OVER ONS

Hallo! Leuk dat je onze blog bezoekt!

Wij zijn Guido Steendijk en Lotte Snip, beide oprichters van deze blog. Wij zijn inmiddels al 6,5 jaar samen (bijhouden hiervan gaat bij ons niet zo precies haha). We zijn inmiddels bijna een jaar op onze wereldreis en zijn nog niet van plan naar huis te gaan! Ongeveer drie jaar geleden zijn we op het idee gekomen om een wereldreis te maken. Dit gebeurde tijdens één van onze vele autoritjes van Soest naar Groningen. Ik (Lotte) weet nog goed dat ik tegen Guido zei dat ik na onze studie een lange reis wilde maken en gelukkig bleek ook Guido dit een top idee te vinden! Hier is het dan ook allemaal mee begonnen en zo zijn we inmiddels al bijna een jaar aan het reizen!

Voorafgaand hebben we ons beiden helemaal rot gewerkt om deze reis mogelijk te maken en na hard studeren, veel werken en sparen is het het ons uiteindelijk gelukt. Iets dat in principe iedereen kan doen, want ondanks dat je zeker moet sparen kan je een reis zo duur maken als je zelf wilt! Nadat onze reis op 1 maart is gestart zijn wij inmiddels in Thailand, Myanmar, Cambodja, Vietnam, Japan, Maleisië (Kuala Lumper), Indonesië geweest. Op dit moment zijn we in Australië waar we aan het werk zijn om ons spaargeld weer een beetje aan te vullen voor het vervolg van onze wereldreis!

De reden dat we voor de naam no plans attached hebben gekozen is omdat ik niet meer wilde plannen, maar vooral wilden leven! Tijdens mijn studie ben ik altijd maar druk geweest om naar het einde toe te leven zodat ik eindelijk echt iets leuks kon gaan doen. Hierdoor heb ik veel voor mijn studie laten gaan wat altijd zorgde voor veel plannen rondom mijn studie! Want helaas streber die ik toen was, moest en zou alles in één keer halen. Dit is gelukt maar hierna weet ik zeker dat ik dit NOOIT meer wil. Mijn ultieme droom is om niet te plannen, leven met de dag, niet weten wat er komen gaat, je nooit laten belemmeren en gewoon genieten! Vandaar dan ook deze naam omdat met deze wereldreis de zoektocht naar de ultieme vrijheid is begonnen, een reis zonder plannen oftewel 'no plans attached'.

Tot nu toe moet ik zeggen dat het goed lukt om deze droom waar te maken, ik ben dan ook nog nooit zo gelukkig geweest en heb mezelf nooit eerder zo vrij gevoeld! We gaan zeker wel weer ooit naar huis, maar wat er komen gaat? Geen idee, gelukkig haha!

Guido is 26 jaar, afgestudeerd in Management Economie en Recht en woonde voor onze wereldreis in het altijd gezellige Soest (Utrecht). Guido was voor de reis precies het tegenovergestelde van Lotte. Namelijk rustig, altijd relaxed en extreem optimistisch. Vandaar dat hij ook altijd de perfecte tegenhanger van Lotte is geweest. Tegenwoordig blijkt dat Guido nog altijd relaxed is, erg optimistisch maar ook in extreme en vervelende situaties alles kan regelen en super rustig blijft. De ideale (reis) partner dus! In zijn vrije tijd in Nederland drinkt hij graag een biertje met vrienden en is sporten erg belangrijk. Op reis drinkt hij nog altijd graag bier, haha. Uiteraard is dit niet het enige en houd hij van hiken in de natuur, motorrijden in elk verkeer en ontdekken van plekken zonder weten waar we heen gaan, haha. O ja en het overlaten aan Lotte wat de volgende bestemming is die vervolgens geen zin heeft om de tickets te boeken dus het werk is mooi verdeeld!
Lotte is 24 jaar, afgestudeerd in Leisure Management en woonde voor onze wereldreis in het nog veel leukere Leek (Groningen). Voorafgaand aan de reis was Lotte klaar met plannen, wilde geen agenda en plande maximaal één week van te voren. In haar vrije tijd sprak ze graag af met vriendinnen waarbij winkelen, eten en borrelen het altijd goed deden! Ook Lotte was voor de reis precies het tegenovergestelde van Guido. Ze kon namelijk piekeren over alles, wilde alles heel realistisch (en misschien wat negatief) zien en wilde voornamelijk vrijheid! Tegenwoordig is Lotte haar droom uitgekomen! Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest, ik zie het leven net zo optimistisch als Guido en wil het liefst elke dag iets ondernemen. Ik denk niet meer zoveel na over alles en heb geen zin om over de toekomst na te denken, Ik wil juist genieten van het hier en nu! Belemmeringen die op de weg kunnen liggen, worden pas behandeld wanneer ze aan de orde zijn al is dit misschien niet even handig maar maakt mij wel erg gelukkig! In stressvolle en extreme situaties luister ik vooral naar Guido omdat ik dan soms wat meer in paniek raak. Daarom passen we nog altijd goed bij elkaar! Verder zoek ik de meeste dingen uit al mag Guido de details regelen, want daar heb ik over het algemeen geen zin in, haha!
Wij zijn deze blog begonnen zodat we iedereen mee kunnen nemen op onze droomreis. Op deze manier weet het thuisfront wat wij allemaal uitspoken maar hopen we ook andere mensen te inspireren met onze reis. We zijn beide geen schrijvers dus verwacht geen literaire hoogstandjes maar vooral luchtige stukjes met echte ervaringen. Ik (Lotte) schrijf voornamelijk alle blogs, afgezien van die ene keer per jaar dat het mij lukt om Guido te laten schrijven. Guido doet daarentegen alle het onderhoud van de website, maakt de meeste foto's en bewerkt deze als het nodig is. We proberen jullie overal in mee te nemen, beginnende bij onze voorbereiding (wat iedereen ook zegt, ik vond het verschrikkelijk, haha!) en vervolgens de reis de afleggen door zoveel mogelijk updates. We zullen niet alleen de leuke kanten, maar ook de vervelende kanten laten zien. Net zoals in Nederland zit het niet altijd mee, maar dat hoort er nou eenmaal bij! Reizen is fantastisch!
Ik zou zeggen geniet van onze ervaringen! Voor vragen over onze reis, ervaringen of andere zaken kan je altijd contact met ons opnemen!