Categories
Uncategorized

Singapore: Het land van de boetes, Michelin eetstalletjes en de mooiste infinity pool ter wereld!

Na vijf lange dagen is het eindelijk zo ver! We laten de iet wat treurige hoofstad van Laos achter ons. Op naar de stad waar we enorm naar uitkijken, namelijk Singapore! Een stad die bekend staat om haar verbod op kauwgom (geen grap) en hoge boetes. Maar ook om haar prachtige Gardens the Bay en natuurlijk het bekende Marina Bay Sands.  We kunnen nu al verklappen dat we Singapore verkiezen tot één van onze favoriete steden. Waarom? Lees dan snel verder!

Opzoek naar onze slaapplek!

Na een prima vlucht met overstap in Kuala Lumpur komen we aan in Singapore. Yes, we hebben er zin in! Omdat Singapore qua accommodaties nogal prijzig bleek te zijn, hebben we via Airbnb een kamer geboekt midden in Chinatown. Een wijk die op de één of andere manier altijd goedkoper is en ook nog eens midden in het centrum ligt. Wat wil je nog meer! Doordat we nog geen sim kaartje hebben zoeken we op het vliegveld uit hoe we bij onze Airbnb moeten komen via Google Maps en de mee gestuurde route beschrijving van de verhuurder. Dit moet goed komen toch? Vol goede moed stappen we in de metro met onze mega zware backpacks waarna we gelijk geconfronteerd worden met strafbaar Singapore. Grote rode stickers geven aan dat eten en drinken in de tram bestraft wordt met 500 dollar boete! Wat?! Roken kan je ook maar beter achterwege laten tenzij je 1000 dollar over hebt! Dat beleefdheid in Singapore voorop staat word ons al snel duidelijk. Zo staat in vrolijke cartoon en rijmpjes aangegeven: Bag down Betty en Stand up Stan. Dat het werkt is wel duidelijk want de tram is super schoon en ouderen hoeven niet te zoeken naar een plekje.

IMG_5378

Eenmaal aangekomen bij onze halte blijkt het zoeken van onze slaapplaats toch iets minder soepel te gaan als gehoopt. Hoewel ik super voorbereid foto’s van de beschrijving heb genomen blijk ik even het belangrijkste gedeelte te hebben overgeslagen.. oeps. Want hoewel we het gebouw waar we slapen hebben gevonden, hebben we geen idee waar we de sleutel kunnen vinden en op welke verdieping we slapen en welk nummer. Redelijk noodzakelijk als het gebouw 40 verdiepingen telt en je de bewaking voor de deur niet hoort te vertellen dat je niet Airbnb doet.  Na heel Chinatown te hebben afgezocht opzoek naar WiFi vind ik bij de 7/11 een simkaart met internet waardoor we eindelijk weten waar we naar toe moeten!

Mijn hemel, wat is dit?!

Eindelijk is het zo ver, we kunnen naar binnen! Hoewel het gebouw ouder is dan de oprichting van Singapore is het beter beveiligd dan het vliegveld. We moeten beiden bij de ingang ons paspoort laten zien waarna we in de lift mogen en dit blijkt elke keer dat we binnenkomt nodig te zijn. Eenmaal aangekomen in het appartement heb ik het vermoeden dat de eigenaar de recensies zelf heeft geschreven. Wat is dit voor kwaadaardige kamer? Er staat een twijfelaar in de kamer waarbij het de bedoeling is dat je als je er met twee personen slaapt het uitschuifbare deel onder het bed uittrekt. Niet echt een probleem zou je zeggen, afgezien van het feit dat er a:”geen plek is om nog maar één tas neer te zetten zonder dat je hem uit het raam moet hangen en b: de deur niet meer open of dicht kan. Echt beter werd het vanaf daar niet aangezien bij het gebruik van het toilet het water van de boilet gezellig in je gezicht drupte. Gelukkig was de locatie top, haha!

IMG_5366

Sushi en gezellige drankjes

Om zo snel mogelijk uit deze grot te vertrekken kleden we ons snel om opzoek naar het betere werk, namelijk sushi! Hier keken we namelijk al de hele week naar uit, haha! Nu het eenmaal donker is geworden zien we toch één van de voordelen van onze slaapplaats. Namelijk het fantastische uitzicht over de stad!

Waarom Chinatown één van mijn favoriete wijk in alle steden is blijkt weer gelijk! Overal hangt gezellige kitscherige verlichting de straten verlichten en ondanks dat het regent is het nog steeds druk. Het sushi restaurant blijkt een mooi stukje lopen maar aangezien we zo gelijk wat we van de stad kunnen zien is dat geen probleem. Dat dit de dichtstbijzijnde betaalbare en goede sushi is, vinden we overigens wel wat vreemd in een stad als Singapore maar dat ter zijde. Eenmaal aangekomen bij de sushi trein zijn we zo blij als kinderen. Eindelijk weer sushi! Hier kijken we serieus al sinds Laos naar uit! Ja, wat moet je ook in een stad waar het hoogtepunt van je dag naar het zwembad of naar de bios gaan is, haha. De sushitrein is zoals altijd weer gezellig al hebben we wel eens betere sushi geproefd.

De avond is nog vroeg en dus besluiten we naar de wijk Clarke Qauy te lopen. Hier schijnen veel leukere barretjes aan het water te zitten dus dat klinkt goed. Eenmaal aangekomen blijkt hier geen woord over gelogen te zijn! Ronde cafeetjes steken uit boven het water en de één ziet er nog gezelliger uit dan de ander. Aangezien we al hebben gelezen dat de prijzen hier niet echt backpack proof zijn besluiten we opzoek te gaan naar een happy hour. We vinden een goede deal en ploffen neer voor een gezellige avond. Wat wil je nog meer, een goed uitzicht en een lekker drankje!

IMG_5370

Singapore, met je gezellige straatjes!

Aangezien het weer tijd is voor een bloedtest probeer ik online uit te zoeken waar dit kan. Na wat gebel waarbij de telefoniste denkt dat ik op mijn achterhoofd ben gevallen nadat ze de straatnaam 15x heeft gespeld waar ik heen moet (een Aziatische straatnaam is gewoon heel lastig te verstaan, haha), gaan we op pad. Aangezien dit land een stuk meer ontwikkeld is zal het niet veel tijd in beslag nemen en kunnen we gelijk de stad verkennen!

Gelijk voor ons gebouw zit een heel plein met eetstalletjes waar iedereen lekker zit te genieten van maaltijden voor een paar euro maar aangezien ik de dag niet graag start met rijst lopen wij eerst door (je kunt het ook overdrijven hoor). De overige straten staan vol met stalletjes met gadgets, telefoonhoesjes en kleine draagbare ventilatoren. Dit laatste is overigens doodnormaal om bij je te dragen voor op een hete dag. Voor mensen in Nederland met opvliegers ook heel handig! Onderweg komen we gezellige buurtjes met allemaal leuke restaurantjes tegen waar je Koreaanse bbq kunt doen voor hele lage bedragen (net gourmetten maar dan hier, zo gezellig haha!).

DSC01249

De kliniek zelf blijkt in een vervallen winkelcentrum te zitten waar ik de meest goedkope bloedtest aller tijde doe. Het consult zelf is kost 15 euro maar de bloedtest zelf is een luttele 3 euro, waat?! Nog goedkoper dan Laos en al helemaal dan de 100 euro die ik Bali betaalde. De resultaten kan ik hier na vier dagen weer ophalen en blijken allemaal weer prima te zijn. Drie euro goed besteed, haha.

Aangezien we nog geen ontbijt hebben gehad, besluiten we wat te eten te scoren. Dit is in Singapore niet lastig aangezien hier overal restaurantjes of eet kraampjes te vinden zijn. Deze keer gaat Guido voor de kipnuggets op een stok, wat beter is dan het klinkt en er uitzag. En verder kopen we heel goedkoop wat fruit en broodjes zodat we de rest van de stad kunnen ontdekken.  Want in Singapore is genoeg te zien en ondereg komen we dan ook verschillende stijlen tempels tegen waaronder een tempel in Japanse stijl en in Boedistische stijl, erg mooi! Al moet ik eerlijk wezen, we gaan er niet meer in na ongeveer 1500 van deze tempels gezien te hebben (cultuurbarbaren, I know).

DSC01258

Op naar Orchard Road!

Na een korte stop in onze claustrofobische kamer besluiten we zo snel mogelijk weer weg te gaan aangezien de muren op ons afkomen. Voor we verder gaan  besluiten we bij ons voor de deur te gaan lunchen aangezien dit wel goed moet zijn als het er altijd zo druk is. Oftewel, ik moet aan de rijst.. of toch niet? Guido is uiteraard binnen 1 seconde klaar aangezien die zowel van rijst en pittig houden maar ik heb geen zin en droge rijst die ik mijn keel blijft hangen en een paniek aanval van het alle pepers verborgen zitten in mijn gerecht. Gelukkig vind ik een kraampje die een soort van roti verkoopt met daarin een worstje met kaas erover. Dat kan toch ook doorgaan voor lokaal? Het is per slot van rekening een eetkraampje en het staat er op geschilderd. De verkoper kijkt mij vreemd en geïrriteerd aan als ik het bestel waarbij hij naar buiten moet lopen als ik het aanwijs op zijn kraampje. Oké blijkbaar neemt niemand dit en had ik voor één van de gemakkelijke droge broodjes met een smeersel moeten gaan die iedereen neemt. Nou ja, het staat er nou eenmaal heel groot afgebeeld. Guido neemt een pittig gerecht met kip en terwijl hij zwetend zijn gezonde gerecht opeet neem ik inderdaad mijn vreemde hotdog die ik waarschijnlijk beter voor het droge broodje had kunnen verruilen, haha.

DSC01267

Na onze buiken gevuld te hebben gaan we naar het shopping walhalla van Singapore, namelijk Orchard Road! Hier vind je namelijk zoveel Shoppingmalls bij elkaar dat zelfs ik klaar kan zijn met winkelen, haha! Onderweg lopen we langs Clarke Qauy wat ook nu weer gezellig is met alle leuke grachtjes. Op de één of andere manier blijken we de meest saaie weg naar het winkelcentrum te hebben genomen en komen we afgezien van een paar duren huizen niks tegen. De winkelcentra daarentegen vallen niet tegen, wil je winkelen dan zit je hier goed! Wij kijken wat rond maar de winkelgoden hebben het niet gunstig met mij voor. Hoeveel ik ook pas het allemaal net niks en verdrietig ga ik in de hoek van het pashokje huilen… Haha nee zover komt het gelukkig niet. Gelukkig zit er ook nog iets anders waar we graag naar toe wilden, namelijk… SUSHI! We lopen een stuk of zes keer verkeerd, maar uiteindelijk vinden we het restaurant waar serieus al een mega rij staat terwijl wij aan de vroege kant zijn, hoe dan! Zijn we soms terug in Japan en houden ze hier ook van rijen? De sushi trein blijkt net zoals in Japan waarbij je volgens traditie op je Ipad klikt en er daadwerkelijk een treintje naar je toe komt rijden, zooo leuk! De sushi is hier heerlijk en wij zijn gelukkig!

Goedkope drankjes in Clarke Qauy!

Na weer een lange tocht terug naar Clarke Qauy besluiten we nog even een blik in de buurt te werpen of er nog wat te bleven valt. Wat blijkt nou? Iedereen zit vanavond niet op het terras maar de hele brug zit vol met lokale mensen en toeristen die drankjes in de kleinste 7/11 ter wereld (niet veel groter dan een koelkast een toonbank) hebben gekocht om te genieten van de perfecte avond en uitzicht over het water! Snel halen we wat te drinken om op nog één van de weinige vrije plekken van de brug te klimmen. Nou ja, klimmen.. Guido klimt er soepel op maar laat ik nou net vanavond een rokje hebben aangetrokken en daarnaast onhandig zijn. Na veel gestuntel en een pootje van Guido presteer ik het als nog om voorover te vallen terwijl alle andere mensen zo in hun eentje naast ons omhoog klimmen… Ik weet ook niet hoe ik het voor elkaar krijg, haha. Al snel komen we aan de praat met de lokale jongens naast ons die ons vertellen hoe streng de straffen in Singapore zijn wat betreft het gebruik van drugs en dat wanneer je hier voor gepakt word je zonder mededogen je gewoon de doodstraf krijgt. Voor de politie moet je ook zeker wel bang zijn en wanneer ze zeggen dat je iets moet doen dan doe je dat. Maar dat had ik eerder die week al door toen er een opstootje op straat gebeurde waar veel mensen naar stonden te kijken en de politie aangaf dat de mensen weg moesten gaan. Iedereen spatte namelijk uit elkaar. Ja, het is wel duidelijk dat je hier hoort te luisteren anders zijn er consequenties.

DSC01284

Op naar het eiland van Singapore, Sentosa!

Na een gezellig avondje besluiten we de volgende dag een heel ander deel van Singapore op te zoeken, namelijk Sentosa! Dit is een eiland dat met een brug aan Singapore verbonden zit en volgens hun de staat is van plezier.  Je vind hier meerdere pretparken maar ook het enige strand in Singapore en aangezien het warm is klinkt dat goed! Na een kort ritje met de Sentosa Express komen we aan op het eiland dat nogal verlaten oogt. De stranden staan vol met bedjes die je kunt huren en hoewel het er allemaal redelijk mooi uitziet krijgen we meer het gevoel dat je het nogal gemaakt plezier hebben is en zo uit een enge film komt haha. Wat ons vooral op valt is de zee die helemaal vol ligt met enorme zee tankers en dan bedoel ik ook helemaal vol! Dit hebben we nog nooit gezien! We besluiten het eiland nog wat verder te verkennen en vinden een stukje waar lokale mensen liggen te relaxen op een handdoekje in een schaduw of genieten van het water. Ook kan je hier naar het meest zuidelijke puntje van Azië gaan met een touwbrug, dus uiteraard doen we dat om af te kunnen vinken! Vervolgens besluiten we maar om terug te keren naar het ‘vaste land’ aangezien er nou ook weer niet zoveel plezier te beleven valt op Sentosa, haha.

DSC01304

Michelin restaurant!

Hierna is het tijd om op zoek te gaan naar het restaurant waar we zoveel over hebben gehoord! Namelijk het eetstalletje waar je voor 8 dollar (5,80 euro) kan genieten van een Michelin gerecht! Dat moeten wij uiteraard proberen! Onderweg lopen we door de meest kleurrijke en gezellige wijken zoals little India die mooi is aangekleed met olifanten die boven de weg hangen. Eenmaal aangekomen bij het restaurant staat er zoals verwacht een rij, maar volgens onze buurman is deze rij toch zeker veel korter dan de vorige keren dan hij er was. Volgens hem hoeven we deze keer maar een half uur te wachten, haha. Na inderdaad een half uur wachten zijn we aan de beurt en kiezen we ons gerecht uit waarna het vrij snel gemaakt is. Dit kraam ziet er inderdaad anders uit dan alle andere eetkraampjes. Onze chef heeft een net kostuum aan, het eten word zorgvuldig bereid en tussen elk gerecht door word alles met precisie schoon gemaakt! We nemen ons eten mee naar de plastic stoeltjes die de eigenaar deelt met alle andere eigenaren van de omliggende kraampjes en beginnen aan onze maaltijd. Hoewel het best smaakt zijn deze noedels niet veel anders dan andere noedels en vragen we ons af hoe dit kraampje boven alle andere kraampje een ster heeft kunnen krijgen of überhaupt een ster. Wij denken een promotiestunt voor het Michelinboek, maar wie weet!  Een leuke ervaring was het zeker en wij zijn een Michelin restaurant rijker haha!

IMG_5442

Aangezien we nog toch in Little India zijn besluiten we de buurt nog maar verder te verkennen en in markt te duiken. Deze markt blijkt niet zoals de normale markten te zijn. Hier verkopen ze namelijk alleen heel veel Indiase kleding en geen leuke gadgets of eten, dus wij nemen snel dan afslag richting uitgang. Sarongs heb ik inmiddels wel genoeg en de juwelen zijn niet helemaal mijn ding, haha.

Na de rest van Little India te hebben ontdekt en nog vele kilometers te hebben gelopen is het tijd voor het avondeten. En aangezien we een goede tijd van de lokale jongens van gisteren hebben gekregen wordt het deze avond geen sushi! Nee, we gaan namelijk naar een goedkoop all you can eat Korean bbq restaurant dat heel goed schijnt te zijn. Ook hier moeten weer de nodige kilometers voor afgelegd worden en onze voeten vallen er serieus bijna af. Hadden we nu maar de metropas genomen.. Eenmaal aangekomen blijkt het mega druk en kunnen we na 10 minuten wachten een tafeltje krijgen. Het buffetje waar je uit kunt kiezen is enorm en is er zelfs (drie keer raden) SUSHI, haha. We laden onze borden vol om het vervolgens zelf te grillen op onze bbq aan tafel. Een top avond!

Gaan we dit doen?!

Na een gezellig avondje bbqen komen we weer aan de kamer voor dwergen. Hoewel deze kamer natuurlijk helemaal het einde is, dwalen mijn gedachten af naar het mooiste hotel op aarde wat in deze stad aanwezig is. Namelijk het Marina Bay Sands hotel met het allermooiste infity pool op de wereld wat uitzicht geeft over de hele stad. Uiteraard heb ik al een hele studie gewijd hoe ik in hemelsnaam in dit zwembad kan gaan liggen, maar na werkelijk elke blog te hebben doorgespit word het mij duidelijk je moet in dit hotel slapen. Nou hebben wij voor vertrek al gekeken hoe duur het hotel is, maar echt backpackproof is het helaas niet. Aangezien ik met deze kamer mijn geduld ook begin te verliezen besluit ik nog even één keer op het internet te kijken… EEN AANBIEDING!! ER IS EEN AANBIEDING! Oke, het is nog niet backpackproof maar het is haalbaar nu! Ik schud Guido wakker en snel boeken we de kamer voor hij weg is. YES! WIJ GAAN HIER HEEN.

DSC01315

Op naar ons nieuwe huis!

De volgende ochtend ben ik mega vroeg wakker want we mogen weg uit het huis voor de zeven dwergen (ook al is het maar voor een nachtje)! We pakken een daypack met wat kleren in en vertrekken. Eerst maken we nog een tussenstop aangezien we pas later mogen inchecken, we gaan naar de bekende Gardens by the Bay! We kijken onze ogen uit in het park met de enorme metalen bomen en kijken vol verlangen naar ons hotel dat aan de hemel prijkt! Snel er naar toe aangezien het ook enorm heet is! We zijn wat aan de vroege kant, maar dat blijkt niet erg aangezien er een enorme rij voor het inchecken is. Eenmaal bij het inchecken aangekomen hebben we super veel geluk! We hebben namelijk de meest goedkope kamer geboekt maar we krijgen een upgrade waardoor we aan de kant van de Gardens by the Bay komen en dus ook een balkon krijgen en op een hoger niveau geplaatst worden. Een prachtige kamer met een geweldig uitzicht! Eenmaal aangekomen in de kamer is het geweldig, wat een uitzicht!! We zien de Gardens by the Bay maar ook de zee vol schepen en zelfs en het reuzenrad, hoe gaaf is dit! De kamer is zo luxe en ik wil de hele dag in mijn badjas en badslippers rond paraderen, haha!

DSC01335

We willen niet te lang op onze kamer blijven, want we komen natuurlijk voor het geweldige infinity pool! Snel kleden we ons op en snellen we naar boven waar we heerlijke handdoeken krijgen en nog net twee bedjes in het water kunnen krijgen, heerlijk! We kijken vanuit onze bedjes uit over de skyline van Singapore. Dit moet het meest gave uitzicht zijn dat we tot nu toe hebben gehad! We besluiten het er maar lekker van te nemen en lunch en een lekker drankje te bestellen. Ons leven is heel goed! DSC01342

Wat een gave lichtshow!

Na een hele middag te hebben genoten van het zwembad, de zon en niet te vergeten het geweldige uitzicht gaan we naar de kamer om daar te genieten van alle luxe. Hierna is het tijd om naar beneden te gaan om het andere waar het hotel om bekend staat, namelijk de fonteinshow die voor het hotel plaatsvind! We zoeken een goed plekje waarna het al snel begint! Nou hebben we al een fonteinshows gezien zoals die in Kuala Lumpur maar zoiets al dit nog nooit eerder! De fontein zijn enorm en in het water word een hele 3d film met vogels afgespeeld wat prachtig is om te zien. Om het thuisfront ook mee te laten genieten Facetimen we onze ouders zodat die het ook kunnen zien. Hierna scoren we in het enorme winkelcentrum dat ook bij hotel hoort snel wat Japans eten en in de supermarkt wat goedkope drankjes om vervolgens in onze kamer te genieten van het uitzicht op de Gardens by the Bay.

IMG_5601

Aangezien wij als gasten gratis naar het observatiedeck mogen maken we hier uiteraard graag gebruik van en dus gaan kijken hoe vanaf daar de Skyline eruit ziet. Vanaf hier kunnen we het reuzenrad nog beter zien en op het water lijkt het een hele stad aan schepen te zijn. Hierna lopen we naar het zwembad dat nu nog vele malen drukker is dan overdag waarna we naar ploffen in een gezellig cafeetje voor een lekkere cocktail met uitzicht over de skyline. De afsluiting van een perfecte dag!

IMG_2962

Ik wil niet weg!

De volgende dag moeten we helaas alweer uitchecken maar uiteraard niet voordat we een laatste keer bij het zwembad hebben gelegen. We trekken onze badjassen aan en gaan omhoog om nog een laatste keer van het uitzicht te genieten voor we terug moeten naar onze kamer die hier nog geen gangkast zou zijn, haha. Hierna nemen we met mijn in onze hart afscheid van het hotel om vervolgens mij resultaten bij de dokter op te pikken. Aangezien we op de weg terug langs de eerder gespotte goedkope Koreanse bbq restauranjes komen besluiten we eens bij het goedkoopste restaurant op Tripadvisor te kijken of het wat is. Omdat het een goede beoordeling lopen we omhoog waarna we de eigenaar aantreffen maar verder helemaal niemand in een mega grote zaak. Nou ja, geen probleem wij hebben honger! Onze wat primitieve bbq wat aangezet waarna we ook hier weer uit een groot buffet kunnen kiezen wat nog beter smaakt en ook nog eens goedkoper. Helemaal top!

IMG_5543

Tot ziens Singapore!

Aangezien we de volgende dag super vroeg vliegen moeten we rond 2 uur met het openbaar vervoer richting het vliegveld en dus zit er niks anders op dan vroeg naar bed. Wat was Singapore een geweldig leuke stad, een aanrader voor iedereen en we zullen zeker nog graag een keer terug komen! Maar voor nu eerst nog wat foto’s!

IMG_5609 IMG_5434 IMG_5384 DSC01359 DSC01358 DSC01355 DSC01328 DSC01328 DSC01319 DSC01318 DSC01313 DSC01311 DSC01309 DSC01306 DSC01277 DSC01256IMG_5434  DSC01359 DSC01358 DSC01355 DSC01328 DSC01328 DSC01319 DSC01318 DSC01313 DSC01311 DSC01309 DSC01306 DSC01277 DSC01256

 

One reply on “Singapore: Het land van de boetes, Michelin eetstalletjes en de mooiste infinity pool ter wereld!”

Wat weer een moooi verhaar over prachtige belevenissen. En wat een mooie foto’s.
Ik ben blij dat we mee mogen genieten.
Een hele fijne reis verder
Lieve groet Jaap en Anja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *