Categories
AZIË THAILAND

Koh Phi Phi: Paradijs en feesten gemixt wat wil een mens nog meer!


image

Na het chaotische Phuket waarna we bijna met maar één been verder moesten reizen vanwege het verkeer besloten we dat het tijd werd voor iets ‘rustigers’ en dat werd Koh Phi Phi ( als je hier ooit bent geweest weet je dat wanneer je een rustig gedeelte op Koh Phi Phi wilt opzoeken je moet zwemmen richting open zee aangezien dit het Chersonissos van het Thailand is). Dus daar gingen we, een ferry waar iedereen om 10 uur aan het bier zat gaf al aan dat  alle gelezen reisblogs zeker weten de waarheid vertelden. Omdat wij niet achter wilden blijven hadden we een hostel midden in het uitgaanscentrum geboekt .Dan denk je dat is in Koh Phi Phi toch overal? ( het hele centrum is namelijk één en al uitgaan met op elke straathoek emmers ( ja serieus) met alcohol te koop) Ja maar zo midden in als wat wij hadden bestaat bijna niet. In al mijn stress omdat ik op het internet de hostels de ochtend er voor vanuit Phuket al volgeboekt zag worden dacht ik we moeten NU boeken. En hoe leuk zou het zijn om een kamer precies boven een kickboxring te boeken waar alle dronken toeristen tegen elkaar vechten? SUPER toch? Dat is pas sfeer (niet dus) Tel heeeel veel lawaai, geen ramen in onze kamer, wel kakkerlakken en vies beddengoed daar maar boven op en stel je voor hoe mijn gezicht eruit zag na de backpack 1000 treden omhoog te hebben gesleept. Als de eigenaar mij in de ring had uitgedaagd had ik zeker een kans gehad om te winnen. Na snel de spullen te hebben achter gelaten ( niet in de kluis want deze stond heel leuk los op een kastje, grappenmakers) gingen we richting het strand, veel beter! Aangezien we toch niet naar bed konden tot dat het kickboxen ophield besloten we het ons zo gemakkelijk mogelijk te maken (oftewel ook wij gingen voor de buckets ). Na wat zelf gebrouwen drankjes verder, een hele hoop bijzondere gevechten, vuurshow op het strand en een paar bijzondere dansjes van ons zelf was het echt een top avond geworden waar zelfs het slapen in onze vieze kamer lukte(de volgende dag daarentegen kwam de harde waarheid weer boven waardoor we snel een ander hostel boekten).

image image
H
et ‘uitzicht’ vanuit onze kamer                 Uiteraard aanwezig tijdens de gevechten

Nadat de volgende dagen waren gevuld met heerlijk op het strand liggen, rondzwerven tussen de vuurshows en kickbox gevechten besloten we dat we ook iets moesten ondernemen. Op het eiland was namelijk een viewpoint aanwezig waar je een mooie zonsondergang zou kunnen zien. Gewapend met sneakers en luchtige kleding ( ik heb geleerd van de vorige keer) gingen we aan de tocht beginnen. Deze keer was het weer super zwaar maar te doen! ( kon ook moeilijk stoppen aangezien er een paar Thaise mensen gewoon aan het hardlopen waren, moest daarvan bijna huilen maar goed) Onderweg zagen we gewoon apen en het uitzicht was super mooi dus het was het waard! (scheelde ook dat er voor de terugweg een short-cut bleek te bestaan).

image image
L
ekker zweten!!!!!!!                                             Eindelijk aangekomen!

Na deze sportieve avond besloten we ook maar gelijk een tour te boeken om eilanden in de buurt te bezoeken waarbij je op meerdere plekken kon snorkelen. Dus daar stonden we om 10 uur paraat, gewapend met heel veel water en chips ( we waren gewaarschuwd dat het eten op de eilanden erg duur was en daarnaast stond op het menu een boterham met jam en gebakken rijst met ei). Eenmaal in de boot duurde het drie lang drie breed maar werden we gelukkig getrakteerd op een overheerlijke boterham met…. ei? Tenminste dat denk ik want het zeker geen jam maar had ook geen smaak ( altijd een goed idee chips!) Gelukkig maakte de dag het allemaal goed. Het snorkelen was heerlijk ( kreeg even een mini paniek aanvalletje aangezien mijn vorige ervaring met snorkelen resulteerde in een ruzie midden op het water kilometers van de boot af waarbij Guido perse mijn snorkel wilde hebben en ik het water vulde met mijn dramatische tranen) waarbij we midden in grote scholen vissen zwommen. Ook de eilanden waren super gaaf zo kwamen we op Monkey Beach met alle aapjes waarbij eentje op Guido wilde springen en deze gillend weg rende ( beste gedeelte van mijn dag haha!) daarnaast gingen we naar Maya Beach waar de film the Beach was opgenomen ( ondanks dat we hier erg naar hadden uitgekeken omdat dit zo prachtig zou moeten zijn viel het tegen vanwege de massa’s toeristen en de andere plekken waar veel mooier).  Een relatief goedkope toer kan natuurlijk niet zonder wat horten of stoten waardoor onze boot meerdere keren niet wilde starten, onze kapitein besloot even bij een ander schip aan te leggen om even te kletsen maar we niet konden zwemmen en als laatste de planken in de boot gemakkelijk omhoog getrokken konden worden. Dit laatste bleek overigens wel ons redmiddel te zijn aangezien Guido ( volgens hem niet zijn schuld maar die van zijn tas… ) onze deursleutel tussen de kieren van de boot liet vallen.

A55A0023
G
enieten bij Bamboo beach

Nu we Koh Phi Phi wel een beetje hebben gezien gaan we nu door naar Koh Lanta, dit schijnt het mooiste eiland te zijn dus we zullen zien! Hieronder nog wat foto’s van onze dagen op Koh Phi Phi!

image image Maya beach Monkey BeachMoment waarop Guido bijna werd aangevallen haha

imageDSC00756

20 replies on “Koh Phi Phi: Paradijs en feesten gemixt wat wil een mens nog meer!”

Wat een heerlijk verhaal weer jongens! Echt genieten om jullie avonturen zo te kunnen lezen! Ik denk dat de uitgevers op de stoep staan Lotte! Wat kun je geweldig leuk schrijven! Verborgen talent! Hopelijk verder geen kakkerlakken meer in jullie bed! Alvast goede reis richting Chiang Mai! Liefs uit Soest waar het miezert en koud is brrrrr

Leuk om te horen dat je het zo leuk vindt!! Op de één of andere manier gaat het schrijven heel makkelijk maar scheelt ook dat we zoveel meemaken! Helaas hebben we in Chiang Mai heel veel kakkerlakken en zelfs ratten gezien! Hopelijk wordt het snel lente bij jullie!!

Xx

Weer een heerlijk blog, met hilarische verhalen… Ik zie inderdaad óók Guido z’n gezicht voor me, aangezien die al in paniek raakt bij het zien van een mug !!! En dan die sleutel… Gottegot… Lekker stel.. En tùùrlijk Guido z’n schuld niet..????. Jullie maken wat mee zeg! En wij genieten fijn mee! Leuk, leuk! Op naar nieuwe avonturen. Dikke kus.. Mama.

Dankje mama!! Hahahaha ja echt he!! Ik moet toegeven dat ik ook om ratten heb gegild haha! Haha ja die sleutel ik dacht echt neeeeee! Maar gelukkig was het een ikea bootje die je uit elkaar kunt halen haha!!

Dikke kus❤️

Je kan wel een boek gaan schrijven Lotte…maar heerlijk om je mooie verhalen te lezen…en wat een prachtige plaatjes..

Och och och wat heb ik weer genoten van je geweldig leuk verhaal. 😀 Met name van het stuk dat hero in short gillen d wegrent hahahaha.
Bah bah die hostel met kakkerelakken. Ik snap dat jullie de volgende dag iets anders gingen zoeken. Heb ooit hetzelfde meegemaakt in Indonesie. Bah.. scheet echt voor die kakkerlakken hahahaha, Wauw wel kicken hoor die thai boks wedstrijden? Is Guido de ring niet ingegaan? :-p .
Al wat meer kleur gekregen zie ik idd. Goed bezig jullie!
Dank Lotte, dank dat je ons volgers mee laat genieten!
Ik kijk uit naar je volgende blog!

Groetjes en knuffxxx en voor Guido ook een pakkerd op zijn voorhoofd hahahahah

John

Super leuk om te horen! Haha ja echt he ik moest ook heel hard lachen! Helaas is Guido niet meer de enige die er om gegilt heeft we zijn nu in het noorden waar er super veel over straat lopen zoooo vies haha! O echt gadver dan weet je goed het erg het is haha!!

Guido is daar niet de ring in geweest maar waar we nu zijn heeft hij wel een training gedaan dus dat was heel gaaf!!

Ja we zijn lekker verkleurd nu hopen dat het een beetje blijft zitten want we zijn opeens aan het vervellen!!

Ik plaats snel iets nieuws!!

Liefs! Hahaha daar zou Guido heel blij mij zijn kan het wel gebruiken

Hahahah ja ik was zooo blij met alle diertjes!! Paar zijn onderweg naar jullie per post, geen probleem toch?

Ja wel een beetje maar hij heeft nu hier een training gedaan!

Tjonge, tjonge, wat een avonturen. Wij dachten nog even dat je ergens zou gaan schrijven dat Guido ook zou gaan kick boxen, misschien leuk om wat bij te verdienen. Maar gelukkig…….jullie keken er alleen op uit. Wel grappig dat hij zijn technieken dan niet gebruikt bij aanvallende aapjes, maar er dan vandoor gaat….ha ha.
Wat een prachtige foto’s ook weer. Heerlijk om zo met jullie mee te reizen.

Ja we beleven echt zo veel! Nee alleen kijken daar maar hier in Chiang Mai heeft Guido wel een kickbox training gehad dus dat was heel leuk!! Met deze training kan hij alle dieren weer aan haha!!

Leuk om te horen dat jullie het leuk vinden! We plaatsen snel iets nieuws!

Hallo ! Dit is een beetje off topic maar ik heb wat help van een gevestigde blog. Is het moeilijk om het opzetten van uw eigen blog? Ik ben niet erg techincal maar ik kan dingen uitzoeken vrij snel. Ik ben het denken over creëren mijn eigen, maar ik ben niet zeker waar te beginnen. Heeft u tips ideeën of suggesties? Proost

Hi!

Wanneer je een eigen domein naam oftewel een eigen website naam wilt hebben kan je het beste voor wordpress kiezen en daar vanuit de website op bouwen. Dit kan bijvoorbeeld aan de hand van YouTube filmpjes of door iemand anders een simpele website te laten bouwen. Als het niet nodig is om een eigen naam te hebben zijn er meerdere sites waar je gemakkelijk een eigen blog kunt creëeren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *