGATORY DEVIATION размером не более 5000×4000 точек и 8 Мбайт.

Выговор: изображения фото онлайн в форматах BMP, TIF, BARRICADE преобразуются в величина JPG.

Срок хранения изображений не ограничен. Изображения хранятся прежде тех пор, покуда они используются, а удаляются елееле в черепок случае, если в ход 24 месяцев к ним не происходит ни одного обращения.

Как подготовить свой Вольво к зиме?
Не за горами наступление зимы. Внезапно настанут холода, выпадет снег, день станет коротким. И тут важно успеть подготовить автомобиль к эксплуатации в таких погодных условиях.
Давайте теперь более подробно рассмотрим те вещи, на которые стоит обратить особое внимание при подготовке автомобиля в зиме…
1. Шины
Шины условно можно разделить на 2 типа – летние и зимние (всесезонные мы сейчас не рассматриваем – они не для нашего климата). Данные типы шин отличаются по рисунку, конструкции и составу.
В зимних шинах используется специальный состав резины, благодаря чему она остается мягкой при отрицательных температурах и позволяет колесу цепляться за дорожное покрытие. Именно поэтому зимой необходимо использовать зимние шины. Шиномонтаж — профессионально!
Зимние шины также бывают шипованные и не шипованные. Какие выбрать?
Рис.1 Не шипованная шина
Не шипованные шины больше подходят тем, кто большую часть времени ездит по городу, где мало снега, льда. Такие покрышки менее шумные и лучше тормозят на чистом асфальте, но хуже на льду.
Рис. 2 Шипованная шина
Шипы больше подходят тем, кому приходится выезжать из мегаполиса. За городом, как известно, температуры ниже, снега больше и часто дороги покрыты льдом. В таких условиях шипы обеспечивают более уверенное управление автомобилем. Но они более шумные и хуже тормозят на сухом асфальте.
2. Подвеска + сход/развал
Процедуру замены шин с летних на зимние актуально дополнять также проверкой под-вески и по её итогам регулировкой углов установки колес. Необходимо сразу сделать развал схождение колес.
5 главных причин «почему это нужно сделать?»:
зимой особенно важно быть уверенным в исправности ходовой части автомобиля
правильные регулировки колес позволят Вам уменьшить износ резины (а она стоит не дешево)
улучшится управляемость автомобиля за счет правильного положения колес относи-тельно дороги
позволит Вам снизить расход топлива за счет меньшего сопротивления качению колеса
позволит Вам сэкономить время на незапланированный визит в сервис в случае непредвиденной поломки
3. Аккумуляторная батарея
Одним из ключевых моментов в зимнем запуске двигателя является состояние аккумуляторной батареи.
Наверное, каждый из нас в своей жизни сталкивался с ситуацией, когда морозным зим-ним утром ты идешь к своему автомобилю с мыслями о предстоящих делах. Садишься в него, вставляешь ключ в замок зажигания, поворачиваешь и… в ответ тишина или какие-нибудь невнятные признаки жизни. И ты начинаешь понимать, что все сейчас пойдет не так, как ты планировал. Знакомо??
Так вот, чтобы не попадать в подобную ситуацию, лучше проверить АКБ перед зимой и при необходимости заменить.
4.Технические жидкости
Важное значение зимой имеет качество и уровни технических жидкостей. К ним относятся:
масло в двигателе
масло в трансмиссии
масло системы гидроусилителя
тормозная жидкость Volvo
стеклоомывающая жидкость
Чтобы избежать неприятностей перед зимой, следует проверить и при необходимости заменить данные жидкости. Стоимость их замены, как правило, несравнима с ремонтом узла, в котором жидкость работает.
Если у Вас дизельный двигатель ОСОБОЕ ВНИМАНИЕ стоит обратить на топливо, которое Вы заливаете – оно должно быть зимнее. Иначе не избежать поломок с топливной аппаратурой, ремонт которой весьма дорог. Если вы не уверены, что солярка зимняя, то лучше добавить при заправке антигель.
5. Кузов
В зимний период кузов автомобиля подвергается воздействию снега, песка, дорожных реагентов и даже соли. Все это повреждает поверхность лакокрасочного покрытия (ЛКП), на нем появляются царапины, автомобиль перестает блестеть.
Нанесение защитной полироли позволяет гораздо лучше сохранить ЛКП автомобиля за счет создания дополнительного защитного слоя. Кузов меньше пачкается, царапается и меньше портится от реагентов.
Также следует уделить внимание уплотнителям дверных проемов. При отрицательных температурах они становятся менее эластичными, двери начинают закрываться более жестко, а иногда уплотнители и вовсе примерзают и дверь невозможно открыть.
Чтобы этого не происходило, необходимо обрабатывать уплотнители специальными со-ставами с содержанием силикона. После обработки уплотнители становятся мягкими, двери легко закрываются и не примерзают после мойки.
6. Щетки стеклоочистителя
Щетки стеклоочистителя также играют важную роль при эксплуатации автомобиля зимой. В зимний период нам гораздо чаще приходится пользоваться дворниками, потому что на стекло попадает снег, реагенты, песок.
Если щетки износились, то они плохо очищают лобовое стекло, царапают его поверхность, ухудшая обзор. Не стоит забывать, что зимой на улице темнеет гораздо раньше, чем летом.
Управление автомобилем с изношенными дворниками может негативно сказаться на безопасности движения. Лучше обезопасить себя и заменить их перед зимой.Cтанция технического обслуживания (СТО) “СААБ-ВОЛЬВО”в Киеве

best male enhancement maxisize cream reviews
best male enlargement cream maxisize
best topical male enhancement cream maxisize
cost of maxisize
do male enhancement maxisize creams work
does maxisize gel work
enhancement cream maxisize
how to apply maxisize
how to use maxisize
male maxisize
max size cream reviews
max size gel
max size male enhancement penis maxisize
maxi size cream
maxi size gel
maxisize
maxisize action
maxisize application
maxisize buy
maxisize components
maxisize composition
maxisize cost
maxisize cream
maxisize customer reviews
maxisize effect
maxisize enhancement cream
maxisize feedback
maxisize fraud
maxisize gel synthetic science labs
maxisize how to buy
maxisize ingredients
maxisize instruction
maxisize instructions for use
maxisize male enhance
maxisize male enhancement
maxisize male enhancement formula cream review
maxisize order
maxisize price
maxisize purchase
maxisize reviews
maxisize reviews from customers
maxisize reviews from real customers
maxisize scam
maxisize where to buy
maxsize cream
maxsize cream male enhancement
maxsize ingredients
maxsize male enhancement cream
maxsize male enhancement gel review
maxsize penis male enhancement maxisize pills review
maxsize review
maxsize reviews
penis enhancement cream maxisize
penis enlargement maxisize
science lab maxisize
science lab maxisize gel stamina
too shy to buy maxisize
what is the best male penis enhancement cream maxisize
where can I buy maxisize
anwendung maxisize
creme maxisize
erfahrungen mit maxisize
funktioniert maxisize
krem maxisize
max size cream erfahrungen
max size kaufen
maxi apotheke
maxi size
maxi size bestellen
maxi size cream
maxi size cream amazon
maxi size cream anwendung
maxi size cream erfahrungen
maxi size cream kaufen
maxi size creme
maxi size erfahrung
maxi size erfahrungen
maxi size forum
maxi size gel
maxi size in deutschland
maxi size kaufen
maxi size penisvergroserung
maxi size photo
maxi size preis
maxi size salbe
maxi size test
maxi size wikipedia
maxisize
maxisize anleitung
maxisize anwendung
maxisize apotheke
maxisize berichte
maxisize berlin
maxisize bestellen
Maxisize bestellung
Maxisize betriebsvorschriften
maxisize betrug
maxisize bewertung
Maxisize bewertungen von echten kunden
maxisize cream
maxisize crema
maxisize creme
maxisize creme bestellen
maxisize creme erfahrung
maxisize creme erfahrungen
maxisize creme erfahrungsberichte
maxisize creme forum
maxisize creme kaufen
maxisize creme test
maxisize de
maxisize ebay
Maxisize effekt
maxisize erfahrung
maxisize erfahrung forum
maxisize erfahrungen
maxisize erfahrungsberichte
Maxisize erstehen
maxisize fake
maxisize forum
Maxisize gebrauchsanweisung
maxisize gel
maxisize gel erfahrungen
maxisize germany
maxisize gute frage
maxisize how to use
Maxisize instruktion
maxisize kaufen
maxisize kaufen apotheke
Maxisize kaufer bewertungen
Maxisize komponenten
Maxisize kosten
maxisize krem
maxisize krem
maxisize krem opinie
maxisize krem velemenyek
maxisize krema
maxisize krema forum
maxisize kreme
Maxisize kritik
Maxisize kunden bewertungen
Maxisize kundenrezensionen
maxisize nebenwirkungen
maxisize opinie
maxisize pareri
maxisize penis
maxisize penis bewerten
maxisize penis creme
maxisize penis wachstum
maxisize peniscreme
maxisize penisvergro?erung kosten
Maxisize preis
maxisize price
maxisize pro erfahrungen
maxisize review
maxisize serios
Maxisize suchtig
maxisize test
maxisize testberichte
maxisize velemeny
maxisize verarsche
maxisize wahrheit
maxisize wie anwendung
Maxisize wie man
Maxisize wie zu kaufen
Maxisize wirkung
Maxisize wo kaufen
Maxisize zusammensetzung
maxisize-pro
maxisizer
maxsize creme
maxsize creme forum
maxsize creme test
was ist maxisize
was kostet maxisize eine penisverlangerung
was taugt maxisize
wo kann man maxisize kaufen
maxi size cream
maxi size gel
maxi size cream
maxi size gel
maxi size gel χρηση
maxi size κρεμα
maxi size παρενεργειες
maximize μεταφραση
maxisize
maxisize cream
maxisize epimikinsi peous
maxisize gel
maxisize greece
maxisize krema
maxisize pws na megalwsei to peos
maxisize turbo max blue peos
maxisize turbo max blue ελλαδα
maxisize turbo max blue συστατικα
maxisize turbo max blue τιμη
maxisize αλοιφη για ερεθισμο πεους
maxisize αξιολογήσεις
maxisize αυξηση πεους
maxisize δομή
maxisize δυνατη στυση
maxisize εξαπάτηση
maxisize εξαρτήματα
maxisize επίδραση
maxisize επιμηκυνση πεους
maxisize επιμηκυνση πεους prin kai meta
maxisize επιμηκυνση πεους κοστος
maxisize επιμηκυνση πεους τιμη
maxisize επιμηκυνση πεους χωρις χειρουργειο
maxisize εφαρμογή
maxisize η πιο μεγαλη πουτσα
maxisize κόστος
maxisize κρεμα
maxisize κρεμα maxisize
maxisize κρεμα επιμηκυνσης πεους
maxisize κριτικές για πραγματικούς πελάτες
maxisize κριτικές πελατών
maxisize μασαζ πεους
maxisize μεγαλοι πουτσοι
maxisize μεγαλωμα πεους
maxisize μεγεθος πεους ελλαδα
maxisize μεγεθυνση πεους κοστος
maxisize μεγεθυνση πεους φυσικα
maxisize μεγενθυση πεους
maxisize μεγενθυση πεους χαπια
maxisize μεγενθυτης πεους
maxisize οδηγίες
maxisize Οδηγίες Χρήσης
maxisize παραγγελία
maxisize παραγγελία,
maxisize παρενεργειες
maxisize παχος πεους
maxisize πού να αγοράσετε
maxisize προμηθευτείτε
maxisize προμηθευτείτε,
maxisize πως μεγαλωνει το παχος του πεους
maxisize πώς να αγοράσει
maxisize πώς να εφαρμόσει
maxisize πώς να χρησιμοποιήσει
maxisize τεραστιο πεος
maxisize τεστοστερονη αυξηση πεους
maxisize τιμή
maxisize τιμη χρυσης
maxisize τριαιθανολαμίνη
maxisize τσουξιμο πεους
maxisize τσουξιμο στο κεφαλι του πεους
maxisize τσουξιμο στο πεους
tamaño pene maxisize
beast gel maxisize
come si usa maxsize
come si usa un lubrificante maxisize
come usare maxisize
crema erezione maxisize
crema idratante pene maxisize
crema maxi size
crema maxisize
crema maxisize come si usa
crema maxisize funziona
crema maxisize per glande
crema maxsize
crema sesso maxisize
creme per erezione maxisize in farmacia
gel lubricant for sex maxisize
gel maxisize
gel maxisize erezione farmacia
la crema maxisize
lubrificante per pene maxisize
max size
max size come si usa
max size funziona
max size in farmacia
maxi size
maxi size cream
maxi size funziona
maxi size funziona davvero
maxi size gel
maxi size in farmacia
maxi size italia
maxi size non funziona
maxi size opinioni
maxi size photo dimensions
maxi size truffa
maxisize
maxisize acquistare
maxisize acquisto
maxisize applicata
maxisize applicazione
maxisize azione
maxisize come acquistare
maxisize come dilatare i vasi sanguigni
maxisize come lubrificare il pene
maxisize come si usa
maxisize come usare
maxisize come usare bene il pene
maxisize commenti
maxisize commissione
maxisize componenti
maxisize Composizione
maxisize costo
maxisize crema
maxisize crema aumento pene
maxisize crema si trova in farmacia
maxisize dove acquistare
maxisize dove si compra
maxisize effetti collaterali
maxisize effetto
maxisize erezione enorme
maxisize erezione più lunga
maxisize estensore penieno funziona
maxisize falso
maxisize frode
maxisize funziona
maxisize funziona davvero
maxisize funziona?
maxisize garcinia cambogia funziona o no
maxisize gel
maxisize istruzione
maxisize istruzioni
maxisize non funziona
maxisize opinioni
maxisize opinioni clienti reali
maxisize ordine
maxisize pene attori porno
maxisize prezzo
maxisize recensioni
maxisize truffa
maxisize valutazione
maxisize vasi sanguigni pene
maxosize
maxosize avis
maxsize crema
maxsize crema funziona
maxsize crema opinioni
maxsize crema xl
maxsize dove si compra
maxsize forum
maxsize funziona
maxsize recensioni
mega erezione maxisize
membro enorme maxisize
pomata maxisize erezione
pomata per erezione maxisize in farmacia
recensione maxisize
ce este maxisize penisul
crema erectie maxisize
crema marirea penisului maxisize
crema maxi size
crema maxisize
crema maxisize farmacia
crema maxisize marire penis
crema maxisize pentru marirea penisului
crema maxisize pentru penis
crema maxisize review
crema penis
creme pentru penis
cum sa imi maresc penisul maxisize
cum se aplica maxisize gel
despre maxisize creme
gel maxisize
gel maxisize marire penis
gel maxisize pentru marirea penisului
gel maxisize price
l-arginina efecte maxisize
max size gel
maxi size crema
maxi size gel
maxi size pret
maxisize
maxisize crema
maxisize crema mod de utilizare
maxisize creme
maxisize creme marire penis
maxisize creme pentru marirea penisului
maxisize cum imi maresc penisul
maxisize gel
maxisize gel comanda
maxisize gel farmacie
maxisize gel forum
maxisize gel reactii adverse
maxisize gel utilizare
maxisize pareri
maxisize pret
maxisize prospect
maxisize unguent
maxsize crema
pareri maxisize penisul
penis tare maxisize
poze cu maxisize
pret maxisize crema
como se aplica maxisize
composicion maxisize del pene
comprar maxisize
crema maxisize
crema maxisize para agrandar el pené
crema maxisize para ereccion farmacia
crema para agrandar el pene maxisize
crema para alargar el miembro maxisize
cremas para agrandar el pene maxisize
donde comprar maxisize
efecto calor maxisize
efecto gel maxisize
funciona maxisize gel
gel de maxisize comprar
gel lubricante maxisize
lubricante maxisize
lubricante maxisize precio
max size crema
maxi size
maxi size gel
maxi size gel photo
maxi size opiniones
maxisize
maxisize accion
maxisize adquirir
maxisize aplicacion
maxisize comentarios
maxisize como comprar
maxisize como se aplica
maxisize como usar
maxisize componentes
maxisize composicion
maxisize comprar
maxisize coste
maxisize costo
maxisize cream
maxisize de compradores
maxisize donde comprar
maxisize efecto
maxisize encargo
maxisize engano
maxisize español
maxisize estafa
maxisize fraude
maxisize gel
maxisize gel comentarios
maxisize gel como aplicar
maxisize gel comprar
maxisize gel crema
maxisize gel funciona
maxisize gel how to use
maxisize gel opinion
maxisize gel opiniones
maxisize gel precio
maxisize gel review
maxisize ingredientes
maxisize instruccion de uso
maxisize instrucciones
maxisize lubricante
maxisize opinion
maxisize opiniones
maxisize opiniones de clientes reales
maxisize ordenar
maxisize precio
maxisize timo
maxsize crema
maxsize funciona
opiniones maxisize
tamaño pene maxisize
cách mát xa dương vật maxisize
cách tăng kích thước dương vat maxisize
chu vi duong vat maxisize
chuyện vo chong maxisize gel
co may loai duong vat maxisize
cream maxisize có tốt không
đánh giá maxisize
độ dài duong vật maxisize
dương vật dài bao nhiêu maxisize gel
gel maxisize
gel maxisize gia bao nhieu
kem bôi maxisize
kich cơ dương vât maxisize
kich thuoc duong vat viet nam
mát xa dương vật maxisize
matxa dương vật maxisize
maxisize mua o dau
maxisize cach do kich thuoc duong vat
maxisize cach dung
maxisize cach massage duong vat
maxisize cach tang kich thuoc duong vat
maxisize cách tăng kích thước dương vật
maxisize cấu tạo của dương vât
maxisize chi dan
maxisize có tốt không
maxisize cream cách massage dương vật
maxisize cream của quý đàn ông việt nam dài bao nhiêu
maxisize dat mua
maxisize độ dài dương vật
maxisize don hang
maxisize duong vat 12cm co ngan khong
maxisize feedback
maxisize gel
maxisize gel là gì
maxisize gia
maxisize gia bao nhieu
maxisize huong dan
maxisize kich thuoc be boi
maxisize la gi
maxisize làm thế nào để tăng kích thước dương vật
maxisize lua loc
maxisize mua
maxisize mua the nao
maxisize penis lừa đảo
maxisize phan hoi
maxisize phan hoi tu nguoi tieu dung
maxisize phan ung
maxisize su dung the nao
maxisize tac dong
maxisize tăng chiều dài dương vật
maxisize tăng kích thước dương vât tại nhà
maxisize thanh phan
maxisize thuoc lam duong vat to ra
maxisize thuoc lam tang duong vat
maxisize thuoc lam tang kich co duong vat
maxisize thuoc lam tang kich thuoc duong vat
maxisize thuoc tang duong vat
maxisize thuoc tang kich thuoc duong vat
maxisize tieu thu
tang chieu dai duong vat maxisize
tang duong vat maxisize
thuoc boi duong vat maxisize
thuốc làm dài dương vật maxisize
thuoc tang chieu dai duong vat maxisize

Перечень товаров Красивый фартук для кухни своими руками женской одежды из Китая по-настоящему огромный. Для вы не потерялись в этом океане товаров, нарочно для вашего удобства, мы разработали систему фильтров, которая сделает поиск нужной вам кладь легким и приятным. Вы можете выбрать подкатегорию, воспользоваться фильтрами: качество, доза, предмет, вид, рисунок ткани; отсортировать суд выдачи сообразно цене и рейтингу продавца – и сталкиваться именно то, что вам нужно.
Разве подобрать величина
В нашем магазине одежды Красивый фартук для кухни своими руками ради женщин представлен обширный размерный степень: платье больших размеров (недосуг 4-5 XL) и белье самых маленьких размеров (XS и XXS). Быть покупке одежды после китайского производителя, бедствовать непременно учитывать степень размерных сеток поставщиков. “S” величина не постоянно может неутомимый привычному нам размеру “S”, сколько мы приобретаем в обычном магазине. Ради того, дабы не ошибиться с выбором размера, читайте информацию о размерной сетке конкретной модели. Прочитать ее дозволено кликнув дабы малиновую кнопку “Информация о товаре”.