Categories
AZIË THAILAND

Phuket: Where quiet sandy beaches meet ladyboys and pingpong shows

DSC00557

Eindelijk waren we er, Phuket! We hadden van te voren een hostel voor €6 per persoon per nacht geboekt waar we nogal onze bedenkingen over hadden vanwege het lage bedrag maar het bleek juist helemaal super te zijn! We hadden een eigen badkamer, balkon en zelfs warm water! ( ik weet we zijn nog maar kort weg maar huppelend onder de douche om je haar te kunnen uitspoelen verveelt snel haha).

Na onze spullen te hebben gedropt gingen we naar het strand. Op weg hiernaar toe bleek al snel dat het er in Phuket nog chaotischer aan toe gaat dan in Bangkok ( dan denk je kan dat?! Nou ja dus!). Oversteken is gewoon rennen over straat tussen het verkeer door in de hoop dat mensen stoppen ( gelukkig heb ik in Nederland een conditie van een topsporter opgebouwd zodat ik dit zonder al te veel zweet kan doen… niet dus. Guido daarentegen is net een gazelle haha). Eenmaal aangekomen op het strand was het er prachtig, heerlijk blauw water, voldoende de schaduw ( zodat onze witte lichamen niet gelijk voor altijd bedekt moeten blijven na een middagje strand) en een mooi uitzicht. Toch was het niet helemaal wat we er van verwacht hadden. Het was er namelijk super massaal met alleen maar toeristen. Na een middagje strand gingen we ‘even’ terug naar het hostel. Serieus we zijn nog nooit zo verdwaald ( nou ja ik wel trouwens aangezien ik ook een keer van het Ronostrand naar Leek in de Wilp ben beland en vervolgens door mijn vader opgehaald moest worden ( voor de mensen die het niet kennen het is superrrr ver uit de richting) maar Guido daarentegen heeft echt een goed richtingsgevoel!) Na kilometers lopen, drie rondjes en 1,5 uur later kwamen we door de Wi-Fi in een restaurantje toch weer aan bij het hostel!

Ondanks dat het hoofd strand Patong erg mooi was leek het ons toch leuker een rustiger strandje op te zoeken wat vonden we… EEN STRAND MET OLIFANTJES!! Oké daar moest ik echt heen! ( nadat ik door alle reviews zeker wist dat de diertjes goed behandeld werden) Nou daar gingen we, het zou zo’n 1,5 uur lopen worden maar ik wist het zeker dat ging ik sowieso makkelijk redden… tot ik er achter kwam dat de tocht ons door de bergen zou brengen, door de volle zon en op slippers (foutje ik weet het). Na de eerste heuvel, helemaal uitgeput en een lachende Guido gingen we toch maar met de tuktuk waarna we er na 15 minuten gelukkig al waren. En daar waren ze dan de olifanten, zoooooo lief! Na 16 bananen en 40 foto’s konden we zeggen dat het echt een top dag was!

Na relaxen in Phuket moest ook het nachtleven bekeken worden. Als je denkt dat er op de Koh San Road veel ‘bijzondere’ dingen te zien zijn ben je nog nooit in Phuket geweest. Bangla road, de grote uitgaansstraat,is een soort van hoerenstraat meets kermis. Enorme clubs waar grote (namaak)tijgers op zijn gebouwd met daarin een stuk of 40 strippalen waarbij geen één danseres beweegt. Dit laatste is heel bijzonder, denk dat het komt door die enorme hakken, vinden ze waarschijnlijk al moeite genoeg ( en gelijk hebben ze echt niet te doen!). Verder staat er om de 30 centimeter iemand die je naar een pingpong show wil lokken ( en nee ze slaan niet met batjes daar) of richting een ladyboy maar ook zijn er gezellige barren met live muziek ( voor iedereen wat wils haha).

Voor nu was dit Phuket next stop Koh Phi Phi!

PS.  de foto’s volgen nog want het internet is echt te traag!!

14 replies on “Phuket: Where quiet sandy beaches meet ladyboys and pingpong shows”

Wat weer een heerlijk verslag, jullie doen het volgens mij super. Ik kijk uit naar de foto’s en volgende verslagen!

Blijf lekker genieten en er zijn best nog wel strandjes zonder al te veel toeristen gewoon van de gebaande paden afgaan ps. ik ben een collega van je moeder hoor

Dat dacht ik al haha! Leuk dat je ons volgt!
We hebben inderdaad de rustigere strandjes opgezocht dat is een stuk beter dan waar alle toeristen massaal liggen te bakken!

Heel leuk om jullie zo te volgen Guido en Lotte. Wat hebben jullie al veel gezien en gedaan. Fijne tijd!

Wat een heerlijke verhalen. Tja, mannen komen van Mars en die konden in de middeleeuwen al routes uitzetten zonder routeplanner en die weten gewoon hoe de zon draait. Vrouwen gaan altijd naar west als ze naar oost moeten en vice versa.
Geniet lekker van alles wat voorbij komt.

Hahaha dat klopt zeker!! Gelukkig is het richtingsgevoel van Guido wel goed al liet het ons daar toch wel even in de steek, gelukkig hebben we altijd nog internet!!

Dank voor voor je frisse leuke en fantastastisch geschreven verslag. Las weer heerlijk weg en geniet heerlijk mee van jullie avontuur. Ben benieuwd naar de foto’s. Veel plezier en blijf genieten xxx

Ja, wat kunnen wij hier aan toevoegen, foto’s willen wij zien van de olifantjes. Leuk allemaal. Zijn jullie al moe van al deze indrukken? Verstandig dat jullie zo goed omgaan met de zon. Zeg maar tegen Guido dat het terras met de hoge drukspuit is behandeld, prachtig geworden! (Met hulp)
Lieve groet met kus! Opa-Oma????

De foto’s staan eindelijk online met de olifantjes! Misschien leuk voor bij jullie in de tuin?:D
Ja met de zon moeten we wel verstandig omgaan je verbrand hier echt gelijk! Maar gelukkig worden we als maar bruiner!!
Het terras zag er goed uit!:D
Heel veel liefs Lotte en Guido

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *