Categories
AZIË THAILAND Uncategorized VOORBEREIDING

Kosten in Thailand: Wat gaven wij uit tijdens zes weken reizen in Thailand?

Ben je van plan om door Thailand te reizen, maar weet je niet hoeveel geld je moet sparen en aan welke kosten je moet denken? Nou, dat hadden wij dus ook voordat we vertrokken! Om je een beetje een beeld te geven van de kosten in Thailand, kan je hieronder lezen wat wij per persoon per dag uit hebben gegeven en waaraan. Onze reis door Thailand heeft in totaal 47 dagen in beslag genomen. Uiteraard is dit ook in minder tijd te doen, al kunnen de kosten per dag wel wat toenemen.

Kosten in Thailand- Vervoer

In Thailand kan je voor veel verschillende manieren van transport kiezen. Mocht je zoals ons veel tijd hebben, is het nemen van de bus over het algemeen de meest goedkope optie. Daarnaast zijn de bussen vaak van alle gemakken voorzien. Gedurende onze reis hebben we hier 11.390 Baht (€302,97)  voor twee personen aan uitgegeven. Dit komt neer op €3,22 per persoon per dag. Dit bedrag is inclusief de vele busritten, taxi’s, ferry’s en een vliegticket naar Phuket (excl. ticket naar Thailand toe)

Eten

Het eten in Thailand is t.o.v. Nederland erg goedkoop, maar in vergelijking met buurland Vietnam een stuk duurder. Wil je goedkoop eten, ga dan voor streetfood! Dit is super lekker en wij zijn er nog nooit ziek van geworden. Kies wel altijd voor drukke standjes waar je ziet dat het eten voor je neus gebakken wordt en er geen stapels al klaar liggen! Ook kozen wij af en toe voor Westers eten waarbij de kosten een stuk hoger liggen. Wanneer je zo min mogelijk geld aan eten wilt uitgeven doe je er verstandig aan om zo vaak mogelijk voor streetfood of ander lokaal eten te kiezen. Hierdoor zullen je kosten in Thailand laag blijven.

Gedurende onze reis gaven wij in totaal 29.714 Baht (€790,39) aan eten uit. Dit is inclusief ontbijt, lunch, avondeten en boodschappen die je tussendoor doet zoals drinken etc.. Wij gaven dus €8,40 per persoon per dag uit aan eten.

Verblijf

De kosten in Thailand liggen voor een hotel erg laag. Dit is dan ook een kleine kostenpost geweest voor ons. We kozen hierbij altijd voor een tweepersoonskamer met over het algemeen een eigen badkamer. Wanneer je met twee personen reist, is dit vaak goedkoper dan een kamer in een dorm en daarnaast, als stel ook veel fijner. Wij gaven dan ook maar 17.745 baht (€472,02) aan het verblijf uit. Dit komt neer op een bedrag van €5,02 per persoon per dag.

Uitjes

Omdat je uiteraard leuke dingen tijdens je trip wilt doen, moet je ook met deze kosten rekening houden. Onder deze kostenpost hebben wij alle leuke dingen die buiten de overige categorieën vallen verzameld. Denk hier bijvoorbeeld aan verschillende dagtrips zoals snorkelen, maar ook aan uitgaan, bios en het zelf huren van een scooter om bijvoorbeeld het eiland te verkennen. Dit laatste is overigens een goede oplossing als je geen dure dagtrip wilt doen en toch veel wilt bezichtigen. Houd er wel rekening mee dat het verkeer in Azië niet lijkt op dat van thuis en dat je (tenzij je een motorrijbewijs hebt) niet verzekerd bent. Dit heeft ons overigens nooit tegen gehouden en het is maar net wat je zelf prettig vind! Onze totale kostenpost komt voor alle uitjes op 16.875 baht (€448,88). Dit komt neer op €4,78 per persoon per dag. Wil je weten welke uitjes wij hebben gedaan? Kijk dan eens op deze pagina!

Overige kosten

Als laatste hebben we de kostenpost ‘overig’ waar, zoals de naam al zegt, alles onder valt wat niet onder de overige categorieën (dus ook niet ‘uitjes’) past. Denk hierbij bijvoorbeeld aan DEET, kleding, zonnebrand, zonnebrillen, kappers etc. Al deze kosten tellen al snel bij elkaar op en hierdoor kwamen wij op een totaal bedrag van 11.812 baht (€314,20). Dit komt neer op een bedrag van €3,34 per persoon per dag.

Totale kosten in Thailand per persoon per dag

Na alle bovenstaande bedragen bij elkaar op te tellen komen wij op een bedrag van €24,76 per persoon per dag uit (overigens waren wij wel een aantal dagen van deze reis ziek wat de kosten ook drukt). Hou je vooral niet vast aan het bovenstaande budget maar gebruik het om een inschatting van de kosten te maken! Iedereen moet kiezen wat hij/zij leuk vind en hoeveel aan een bepaald onderdeel uitgegeven kan worden! Ik weet dat ik in het begin soms het gevoel had dat ook wij zo goedkoop mogelijk moesten doen, maar je moet gewoon doen wat je leuk vind en niet omdat het zo goedkoop mogelijk moet!

Wat denk jij over dit budget? En waar geef jij het meeste geld aan uit tijdens je reis?

 

10 replies on “Kosten in Thailand: Wat gaven wij uit tijdens zes weken reizen in Thailand?”

Lieve Lotte en Guido,

Wij lezen alles, maar reageren niet altijd. Maar de verhalen zijn hartstikke leuk om te lezen. Mijn oma, jouw overoma Lotte, zei altijd: Nou dat heb ik gezien of gelezen, daar hoef ik niet meer heen want het is net of ik er zelf geweest ben, En dat hebben wij nou ook, Ga zo door.
En wat het bovenstaande verhaal betreft dat kan zo overgenomen door Floortje Dessing!!

Veel plezier en blijf vooral vertellen en foto’s nemen, het wordt hier zeer op prijs gesteld.

Dikke smok voor jullie van ons.
Groetjes Elzo, Anneke, Wouter en Matthijs.

Hallo Allemaal!

Heel leuk om te horen dat jullie ons zo volgen en jullie met onze reis mee kunnen genieten!
Ik ga proberen af en toe wat meer informatieve blogs te schrijven voor andere mensen die gaan backpacken:)

Dankjulliewel, dat doen we zeker!

Heel veel liefs van ons terug!!

Handig dit overzicht voor alle toekomstige backpackers.
Knap dat jullie dat streefbedrag ook werkelijk uitgegeven hebben. En toch alles hebben gedaan wat jullie wilden.
Gaan jullie voor elk land, waar jullie geweest zijn, doen?
Leuk!

Eten, Eten en nog meer eten……..daar geven wij al ons vakantiegeld aan uit ?

Oh ja en dan de hele reis binnen budget blijven maar de laatste twee dagen alle remmen los- duurder “afscheidsetentje”, souveniertjes, toch nog die ene excursie waardoor je er teleurgesteld achterkomt dat je alsnog het budget x2 hebt uitgegeven- dat overkomt ons ook ieder jaar weer?

Steeds leuk om te lezen, goede schrijvers zijn jullie! Dit stuk heb ik naar mijn dochter doorgestuurd, ze gaat in november backpacken in Thailand.

Veel reisplezier nog en lieve groet!
Roos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *